Čega se bojite i kako se borite?

Mars je strast koju ulažemo u cilj koji za nas ima značaj i vrijednost. Pod pritiscima okoline i društva u kojem živimo često potiskujemo svoje instinkte i gotovo neprimjetno otvaramo put strahovima koji nas blokiraju. Zbog njih postajemo previše popustljivi nauštrb vlastitih potreba, odgađamo ispunjavanje svojih želja, izbjegavamo neugodnosti, drhtimo ili bjesnimo. Gutati bijes, nepravdu ili potiskivati želje, sve to može narušiti fizičko zdravlje.

Promislite i zapišite koje vam situacije stvaraju neugodu? Koje teme uporno izbjegavate? Čega se bojite? Ako prestanemo izbjegavati situacije koje su nam prije bile teške ili problematične, prihvatit ćemo izazov osobnog rasta. Mars je naš unutrašnji ratnik, nestrpljiv da ga pozovemo u pomoć. Mars u zračnim znakovima bori se riječima, idejama i znanjem, a onaj u vatrenim znakovima najhrabriji je kad treba krenuti u akciju.

Vodeni Mars bori se u sebi, istražujući osjećaje i psihu, a zemljani Mars bori se radom i konkretnim akcijama. Energiju svog Marsa možete ojačati i vježbanjem, sportom ili seksom. Kroz terapijske tehnike koje rade na tijelu vrlo se učinkovito možete suočiti sa svojim strahovima ili traumama te razbiti njihove sputavajuće okove.

Sunce u osobnom horoskopu: Budite ono što jeste!
Mjesec u osobnom horoskopu: Nahranite dušu...
Merkur u osobnom horoskopu: Stop negativnim mislima!
Venera u osobnom horoskopu: Tražite sreću u malim stvarima
Jupiter u osobnom horoskopu: Kreirajte emocionalno blagostanje

Saturn u osobnom horoskopu: Zahvalite na preprekama