Ovaj mladi Mjesec odvija se 25. rujna u 22 sata i 55 minuta na 2′ Vage i uvodi nas u svijet naših veza i odnosa s drugima. Dolaze promjene koje ne samo da će promijeniti sliku naših odnosa, već nam mogu pomoći da kroz to područje života shvatimo nešto o sebi i osnažimo sebe na slabim i ranjivim mjestima. Sada nešto privodimo kraju, polako zaokružujemo jedan proces promjene i sve se više osjećamo spremnima za novi početak.

Retrogradni Merkur u Vagi već nam neko vrijeme pomaže da osvijestimo i dovršimo proživljeno iz prošlosti. Možemo vidjeti kako bolje, drugačije.

Imate li dojam da se trenutno malo toga ili čak ništa ne pomiče s mjesta, možda je posrijedi samo privid. Ispod površine odvijaju se vrlo intenzivne energetske promjene koje ne znamo imenovati, a osjećamo ih kao nemir, nervozu, pospanost, jak nalet energije, moguće i glavobolju… Zato je važno da sada budemo strpljivi i blagi prema sebi i pričekamo što će se sve pokazati u tjednima koji su pred nama.

Astralne konstelacije ovog mladog Mjeseca neke bi veze mogle pokidati, a druge spojiti. Novi ljubavni počeci nadahnjuju nas i inspiriraju. Mijenjamo sebe kroz interakciju s drugima. Vidimo se bolje. Shvaćamo gdje i što mi možemo doprinijeti kako bi naši odnosi bili stabilniji i donosili nam više zadovoljstva.

Sada je vrijeme za reviziju. Jeste li ovisni o partneru? Je li on ovisan o vama? Imate li u odnosu dovoljno slobode i vremena za sebe i svoje potrebe?

Vezanost koja nas stavlja u ulogu žrtve neće opstati. Vezanost koja na površinu podiže stare rane i traume, sada je dobro iscijeliti. Odnosi nam pokazuju kako volimo i tretiramo sebe. Promotrite to mjesto. Merkur i Venera u Djevici orkestrirat će neke susrete i razgovore s partnerom, prijateljima, možda i s osobama iz naše prošlosti.

Mars u Blizancima vodi nas u više smjerova, pa je dobro vidjeti, odabrati što je najbolje za nas. I ne bojte se nećete ništa propustiti budete li išli polakše i strpljivije. Saturn i Uran u izazovnom aspektu nam poručuju da ne možemo kvalitetno ići prema naprijed i graditi nešto novo dok za sobom vučemo terete prošlosti. Iscijelite, oprostite, otpustite…

Postavite namjeru. Jasnu namjeru što želite za sebe u budućnosti. I neka vam ovaj mladi Mjesec ispuni želju…