Uštap u Škorpionu 16. svibnja dolazi s pomrčinom Mjeseca. Emotivne energije mogle bi nas povući u rijetko posjećivane i sjenovite predjele našeg srca. Ako smo spremni zaroniti do istina koje smo skrivali od sebe, doživjet ćemo osjećaj pročišćavanja, rasterećenja, iscjeljenja.

Ako bježimo od sebe, od neriješenih tema u ljubavnoj vezi, od svega onoga što nas budi noću i pritišće nam srce, ne dopušta nam duboko disati, sad je pravi trenutak da pronađemo novu unutarnju ravnotežu. Rak, Škorpion i Ribe u sanjarskom će raspoloženju osnažiti i pročistiti svoje ljubavne veze, a ponajprije onu najvažniju: ljubav prema sebi. Jarac, Djevica i Bik mogu popustiti u strogim očekivanjima i zadacima koje su sami sebi zadali. Oprostite si vlastite nesavršenosti i prigrlite ih jednako kao i osobine na koje ste ponosni.

Ovan, Lav i Strijelac oštri su i odlučni u rješavanju prepreka na poslu, zaostalih projekata i nenaplaćenih potraživanja. Blizanci, Vaga i Vodenjak lako bi mogli planuti, izgubiti svoju poslovičnu objektivnost i dopustiti da iz njih proključaju frustracije, ljutnja i sve neizgovorene zamjerke drugima. Ponekad je potrebno izbaciti iz sebe nakupljene negativnosti, ali pripazite da ne povrijedite nekoga do koga vam je jako stalo.

Nakon kiše dolazi sunce, tako i nakon prethodnog uštapa dolazi vedri, lagani, svježi mlađak u Blizancima 30. svibnja. Trebamo širom otvoriti sve prozore vlastitog uma i srca, dopustiti da nas nadahnu nove ideje, znanja, prijateljstva i putovanja. Odlike ovog mlađaka su vedrina, znatiželja, raznolikost i zaigranost. Blizanci, Vaga i Vodenjak osjećaju se odlično, romantičnog su raspoloženja i spremni za nove ljubavi te s lakoćom osvajaju sve oko sebe. Iskoristite ovo razdoblje kako biste preskočili prepreke koje su dosad kočile ostvarenje vaših želja.

Lav, Strijelac i Ovan osjećaju se poput šarenih leptira, slobodno i bezbrižno. U neočekivanim trenucima dolazi nadahnuće koje će vam pokazati kojim putem krenuti naprijed. Bik, Djevica i Jarac puni su maštovitih ideja, nestrpljivi da ih što prije ostvare pa popušta njihov poslovični oprez. Budite spontani i slušajte intuiciju. Rak, Škorpion i Ribe napokon mogu razgovarati o svojim osjećajima, olakšati dušu u povjerljivom razgovoru s bliskom osobom ili možda terapeutom. Objektivnije sagledavaju svoje emotivne drame, što donosi veliko olakšanje.