Jupiter s čijom energijom doživljavamo uzbuđenje novog, razvoj, optimizam i osjećaj sreće na početku godine je u Ovnu, da bi 16. ožujka ušao u znak Bika gdje ostaje cijelu godinu. U zemljanom znaku Bika Jupiter će svoju čaroliju širenja usmjeriti na konkretne stvari i mnogima donijeti obilje novca, uspjeha i sigurnosti u materijalnom svijetu. To je odlična vijest za Bikove koji će biti na vrhu ljestvice najsretnijih znakova u 2023. godini. Napredak se uz ovu stabilnu energiju događa polako, ali sigurno. Ciljevi su realniji, ne preskačemo fazu dobre pripreme, ne manjka nam strpljivosti kad god je potrebno. Koncentracija i upornost donose velike rezultate. Znak Bika simbolizira tijelo i sva njegova osjetila te potrebu da osjetimo ugodu i užitak koje nam može pružiti fizička razina života. Stoga nas čekaju mnogi opušteni i slatki trenuci uživanja u ljepoti, u luksuzu, u umjetnosti, u prirodi. Iznad svega uživanje u senzualnosti tijela koje kroz ugodu i užitak iscjeljuje stare emotivne povrede i jača duh. No s Jupiterom uvijek treba odrediti pravu mjeru svega što radimo pa pripazimo da se ne ulijenimo, udebljamo ili da ne zanemarimo obaveze zbog pretjeranog uživanja.

Evo što prema godišnjem horoskopu očekuje Bika, Djevicu i Jarca. 

Bik - punom parom naprijed

Od ožujka život vam širom otvara vrata. Godina je buđenja i povoljnih prilika pa vaš oprez, sumnje ili lijenost nestaju u trenu. Glava vam je puna originalnih poslovnih ideja. Vrijeme je za akciju, a u razdoblju oko vašeg rođendana moguć je zapaženi uspjeh, novi posao ili pokretanje vlastite tvrtke. Pojavljuje se vaše novo ja, s novim vizijama života i nadahnutim ciljevima prema kojima se polako, ali nepokolebljivo krećete. Zaokupljeni poslom imat ćete manje vremena za prijatelje i druženja, možda će vas i razočarati poneko raskinuto prijateljstvo, no vaš uspješan poslovni i privatni život daju vam snažan osjećaj zadovoljstva. Kad se osjećate sigurno, vaša se kreativna, zabavna, vesela strana razdragano budi. Okružit ćete se ljepotom, proširiti svoje kreativne talente, dopustiti si opuštenost i uživanje. Ipak, kako vam sve ide od ruke morate, biti na oprezu da ne pretjerate u trošenju i dokolici. Venera je vladarica Bika pa kad tijekom ljeta bude u retrogradnoj fazi, preispitajte svoje osobne vrijednosti, obiteljske odnose i prepoznajte što vam je sad važno u životu. Dopustite da se vaše nove želje razigraju i uživajte u ljubavnoj sreći.

Djevica - otvorite prozore uma

Vrijeme je da širom otvorite prozore uma, provjetrite rutinu svakodnevice i pripremite se za putovanje. Od ožujka se u vama budi spremnost na iznenađenja i nova iskustva pa treba napustiti uhodane navike. Svoje organizacijske sposobnosti zaposlite planiranjem dalekog putovanja o kojem već dugo sanjate. Ako to nije moguće, uvijek možete nahraniti svoj um novim znanjima. Online edukacija, učenje stranih jezika, fakultet ili tečaj koji već dugo priželjkujete donosi veliko zadovoljstvo i osjećaj da ste pronašli novi smisao u životu. U svim vrstama partnerskih veza, privatnih i poslovnih, suočavate se sa zahtjevima partnera koji vam se čine pretjeranima. To bi moglo ubrzati završetak onih odnosa kojima je istakao rok trajanja. Svjesni toga, nećete patiti, no povremeni mali ugriz samoće stvara nelagodu. Venera u ljetnim mjesecima iznosi na površinu vaše potisnute nesigurnosti kako biste ih mogli zaliječiti i učvrstiti osjećaj vlastite vrijednosti. Intimne veze u kojima ima ljubavi i zajedničkih tema ili poslovne veze koje ispunjavaju svoju svrhu uz malu reorganizaciju postaju još čvršće.

Jarac - disati punim plućima

Posljednja godina s Plutonom u vašem znaku sugerira da završavate dugogodišnje privatne, obiteljske i poslovne obaveze koje napokon dolaze kraju. Spremni ste zakoračiti u novi osjećaj svjesnosti i slobode, no potrebno je još malo strpljivosti kako biste sve lijepo posložili i stavili točku na jedno razdoblje života. Saturn, vladar vašeg znaka, daje vam puno podrške i oslobađa tokove novca koje je neko vrijeme strogo kontrolirao. Tijekom godine postajete vedriji i svjesniji svojih pravih vrijednosti. Možda ćete i dalje radije uživati u svom intimnom prostoru, no kad se otvorite druženjima, bit ćete vrlo spontani. Puno ste dosad učili, sad je vrijeme da svoje znanje počnete prenositi drugima. Razmislite kako svoju poruku, znanje i iskustvo možete prenijeti na snažniji način. No najveće područje širenja i sreće ove je godine ljubav. Povezanost s partnerom kroz duboke intimne trenutke postaje još jača, a samci bi mogli pronaći srodnu dušu. Možda ste spremni na ulogu roditelja ili ćete se prihvatiti posla kako biste svojim kreativnim idejama dali konkretan oblik.