Venera 5. travnja napušta znak Vodenjaka i ulazi u prostore Riba u kojima će se zadržati do 2. svibnja. Ulazimo u vrijeme romantike, zanosa, platonskih i tajnih priča. Ova Venera budi maštu, sanjarimo, zamišljamo i lako uteknemo od stvarnosti. Pričamo sami sebi priču. Tražimo izgovore zašto ostati tu gdje jesmo iako nismo zadovoljni. Čini nam se bolje biti tu gdje jesmo, nego biti sami. Poricanje…

Ovo je i vrijeme kraja i novih početaka na polju odnosa. Kao da s ovim tranzitom završavamo jedan ciklus. Prelazimo s jedne strane mosta na drugu. Ostavljamo prošlost iza sebe. No prije nego što prijeđemo na drugu stranu, vraćamo se unatrag. Susrećemo bivšu ljubav, razmišljamo o onome što ostavljamo iza sebe, što je bilo. U prilici smo iscijeliti rane iz prošlosti.

Novi počeci se odvijaju u tajnosti, nismo još spremni definirati, pokazati, izaći u javnost. Može biti dosta zanosa i osjećaja koji nas podižu i bude. Pa mislimo da smo pronašli ljubav. Napokon! No nismo svjesni da prolazimo kroz stanje privremenog sljepila i da je riječ o zaljubljenosti. Tek kada taj početni zanos u kojem je sve tako lijepo i idealno splasne, vidjet ćemo gdje smo s tom pričom i tko stoji preko puta nas.

Tijekom ovog tranzita može se dogoditi privlačnost prema zauzetoj ili emocionalno nedostupnoj osobi. Biramo osobe koje su ranjene, koje za sobom vuku terete neriješenih odnosa iz bliske prošlosti, pa se osjećamo pozvani spasiti ih, što ima svoju cijenu.

No s ovom Venerom može nam se i dogoditi jedno predivno ljubavno iskustvo koje nas iscjeljuje na tako mnogo razina. Ljubav je poput magije koja uljepša sve što dotakne. Na nama je…

Biraš li ono što te ispunjuje i vraća vjeru u ljubav ili ono što te iscrpljuje i prazni? Pozitivne karakteristike ovog utjecaja su bezuvjetna ljubav, empatija, nježnost, romantični susreti, brižnost, intuicija, nesebično davanje. Negativni utjecaji vode u poricanje, pretjerano žrtvovanje, krivnju, zabludu i iluziju. Kad se ova Venera sretne s Neptunom (28. travnja) i Jupiterom 30. travnja, u razdoblju oko tih datuma možemo očekivati neke važne susrete i promjene na polju odnosa.