Slobodni kao ptice

Vaša izražena potreba za slobodom može biti prepreka odluci da se brinete o ljubimcu. Važnije su vam ideje, pokretljivost, druženja i komunikacija pa vas briga o kućnom ljubimcu može sputavati. Niste tip osobe koja ovisi o fizičkoj bliskosti pa je i to razlog manje da uza se imate životinju.

Nerijetko birate one ljubimce koji imaju ograničeno kretanje, ptičice u krletki ili ribice. Tako barem znate gdje vam je ljubimac, a ako zatreba, krletku ili akvarij možete odnijeti susjedi na čuvanje. Zbog zračnog elementa pokazujete sklonost prema životinjama zraka – pticama! No, možda će se sva vaša ljubav prema životinjama svesti na to da hranite ptice na svom prozoru ili mačke lutalice u svom dvorištu.

Blizanca silno zabavljaju papigice ili bilo koja ptica koju može naučiti govoriti. Neverbalna komunikacija sa životinjama često ga zbunjuje, bolje se snalazi s riječima. Brzi i znatiželjni Blizanac bira živahne vrste pasa i obožava zaigrane i samostalne mačke.

Vaga je senzibilna na ljepotu pa kućni ljubimac mora biti elegantna životinja, po mogućnosti s pedigreom. Ako se odluči za ljubimca, Vaga se predano brine o njemu, posebno ga njeguje, uljepšava i voli ga pokazati.

Vodenjak čak i u odabiru ljubimca mora pokazati svoju originalnost pa traži rijetke ili egzotične vrste. Sve što je drugačije, poput kukmastog kineskog psa, šar-pej „zgužvanog“ psa ili možda iguane. Takav ljubimac izražava sklonost Vodenjaka da prekorači granice i odlično razbija dosadu. Najbolja opcija ipak je povremeno druženje s ljubimcima njegovih prijatelja.

Koji su kućni ljubimci idealni za zemljane znakove

Koji su kućni ljubimci idealni za vatrene znakove

Koji su kućni ljubimci idealni za vodene znakove