Ljubav na prvi pogled

Intuitivno razumijete životinje, osjećate njihove emocije, možete se s njima bez problema sporazumjeti i povezati. Važan vam je osjećaj bliskosti, dodir, a ljubimci će vam to ponekad jednostavnije pružiti nego ljudi od kojih to očekujete. Životinje vas smiruju, daju vam osjećaj sigurnosti, a svojom bezuvjetnom odanošću mogu ispuniti vašu potrebu za ljubavlju. Pripadate onoj entuzijastičnoj skupini dobrih duša koje neumorno udomljuju pronađene životinjice, siročiće koji su ostavljeni ili su se izgubili.

Rak će odabrati bilo koju životinju, samo da je treba njegovati, čuvati i maziti. Čupavi psi, mekane mačke, nježni zečevi, plahi hrčci – dovoljan mu je pogled velikih očiju koje vape za njegovom brižnošću, a Rak je presretan kad je može pružiti i zauzvrat osjetiti bezuvjetnu ljubav i odanost.

Za Škorpiona su sve veze sa živim bićima, uključujući i životinje, vrlo intenzivne. Godi mu osjećaj kontrole koju ima nad životinjom, talentiran je za dresuru. Privlači ga tajnovitost egzotičnih životinja, ne izbjegava ni opasne vrste ljubimaca kojih se mnogi boje, poput paukova, guštera ili drugih gmazova. No mačke su te koje ga potpuno fasciniraju jer su tajnovite, hirovite i često nedokučive.

Praktičan razlog zašto Ribe vole ribice je česta sklonost alergijama zbog koje se moraju odreći dlakavih ljubimaca. Ribe se ne vole opterećivati obavezama, a ribice ne traže puno brige. Promatranje ribica donosi im smirenost i hrani maštu. Nadahnjuje ih mačka svojom poslovičnom sklonošću izležavanju i izbjegavanju nepotrebnih napora. Od nje Ribe uče kako jednostavno - biti.

Koji su kućni ljubimci idealni za zemljane znakove

Koji su kućni ljubimci idealni za vatrene znakove

Koji su kućni ljubimci idealni za zračne znakove