Ratoborni planet Mars 6. ožujka 2022. ušao je u znak Vodenjaka i bit će u tom znaku sve do 15. travnja 2022. Mars je muški planet, aktivan, pripada elementu vatre. Vodenjak je, s druge strane, element zraka. Harmonična interakcija ova dva elementa doprinosi svjesnom djelovanju, stvaranju strateškog plana za postizanje ciljeva, sposobnost djelovanja. Vatra zagrijava zrak i daje mu potrebnu energiju. A zrak raspiruje vatru u različitim pravcima.

Glavne funkcije Marsa su usmjerene na vanjske aktivne manifestacije. Iako se ovaj planet ponekad naziva zlonamjernim, u mnogim situacijama će donijeti najbolje rezultate.

Ovaj planet daje energiju, tako da će nam Mars u Vodenjaku pomoći da se koncentriramo na svoje zadatke, postat ćemo odlučniji i samostalniji, spremniji da branimo svoje stavove i pozicije. Vodenjak je fiksni znak zodijaka, koji obuzdava agresiju i impulzivnost Marsa. Tako da će u ovom periodu razum i logika prevladati nad fizičkom snagom. Tijekom tranzita Marsa u Vodenjaku možemo očekivati da će ljudi zajednički raditi na pozitivnim promjenama, a okupit će ih zajedničkih interesi.

Krećući se Vodenjakom, Mars dolazi u napet odnos s vladarem Vodenjaka – Uranom. To će nas potaknuti da izvršimo korjenite promjene, što može uključivati i životne planove. Saturn je drugi vladar Vodenjaka i nalazi se u istom znaku Zodijaka. U periodu od 6. ožujka do 15. travnja, Saturn u Vodenjaku konstruktivno usmjerava energiju Marsa.

Kako su Uran i Mars u tenziji, utjecaj Saturna će u mnogim slučajevima spriječiti sukobe koji su rezultat nekontroliranih emocija i reakcija. U svakodnevnom životu, tranzit Marsa u Vodenjaku može donijeti prenaglašene emotivne reakcije i pretjerano mentalno iscrpljivanje.

Mars u Vodenjaku može vas potaknuti da učinite nešto što vama nije svojstveno, da se ponašate drugačije nego inače kako biste istakli sebe i svoju posebnost. U ožujku i u prvoj polovici travnja 2022. dogodit će se mnoge velike životne promjene. Možda ćete željeti napustiti sve i početi ispočetka. Moguće je i neočekivano rješavanje starih problema. Jedno je sigurno, ništa neće biti isto kao prije!