Ukrotiti divlju narav

Volite izazove u dresuri, instinktivno znate kako ukrotiti divlju narav. Ne želite ljubimca koji vas na bilo koji način sputava. Trebate snažnog pratitelja u svom dinamičnom životu, zaigranog prijatelja koji će se s vama upustiti u izazove. Često svoje životinje vodite na natjecanja u dresuri, ljepoti ili, ovisno o vrsti, na utrke. Pripadnici svih vatrenih znakova fascinirani su konjima i ne žele životinje držati u kavezima pa radije biraju pse i mačke nego ptice i ribice.

Dinamičnom Ovnu potrebna je životinja koja ima puno energije, poput lovačkog ili trkaćeg psa. Ne boji se izazova pa će se nerijetko odlučiti za pasminu koja se smatra agresivnom. Divi se neovisnosti i kreativnosti mačaka te njihovom lovačkom instinktu.

Lava fasciniraju slobodne, divlje životinje, posebno one iz velike obitelji mačaka. Stoga je odličan odabir mačka – ponosna i dostojanstvena. Ljubimac mora imati dašak otmjenosti i privlačiti pozornost, a Lav će ponosno pokazati kako je ukrotio i odnjegovao neku rasnu vrstu.

Strijelcu ljubimac pomaže da se poveže s prirodom i slobodno izrazi svoje instinkte. Savršena životinja je konj zbog njegove ljepote, snage i karaktera – no iz praktičnih razloga bira neku neovisnu pseću pasminu čiji karakter odgovara njegovoj unutrašnjoj naglosti i nemiru. Sklon je birati egzotične životinje za kućne ljubimce.

Koji su kućni ljubimci idealni za zemljane znakove

Koji su kućni ljubimci idealni za vodene znakove

Koji su kućni ljubimci idealni za zračne znakove