Od 3. do 27. siječnja imamo Veneru u pomalo hladnom Vodenjaku, fiksnom zračnom znaku, stoga bi sljedećih nekoliko tjedana romantika mogla biti malo 'zaleđena'. Ali to nije nužno loša stvar. Od svih znakova Vodenjaku treba najviše prostora. Njegova neovisnost očito je u sukobu s Venerom - Venera ne mrzi biti u ovom znaku (ona ipak samo želi donijeti ljubav), ali dobit ćemo njenu pomalo prigušenu verziju.

Kao primjer kako bi ovo moglo izgledati, možemo razmisliti o nečijoj natalnoj karti s istaknutim položajem Venere u Vodenjaku. Ove ljude privlače intelektualni tipovi koji se na neki način razlikuju od drugih. Manje ih privlače dramatični i emocionalno nestalni partneri. Umjesto toga, privučeni su sapioseksualnom energijom: erotskim nabojem kroz intelektualno sjedinjenje. I neskloni su sentimentalnom iskazivanju ljubavi.

Ova mala skica lika Venere u Vodenjaku mogla bi nam dati neke naznake o tome što možemo očekivati tijekom sljedećih tjedana, po pitanju romantike i onoga što nas uzbuđuje. Kako se možemo konkretnije uskladiti s ovom energijom?

1. BEZ DRAME, MOLIM! 
Budući da je Vodenjak fiksni zračni znak kojim vlada ozbiljan Saturn, ovo nije vrijeme za romantične zavrzlame. Vodenjak ima moć razjašnjavanja – odvaja dječake od muškaraca. Fiksnost, a ne neozbiljnost. Mogli biste osjećati kao da vam treba odmor od bilo koje vrste ljubavnog natezanja ovog siječnja. Jasnoća oko romantike – ili potpuna udaljenost od nje – oboje su pokazatelji ovog izleta Venere u znak Vodenjaka.

2. PREKO PRIJATELJSTVA DO LJUBAVI
Znak Vodenjaka povezan je s prijateljstvima, društvenim mrežama i zajednicom. Umjesto da budemo u romantičnoj vezi s bilo kim, možda ćemo poželjeti više postojati u sveobuhvatnoj zoni prijatelja sa svima. Ako ste više usredotočeni na prijatelje (ili svoju online zajednicu), nemojte se opirati ovoj kozmičkoj privlačnosti. Međutim, budite upozoreni: budući da Venera uvijek nastoji povezati ljude kroz ljubav, ovaj bi aspekt mogao značiti pronalaženje romanse preko prijatelja ili stupanje u vezu s njim.

3. SAMO RACIONALNO I DUGOROČNO
Vodenjak postoji u potpunosti u svojoj glavi, ne guraju ga nagoni. Očekujte da ćete biti više uzbuđeni intelektualnim razgovorom nego bilo čim drugim. Također biste mogli iskusiti pojačanu ljubav prema učenju ili želju da budete u blizini lijepih predmeta (Venera vlada ljepotom). 

Iako je ovaj položaj Venere u Vodenjaku kratak, on ipak sadrži datum koji ukazuje na nešto dugotrajno. 23. siječnja Venera će se susresti sa Saturnom na nebu. Simbolično, ovo jedinstvo sugerira da ljubav (Venera) i dugovječnost (Saturn) spajaju ruke. Neki astrološki datumi su za glupiranje i zabavu. Ne ovaj. U konačnici, Venera u konjunkciji sa Saturnom nagovještava predanost, ulaganje u nešto što želite dugoročno. 

Izvor: russh.com