Krvave pomrčine Mjeseca su rijetke i snažne. One predstavljaju određeni cilj ili krajnju točku nekog poglavlja u našim životima. Krvave pomrčine Mjeseca dobile su ime po crvenkastoj nijansi koju mjesec dobije kada se dogodi potpuna pomrčina. Uvijek padaju na pun mjesec.

Energija pomrčine je nešto što možemo osjetiti na fizičkoj, emocionalnoj, mentalnoj i duhovnoj razini, a učinci mogu trajati dugo vremena. Sve pomrčine aktiviraju "ugovor" naše duše i donose događaje potrebne za naš rast i razvoj. Iako nam pomrčine mogu donijeti naizgled složene izazove, uvijek nas stavljaju tamo gdje trebamo biti, piše foreverconscious.com

Pod ovom pomrčinom bit ćemo vođeni da zatvorimo određeno poglavlje naših života. Ova pomrčina predstavlja zaključak - nešto mora završiti. Kako ova pomrčina pada u transformativni znak Škorpiona, možemo se povući u sebe, prema unutra, kako bismo uklonili određene slojeve sebe i prešli u dublje i autentičnije stanje postojanja. Energija Škorpiona također je povezana s feniksom. Feniks ima sposobnost i moć ustati iz pepela. Iz pepela se diže u svoj pravi i najviši oblik. Svatko od nas ima moć to učiniti za sebe. Dok pomrčina može donijeti pepeo, ona također donosi obećanje da se i mi možemo uzdići poput feniksa i ponovno se roditi.

Ciklusi smrti i ponovnog rođenja dio su života. Ako pomrčina donosi zatvaranje bilo čega u vašem životu, neka vam u srcu bude misao da postoji šansa da se ponovno rodite iz pepela. Još jednom naglašavamo: pomrčine, iako izazovne, uvijek nas stavljaju tamo gdje trebamo biti za najviši razvoj naše duše. Kada osjetimo energiju pomrčine, možda ćemo se trebati povući u samoću. U ovom mirnom prostoru možemo doživjeti “aha” trenutke i dobiti dublje uvide u svoj put, odnose i situacije u kojima se nalazimo.

Budući da ova pomrčina nosi teme krajeva, možda ćemo morati odustati od nečega ili shvatiti da se naš trenutni put mora promijeniti kako bi nam bolje služio. Budući da će i Merkur pod ovom pomrčinom biti retrogradan, možda ćemo osjetiti dodatnu konfuziju. Budite strpljivi i smirite se. Naš unutarnji glas uvijek zna put, i iako ova pomrčina od nas može zahtijevati strpljenje, možemo se pouzdati da ćemo sve odgovore koji su nam potrebni dobiti na vrijeme.