OVAN

Nedavna prošlost:Tarot karte pokazuju da nekog iznimno dobro poznajete i vjerojatno znate sve ono što je tajno i skriveno, ali vama je bilo izloženo i predočeno. Ovdje ima dosta povijesti i ovo nije faza u kojoj razmišljate o nekome koga poznajete tri minute. Bi li to sve bilo moguće da nisu otišli? Teško je reći jer je netko otišao, odmaknuo se i otisnuo, a tako je i nastala sva ta ekspanzija i sjaj koji sad imamo priliku promatrati. Vaš je ciklus završen, ali s obzirom na šok i nevjericu koliko je jedna strana otišla daleko, priča oživljava jer neprekidno razmišljate o njima.
U najavi: Nekog i dalje žulja kvantni skok. Rekla bih da nečiji uspjeh sam po sebi nije problem, nego odlazak predstavlja dio koji se ne može izbaciti iz glave. Svakako će doći do komunikacije iako su energije nestabilne. Ne bih rekla da ste bili u braku, ali bilo je intenzivno i kraj je bio bučan i dramatičan. Ne izgleda mi kao da ste bili u službenoj vezi. Nijedna strana nema interesa pretvarati ovo u vezu, ali oboje si ne možete pomoći i do kontakta svakako dolazi. Mrze se jer vam ne mogu odoljeti i moraju vam prići. Ne bojite se nepoznatog, nego neposluha radi kojeg nastaju stare, dobro poznate, zločeste stvari.
Potencijalni ishod: Klimavo je, ali drugačije od ranijih vraćanja. Ovog puta jure natrag, ali ne bježe. Vuče ih nevjerojatna sila prema vama i ne mogu drugačije. Izravniji su nego ranije, ali jednako nespretni. Moguće je da vam funkcionira jedino fizički dio, a emocionalno otvaranje baš i ne. Ovo će se odviti prilično brzo i pripremite se na pomirenje, ovo je veće od vas. Neki od vas predosjećaju ovo.

BIK

Nedavna prošlost: Svjedočili ste značajnom i bučnom povratku povratnika. Kako je vrijeme protočno i timeline nije svima isti, ali kolektivna energija jest možete se i lagano pripremiti na nečije javljanje. Radi se o Tinder momku ili osobi s bilo koje online ljubavne spajalice. Ne bih isključila da se radi i o bivšem suprugu ili zaručniku koji se sad ponaša kao momak. Vidjeli ste ih u nekom trenutku kao priliku, no taj je ciklus završen. Došli su naglo i osvanuli naglo, napravili nered i nestali, a nakon toga niste imali drugog izbora, nego odrezati ih. Radi se o vjetropiru iza kojeg je ostao nedovršen posao. Klasično udvaranje bez provoda ili izlaska, a definitivno ne očekujete nešto više od njih.
U najavi: Predviđam pokušaj veze, osobito s njihove strane. Moguće da se radi o vatrenom znaku, dakle Ovnu, Lavu ili Strijelcu, ali ima i vode – Rak, Škorpion, Ribe. Naravno, može se raditi o bilo kojem znaku. Osjeća se zaglavljenost u nesporazumu i svakako imaju potrebu razjasniti nešto. Ne bih rekla da vas je troje u vezi, ali nema ni najave neke veće intimnosti koju ionako s gnušanjem odbijate jer su odmah na početku krivo startali. Imali su priliku koju su uprskali. Energija je neozbiljna i nemate neku potrebu iskomunicirati da tu nema ničeg. Nemam dojam da ih nešto pretjerano cijenite i to postaje okidač dok oni i dalje traže način da vas pridobiju iako nisu riješili osnove, a to je donekle suvisla komunikacija. Sve navedeno čini ih nepoželjnim kandidatom.
Potencijalni ishod: Svi planovi o pomirenju propadaju jer postoji bojazan od gubitka reputacije i izlaganja. Osjeća se manjak strasti za rizikom. Na duge staze moglo bi vas biti troje u vezi radi svog tog oklijevanja. Dok prva energija traži svoj način, druge energije u ovim viralnim vremenima znaju što i kako te vade zeca iz šešira. Dok vaša potraga traje prilaze vam ostali, možda nisu toliko nagli i brzi, ali imaju više manira, resursa, alata i nisu napravili veću grešku.
Iz nekih svojih motiva nastoje vam pobuditi znatiželju kroz dramu.
Definitivno vidim kako na vaše ljubavno igralište u narednom periodu ulazi netko treći dok će ova opcija ovako na prvi pogled propasti. Komunikacija će zakasniti iako ste besramno slobodni i raspoloženi za akciju. U najavi je veza, tek se nazire, zasad će svu pozornost odnijeti Tinder boy koji će na kraju balade ispasti čisti gubitak vremena.

BLIZANCI

Nedavna prošlost: Doslovno prema kartama otvorilo se da netko čeka poziv, najvjerojatnije k sebi. Imate posla s nekim tko je autoritet, mora biti po njihovom, vole se pokazivati, ekstrovert. Osoba je načelno emocionalno nedostupna, u konfliktu sama sa sobom. Ne bih rekla da nisu solo, pomalo su usamljeni, ali vas ne puštaju da se približite. Ovo može biti i pravni zastoj. Za neke od vas nije nemoguće da vam i jesu pisali, ali je netko presreo njihovu poruku i ista je izbrisana – naravno, ovo je dosta specifična poruka i neće vrijediti za cjelokupnu kolektivnu energiju. Imate posla s nekim tko je posve odrezan od svih vaših želja iako možda težite istom.
U najavi: Još malo čekanja. Blizanci ipak ćete dočekati svojih pet minuta; znamo da nisam nekakav zagovornik čekanja i sobe za čekanje, ali ovo ćete pričekati taman onoliko koliko treba da upadnete, da poziv dođe – ne postoji neosvojiva tvrđava, postoji samo loš vojskovođa. Na hladnom više nećete biti i želja će vam se ispuniti. U najavi je mnogo intimnosti i nježnosti. Ipak, izostaje nekakav njihov veći angažman, ali na ono površno svakako možete računati jer nisu raspoloženi za vezu.
Potencijalni ishod: Druga strana neprekidno nešto razmatra. Zasad imate strpljenja. Ranije se čekanje isplatilo, pa će i novi set čekanja uroditi plodom. Načelno se u kartama ne vidi ništa loše, nema ničeg negativno, jedino je stagnacija ubitačna.

RAK

Nedavna prošlost: Nije se dogodilo dovoljno sadržaja da odete, ali još je manje razloga za ostati. Ovo nije dobro ni loše, samo je nejasno gdje to vodi i kako uskladištiti sve te neispunjene želje. Prijetili ste da odlazite, ali niste potegnuli do kraja. Može biti vezano kako za ljubav, tako za posao.
U najavi: Mirenje i ljubavna izjava. Nisu raspoloženi za veća ulaganja, ali svakako će nešto malo ponuditi. Dosta su samozatajni i zatvoreni, ali vrijeđa vas koliko su spontani i čini se da sasvim svejedno žive li s vama ili bez vas. Druga se strana nosi s nekom težinom koju ne mogu podijeliti s vama. Pojavljuje se Djevica, Ribe, Bik, Blizanci.
Potencijalni ishod: Mogli biste se u kratkom periodu dva puta posvađati, prekinuti i još toliko puta pomiriti. Ne vidim neku veliku budućnost, nisu spremni otvoriti svoje srce, ali nakačeni su na vas. Nedostatak komunikacije dovodi do sumnji u potencijalnu budućnost. I sami nemate više dojam da ovo igdje vodi. Je li to uopće bitno? I nije. Mala ponuda pa još jedna mala ponuda... Moguće je da imate posla s maherom koji zna kako se miri i kako se svađa. Imate sve što vam treba, ovo s njima je jedan mali životni bonus radi kojeg nije dosadno.

LAV

Nedavna prošlost: Kad biste vi znali što želite, i Svemir bi vam to isporučio. Sigurno je ovako po kartama da želite novac i da vam se sviđa zemljani znak ili osoba ima osobine zemljanih znakova (Bika, Djevice, Jarca). Postoji razlika u godinama. Imate loš predosjećaj da su s nekim drugim i da ste u strahu da su vas zaboravili. Tek sada uviđate da niste preboljeli nekog, sve i da sad jeste u vezi, nije da lažete sebe ili ostale, jednostavno sad vam je sjelo da se niste oporavili od ljubavi iz prošlosti. Najviše vas muči da su s nekim drugim, po kartama izgleda kao da vam se to ili učinilo ili ste imali noćnu moru i otad nemate mira.
U najavi: Oboje biste umrli kad biste priznali da niste ravnodušni. Ovan, Jarac, Riba, Djevica i Vodenjaci protežu se kroz ovo otvaranje. Svakako će doći do komunikacije jer oboje razmatrate što bi bilo kad bi bilo.
Potencijalni ishod: Ljubavna izjava. Očekujte poruku, mail, poziv – sve u svemu kraj šutnje. Ovaj početak komunikacije je bitan jer predstavlja novi maleni početak koji je prijeko potreban vašoj toksičnoj zajedničkoj povijesti. Za više od kave i tipkanja sad nije vrijeme. Najgore s njima je iza vas, najbolje nije u najavi jer najavljujem malene korake. Oboje ste u nekom trenutku izgubili zdrav razum i sad treba prilaziti ovom pomirenju iznimno sporo. Dajte vremenu vremena. Ujesen možete očekivati konkretniju ponudu tako da nema žurbe.
Postoji još jedna energija pored ove koja se nastoji probiti do vas tako da nemojte previše obećavati i svakako si dajte prostora i slobode.

DJEVICA

Nedavna prošlost: Razlika u godinama nosi određenu težinu. Razlika Oštra konkurencija u najavi, može i ne mora biti povezana s razlikom u godinama, ali sve zajedno dovodi do neželjene drame. Ovo može biti suparništvo u poslu ili netrpeljivost u obiteljskoj dinamici. Za neke od vas moguće je da je sve u vašoj glavi i da dosta toga morate stoički podnijeti. Usprkos izazovima u najavi su dobre poslovne prilike. Prisutno je kajanje jer se nešto moglo ponuditi, a nije. Kako uloge mogu biti zamijenjene moguće je da se netko kaje jer vam je mogao nešto ponuditi, a nije. Ono što vas dosta smeta u cijeloj priči jest gubitak kontrole nad situacijom. To ste opazili tek sada, gubitak kontrole obično je povezan s vremenom, a vrijeme baš kao i kontrola samo se otope i otklize.
Ako postoji treća osoba, ta je osoba krenula dalje.
U najavi: Ako nešto želite onda to i morate reći. Ako čekate da se izjasne, a oni se ne izjašnjavaju tada ih pitate. Nitko ne čita misli, a pretpostavke vode u zbrku. Jedna je strana posve zatočena u ovoj priči, svi planovi o nečemu dugoročnom propadaju jer se ne poduzima ništa. Ljudi imaju slobodnu volju i ako ne poduzimaju nekakve akcije to je njihov izbor.
Potencijalni ishod: Ovo bi moglo završiti blokiranjem na društvenim mrežama, a ovo nije nužno vaš jedini scenarij, možda imate više osoba s kojima morate dovršiti ili započeto udvaranje ili okončati vezu. Ovo može biti osoba koja vam se sviđala prije vaše aktualne osobe. Poanta te akcije (isprat, blokiranje) je vaša reakcija – slobodno ih razočarajte slijeganjem ramena. Oni ne žele poduzeti prvi korak, ali žele da reagirate kako biste unijeli dinamiku u već pomalo mrtav odnos. U najavi su dobra vremena, ali ne s ovom energijom.

tarot
Shutterstock 

VAGA

Nedavna prošlost: Svjedočili ste pomirenju. Bilo je tu mnogo osjećaja i nostalgije. Dočekali ste i ljubavnu izjavu te vam se želja ostvarila. Ako se nije dogodilo na pomolu je, nemamo svi isti timeline, ali kolektivna energija nikad ne griješi.
U najavi: Usprkos velikim i snažnim osjećajima ostajete na platonskom i nema fizičkog kontakta. Vjerojatno se dogodio fijasko ili velika trivija, ili je tek u najavi. Ovo podsjeća na one situacije kad je osoba samopouzdana, mnogo obećaje i najavljuje prije romantične noći, a nakon debakla prestanu se javljati jer se ne mogu nositi sa situacijom. Vaša podrška je pomalo neutralna i nezainteresirani ste za dalje. Zavodnik ili zavodnica za široke mase, ali u četiri zida bilo je to što je bilo.
Potencijalni ishod: Neugodnost ćete prebroditi. Prekid šutnje i mnogo akcije u najavi. Bilo bi dobro da ovoj prilici date šansu.
Meni se malo ne podudara da od tolike želje za pomirenjem, uvažavanjem i poštovanjem presudi loša izvedba. Ovo može biti i loš dejt ili da je razgovor otišao u krivom smjeru. Naročito mi se sviđa što nisu pobjegli, vraćaju se raščistiti zrak i iskomunicirati nesporazum. Ipak, ne vidim da imate interesa nastavljati, odnos nije površan, angažirali su se oko toga da vas pridobiju. Također ne bih isključila da vas je ovo podsjetilo na fantastične trenutke iz prošlosti koji se neće vratiti ili pak na loša iskustva s kojima se više ne želite i ne možete nositi.

ŠKORPION

Nedavna prošlost: Nešto veliko ste dobili, postigli, pravda je servirana, priznanje, rođenje, pobjeda. Za neke od vas može biti i bračna ponuda. Pojavljuje se Vaga, Škorpion, Ovan, Blizanci i Bik.
U najavi: Davnih dana Škorpion je poželio želju i sada će se ta želja ostvariti: u moćnoj ste fazi, zajašili ste dobar val. Ako čekate da se vrate, vratit će se, ako želite vezu – i to je posve moguće. Ako čekate novu osobu, to će biti netko tko će vas izuti iz cipela.
Potencijalni ishod: Ovo će biti vaš najveći kvantni skok ikad. Ništa od danas neće biti ovako iduće godine u ovo vrijeme – za vašim će se konjem tek prašina vidjeti. Pažljivo donosite odluke jer za nemoguće samo vam treba malo duže. Neko su vrijeme Škorpioni imali prilično negativna čitanja, ali to se krenulo mijenjati: uspjeh na svim poljima. Kako je energija kolektivna, imajte u vidu da su naši životi rezultat naših odluka i pažljivo ih donesite.

STRIJELAC

Nedavna prošlost: Kajanje radi izlaganja. Moguće da su bili na mukama kako vam prići, osjećali su velik strah i nervozu pa se zlokoban scenarij i manifestirao. Nakon ove je akcije došlo do velike nervoze i kod njih, ali i kod vas. Netko je nekome rekao sve što ga ide i ta je istina prilično boljela. Ovo mogu biti one bizarne situacije poput „Nismo kliknuli“, ne nego se ti nisi pojavio na dejtu čist i uredan do nekih većih nepremostivih prepreka, ali sve u svemu sada svi znaju na čemu su. Imamo situaciju u kojoj ne želim reći ništa sve dok ne budem mogla reći jedino „šah-mat“. Da li je ovdje bilo ranjenih? Ne, samo uznemirenih. Svi su planovi o ljubavi propali.
U najavi: Pripremaju se i možete očekivati akciju. Ako imate više opcija tim bolje, ali ja sam fokusirana na priču iz prošlosti. Neprekidno razmišljaju o svojim propustima i gafu koji se zbio. Sad su iznimno raspoloženi za popravak scenarija. Možda se nisu mnogo odmaknuli materijalno, ali jesu osvijestili svoje propuste i odmaknuli su se spiritualno, a to je odlična baza. Njihova je sad ponuda mnogo ozbiljnija; sad se i pomnije pripremaju. Prošlog su puta navalili, sad se opaža temeljita priprema kako vam pristupiti. I iako nemaju ne znam što za ponuditi, uviđaju vašu veličinu, premostit će oskudicu toga što nemaju (novca, hrabrosti...) i očekujte veliku gestu i nov početak.
Potencijalni ishod: Nešto nisu svladali, ali borit će se za vas, nervozni su oko ishoda s vama. Zaljubili su se i žele ići do kraja s vama. Motat će se oko vas i vrzmati, svakako će raditi na svojim demonima i mačeve će zamijeniti štapovima, a štapove kaležima i ponudama.
Strijelci, bit će nešto. Dolaze u tri verzije, kao brzopleta figura, zbrajanje gubitaka i nakon toga posve nov, prepravljeni pristup – oni pronalaze način.

JARAC

Nedavna prošlost: Veliki dio vas je završio s nečim što ste počeli smatrati primitivnim, vulgaris. To može biti u online komunikaciji/ tipkanju da ste se zasitili slanja fotki. Ili, ovo nije prvi kavalir koji je u žurbi zaboravio novčanik i sl. Nešto, a ima veze s udvaranjem, potpuno ste prerasli. S neodraslim i nerazvijenim aspektima raznih osobnosti ste završili. Ako se nalazite na profesionalnoj prekretnici, siti ste toga da vas zaobilaze promaknuća, povišice, nagrade i sl. Općenito se može zaključiti da ste završili s raznim pozornicama i igrokazima i jasno ćete reći u lice ono što mislite. Dolazite do ideje i da je nula izbora i opcija realnije i poštenije od niza fejk opcija.
U fazi ste donošenja odluka koje su sitne, predstavljaju vaš mali savez između sebe i sebe, ali ubrzo će male promjene dovesti do velikih.
U najavi: Imate jasnu sliku kako nešto treba izgledati i nitko vas ne može uvjeriti u suprotno. Sami ste i neshvaćeni, ali vama sve ima smisla. Prikupili ste dovoljno dokaza i imate uzorak te znate kako to što želite treba izgledati; stari trikovi starih majstora više ne funkcioniraju. Kroz čitanje se protežu Škorpion i Vaga.
Potencijalni ishod: Imate snove i želje te ste fokusirani u tom smislu. Nećete gubiti vrijeme na oduzimače vremena i emocionalne vampire. Moguća je razlika u godinama između vas i osobe koja će pokušati probuditi vašu pozornost; ipak se pojavljuje netko tko će vas odobrovoljiti i znat će kako i što. Svidjet će vam se, ali ćete dopustiti da se izlože i stavit ćete ih nakratko na led. Ovo bi mogla biti ljubav u najavi, ali tu ima dosta posla i pravi trud tek treba uslijediti. Mora biti na vaš način ili nijedan način. Mogli biste otići u ekstreme, ali druga je strana toliko uporna i pronicljiva da će vas otopiti. Opet se pojavljuje Vaga. Ova je strana zainteresirana za reciprocitet. Ne žele srljati. Imaju izmiješane osjećaje hoće li s vama priča uspjeti.

VODENJAK

Nedavna prošlost: Primili ste se obaveza i posla, odustajete od starog. Ako ste se blokirali na društvenim mrežama, došlo je do kontakta i civilizirane komunikacije. Ne želite imati dublji odnos stoga ste u fazi izbjegavanja. Ima dosta zamjeranja. Jedna se strana ponijela nezrelo, neprikladno, svakako netko nije dobio što je htio, no svako je čekanje isključeno. Ovan, Vaga i Bik se pojavljuju u ovom čitanju. Moguća je razlika u godinama ili na ovu situaciju utjecaj imaju mlađe osobe, vidim više mlađe muške djece.
U najavi: Svakako se vraćaju, ali ne žele promijeniti svoj stav ili situaciju. Ovo također može biti vraćanje iz potrebe da vas vrate, ali bez većeg plana kako da vas uistinu zadrže ili barem imaju sluha za vaše potrebe.
Potencijalni ishod: Nezgodno u ovom otvaranju jest početak čitanja koji je optimističan: nastavili ste hrabro dalje, odrezali neželjeno. Druga se energija ipak nekako uspijeva integrirati u vašu realnost i prvi se dio posve zaboravlja. Nakon što postaju dio vaše rutine vezano za javljanje, susrete i slično, vi opet osjećate staru iskru, a oni će se opet iznova povući taman kad ste se opustili. Dojam je da čim odustanete, to je motivacija za njih da iznova pokrenu revoluciju i vrate se, a kad im to dopustite, ne pokazuju interes.

RIBE

Nedavna prošlost: Ovo su one situacije gdje vam skidaju zvijezde s neba i izlože se, donekle shvaćaju poantu, ali ne sasvim. Može čak biti da jednostavno žele najbolje i ne misle loše, ali ne shvaćaju i ne razumiju bit, srž. Na teži način ćete naučiti da ljubav nije dovoljna ili pak naklonost ili da nema trećih osoba – kad ne ide, jednostavno ne ide. Niste na istoj frekvenciji. Ako je situacija vezana za posao, imate posla s kolegama koji ne shvaćaju iako im pokušavate objasniti što dovodi do frustracije. Druga strana izvodi kao da ima nešto za ponuditi, ali zapravo nemaju. Ne radi se o nekoj velikoj prilici. Jedan veliki dio vas sumnja i u njihovu seksualnu orijentaciju.
U najavi: Doći će se igrati na vašem igralištu, ali to je uglavnom to. Ima dosta nejasnoća vezano za njihove izbore i nedoumica zašto se stalno vraćaju pa odlaze. Odnos je nedorečen i neozbiljan. Ipak, kao da nisu imali uvjeta za razvijanje i očekujte komunikaciju. Nećete biti sigurni želite li nastavljati.
Potencijalni ishod: Miriše kao da će vas izluditi iako ne namjerno. Ne bih rekla da manipuliraju ili nisu iskreni, jednostavno nemaju resursa i znanja žele li išta ili ništa. Tjeskobni su i nervozni. Promatrajte. Do komunikacije će doći, ali ne žuri im se jer se moraju opustiti, ali ne znaju kako.

 *Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com