Merkur ulazi u retrogradni period svaka tri do četiri mjeseca, a u idućem razdoblju to će se dogoditi 10. svibnja i trajat će sve do 3. lipnja. Merkur će za to vrijeme biti retrogradan u znakovima Blizanaca i Bika. Dok je u Blizancima, možete očekivati da će se pojaviti problemi u komunikaciji, svađe na poslu i s voljenima... Dok je u Biku, Merkurova retrogradnost će utjecati na materijalne stvari, financije, ali i na sliku koju imamo o sebi, na naše samopouzdanje.

Što nas čeka tijekom retrogradnog Merkura?

Propali planovi

Vrijeme i retrograni Merkur ne idu zajedno. Za njegovog trajanja puno planova će biti otkazano, neki čak i u posljednjem trenutku. Lako se može dogoditi da zaboravite na neki važan sastanak ili da se loše organizirate pa ne stignete. U ovom razdoblju raspored neće biti od velike koristi, a možete očekivati i kaos u prometu.

Sukobi u komunikaciji

Merkur upravlja komunikacijom pa kada je retrogradan, velika je vjerojatnost da dođe do nesporazuma, da pogrešno protumačimo informacije od drugih ili čak da kažemo nešto što ne mislimo. Razmislite prije nego što progovorite i mudro birajte riječi! Dobro razmislite prije neko što pritisnete "send".

Izbjegavajte pokretanje novih projekata i potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora, donošenje važnih odluka, kupovina ili započinjanje novih projekata nije preporučljivo tijekom retrogradnog Merkura. Velike su šanse da ćemo propustiti neke važne detalje, da ćemo se zbuniti, donijeti lošu, impulzivnu odluku zbog koje kasnije možemo zažaliti. Pokušajte odgoditi sve velike nove pothvate ili dogovore dok se retrogradnost ne završi.

Čuvajte podatke

Budući da Merkur upravlja informacijama, čuvajte svoje papire, podatke, može se dogoditi da vam se pokvari računalo ili telefon. Najbolji savjet je da napravite rezervne kopije svih vaših datoteka.

Što će biti dobro tijekom ovog razdoblja?

Retrogradnost Merkura nije sama po sebi loša stvar. Ako znate što očekujete i poduzmete odgovarajuće mjere predostrožnosti, možete je koristiti da vidite gdje ste, dokle ste stigli, u kojem pravcu idete. Uložite dodatni napor da usporite, razmislite o svemu. Introspekcija je uvijek dobra.