Epohalnu promjenu najavljuje najudaljeniji planet Sunčeva sustava - Pluton! Ovo je završna godina njegova boravka u Jarcu, a na nekoliko mjeseci isprobat će kako mu odgovara znak Vodenjaka. U ožujku, s buđenjem proljeća, Jupiter ulazi u znak Bika, a Saturn u znak Riba. Tijekom godine će tako dominirati stabilne zemljane i emotivne vodene energije. Ljeto donosi novi Venerin ciklus u Lavu, što otvara uzbudljivo poglavlje u ljubavnim vezama. Evo što prema godišnjem horoskopu očekuje Ovna, Lava i Strijelca. 

Ovan - nagrade

Intenzivan početak godine s Jupiterom koji je do sredine ožujka u vašem znaku iskoristite maksimalno za otvaranje novih puteva razvoja. Ne manjka vam ideja koje vas vode u pothvate koje nikad prije niste isprobali. Osjećate vitalnost, uzbuđenje i ništa vas ne može zaustaviti. Što bolje osmislite svoje ciljeve, to će uspjeh koji kreće od druge polovice ožujka biti veći. Odlična financijska situacija i veća zarada daju vam duboki osjećaj sigurnosti. Želja da budete neovisniji jača je nego ikad pa ako je vlastiti posao dio vaših snova, krenite u tom smjeru. Dok vas vanjske životne okolnosti podržavaju, vaš unutarnji svijet počinje pulsirati drugačijom vrstom energije. Unutarnji izvor inspiracije usporava svoj tok, glas intuicije slabije se čuje i upozorava vas da se morate bolje povezati s vlastitim unutarnjim bićem. Prošlost i sve što nije imalo pravi završetak, neodgovorena pitanja i stare ljubavi sve se češće pojavljuju tijekom godine. Nije se lako suočiti s potisnutim slabostima, neugodnim temama i strahovima, no samo tako ćete pročistiti osjećaje te osnažiti intuiciju i kreativnost.

Lav - zablistati punim sjajem

Pred vama je godina u kojoj će svi napokon prepoznati koliko ste posebni, jedinstveni i uspješni. Prilika je to da se uspnete na hijerarhijskoj ljestvici tvrtke u kojoj radite, da razvijete svoj brend, da postanete vidljiviji u javnosti, da zablistate u punom sjaju. Sve što ste ulagali u posao prethodnih godina sad donosi obilne rezultate. No nemojte se uspavati na lovorikama, nastavite razvijati nove vizije poslovnog širenja. Kreativni život dobiva novi uzlet. I vaša ljubavna situacija dobro se razvija. Intimne veze postaju dublje i kompleksnije, pomažu vam da sazrete. Lavovi samci shvatit će što treba promijeniti kako bi nestale prepreke u stvaranju stabilne veze. Od lipnja s Venerom u vaš život ulaze nove vrijednosti, vaše se želje mijenjaju, učite što stvarno znači voljeti sebe. Kad god osjetite nesigurnost u dijeljenju emocija i intimnih razmišljanja, imate priliku preispitati što za vas stvarno znači povezanost s drugom osobom. Suočavanje s vlastitim strahovima može vas još više zbližiti s partnerom, ali i sa samim sobom. Aplauz vanjskog svijeta i unutarnja snaga čine vas moćnom i autentičnom osobom.

Strijelac - lekcija strpljivosti

Lekcija strpljivosti i mirovanja koju učite ove godine teško pada vašem nemirnom duhu. Više nećete moći izbjegavati obaveze vezane uz obiteljsku prošlost, nekretnine i obiteljske odnose. Sve što je ostalo nedovršeno ili je izazivalo neslaganje, izranjat će tijekom godine na površinu i tražiti vašu pozornost. Osjećat ćete se sputano, no što prije počnete rješavati neugodne zadatke, prije ćete se osloboditi. Ne možete tražiti prečice ili na brzinu odraditi ono najnužnije, sad učite kako odgovorno i temeljito završiti zaostatke. Utjehu će vam donijeti svakodnevni ritam života koji teče glatko. Radno okruženje donosi brojne prilike za poboljšanje. Možete pronaći bolji posao ili način kako da s manje truda postignete bolje rezultate. Premda se tijekom godine nećete moći otrgnuti uhodanim stazama života, vaš um u vječnoj potrazi za odgovorima se budi. Vrtlog velikih ideja donosi dovoljno uzbuđenja da ostanete optimistični. A tu je i Venera u Lavu koja vas u ljetnim mjesecima nadahnjuje novom ljubavnom avanturom ili uzbudljivim kreativnim izazovom.