OVAN

Nedavna prošlost: U tarot kartama vidim dvije ponude, nisu neozbiljne, svakako su za razmotriti, ali vi kao da čekate nešto treće. Imate nekog za koga ste apsolutno raspoloženi, a to nije ovo što se nudi. Dvije energije vas žele, ali proučavate i promatrate nekog trećeg, naročito preko društvenih mreža. Čini se da je jedna od ponuda pronašla put do vas preko posla, a druga kroz zabavu. I dalje čekate nekog trećeg. Točno znate koga hoćete. Pomalo ne razumijete više Boga i njegov tajming: Bog je jedina osoba koju ne možemo požurivati i On ima svoje osobno vrijeme.
U najavi: I dalje promatrate i čekate. Kako uloge mogu biti zamijenjene nije isključeno da vas promatraju i čekaju, ali ipak zaključujem da jasno znate koga i što želite, ali ste zauzeli poziciju mirovanja i proučavanja. One dvije ponude nisu nebitne, ali nemaju val i elektricitet osobe koju čekate. Sad kako otvaranje polako odmiče, opaža se da je to netko iz prošlosti. Car čeka svoju Caricu, ili Carica čeka svojeg Cara. Do komunikacije će doći u nekom trenutku. Ishod je na prvu osrednji.
Potencijalni ishod: Imate sve karte komunikacije, definitivno ćete propričati. Netko neće vidjeti nečiju pravu vrijednost, može biti i onaj element – ne cijenim te jer nisam bila cijenjena. Dolazi do intimnih odnosa jer se previše želite i nemate nikakvih kočnica na tu temu. Oboje se želite zabaviti. Oboje želite seks s onom osobom koju čekate cijelo vrijeme. Malo kad na kanalu dobijemo baš tu osobu koju priželjkujemo, ali Ovnovi vama je to kao uklesano u kamen.
Veći planovi o vezi ili braku propadaju, ali to i nije neki gubitak: napokon ste oboje na istoj frekvenciji.
Zanimljivo, na kraju čitanja izvukli smo Osho Zen Tarot kartu „Ljubavnici“. Karta objašnjava ako postanete svjesni i budni, meditativni, tada se seks može transformirati u ljubav. Ako vaša meditativnost postane potpuna, ljubav se može transformirati u suosjećanje. Seks je sjeme, ljubav je cvijet, suosjećanje je miris. Kada vaša ljubav nije samo želja za drugim, kada vaša ljubav nije samo potreba, kada vaša ljubav postane dijeljenje, kada vaša ljubav nije ljubav prosca već cara i spremni ste samo davati – davati iz čiste radosti davanja – tada joj dodajte meditaciju i otpušta se čisti miris. To je suosjećanje, a suosjećanje je najviši fenomen.
U najavi je i period obilja i financijskog prosperiteta. Ovnovi su izvukli najbolje čitanje.

BIK

Nedavna prošlost: Prošli ste kroz period prekida, razvoda, dovršetka. Može biti i gubitak posla. Nestrpljivo je ta druga energija čekala da poduzmete nešto, živite u njihovoj glavi posve besplatno i razmišljaju o vama 24/7. Čekali su da im se javite kako bi vam rekli „ne“, ali sad su svakako raspoloženi da vam kažu „da“. U međuvremenu dobili su gomilu šutnje od vas i to ih je potaknulo da se iznova zainteresiraju. Postoji strepnja radi drame od ranije da ako se vratite ovom odnosu ili okolnostima, opet ćete stajati i djelovati nestabilno. Kad ste s njima, nema više onog osjećaja da stojite na vrhu svijeta i možete sve jer oni stoje pored. Suprotno, sada sama ideja da se vrate najavljuje nervozu i konflikte. Niste baš razmatrali pomirenje.
U najavi: Iskren razgovor koji beš i ne priželjkujete. Nije vam do sučeljavanja. Nekako vas je teško pridobiti. U životu ili volite dramu ili izbjegavate istu. Ili ste sposobni ili ste nesposobni. Također, u životu ili se zabavljate i jedva čekate da budete stalno sretni (koliko je to moguće) ili ste na strani igrališta gdje su svi nesretni. Ne možemo biti „malo trudni“, ili jesmo ili nismo. Uviđa se da ste zakucali nova pravila i želite sasvim nov pogled na život. Oni dolaze „na vaše“, ali ipak su malo zakasnili. Vaše se potrebe sada jedva podudaraju.
Potencijalni ishod: Pošteno i objektivno žele vam reći da vas vole. Žele reciprocitet. Ipak, imamo usko grlo vezano za suradnju i opet ćete morati razmotriti svoje granice i osobnu moć. Svaki put kad nisu bili sigurni što osjećaju, svaki put kad je izbio rat umjesto mira, uzdrmali su vašu osobnu moć i nekako ste vratili svoj mir. Biti ćete jako, jako oprezni da li vam žele prodati realnost ili su oni zaista radili na sebi.
Pazite da opet ne okrenu leđa situaciji. Netko u pozadini kao da kroji nešto i ta energija je prisutna cijelo vrijeme. Također, ne vidim da nešto posebno više osjećate prema njima pa bi bilo dobro da razmotrite nove odluke i ciljeve. Ishod jest svakako pomirenje. Razmotrite nove zamke i klopke.
Osho Zen Tarot karta koju smo izvukli je „Tuga“. Radi se o boli koja služi kako biste ostali budni – jer ljudi postaju budni tek kada strijela ulazi duboko u njihovo srce i ranjava ih. Kada je život jednostavan, skladan, koga briga? Tko želi biti budan? Kada prijatelj umre, tada nastaje mogućnost. Plačući u svojoj usamljenosti, u tim trenucima možete postati svjesni. Strijela vas ranjava: ona se može iskoristiti. Bol ne služi da postanete jadni, bol služi da postanete svjesniji.

BLIZANCI

Nedavna prošlost: Nervoza, nesanica, anksioznost. Dobili smo Caricu naopako koja osim što može ukazivati na „drugu ženu“, suparništvo i konkurenciju, ukazuje i da je netko loša manjak, uskraćivanje nježnosti i topline, hladno ponašanje. Netko je definitivno zatvorio svoje srce, uskogrudnost. Kako imamo još izvučenih Kraljica, babinjak, rasulo, drame, netko ne zna kako obuzdati ženski kolektiv ili ženski dio obitelji. Žene vam nisu pomogle, dapače odmogle su vam. Netko vas promatra i ne sviđa im se to što vide. Budite oprezniji prilikom objava na društvenim mrežama i naročito pripazite da stalking odradite neprimjetno i diskretno kako se ne biste odali jer vidim blamažu, a ne mogu je povezati na što se točno referira. Bilo je materijalnih gubitaka. Pritisak. Imali ste dvije mini katastrofe iza sebe ili jednu veću.
U najavi: Ovo će na dobro, ali imate posla s nekim tko se sam javio, samo odjavio i nismo sigurni jesu li došli ili otišli. Energija je izuzetno pasivna, nitko ništa ne poduzima na mahove, a kad se sve bude iznova pokrenulo opet će biti fijasko. Veliki nered koji će završiti novim valom usamljenosti; opet padate na istom ispitu. Nije nemoguće da dolaze i odlaze jer im to dopuštate.
Potencijalni ishod: Jedna veća, bolja ponuda dolazi. To je onaj dio u kojem će ovo na dobro. Ovo je vjerojatno materijalne prirode. Ipak, ne bi me čudilo da netko bira između dva dobrostojeća partnera, a vi se u taj dio ne uklapate. Svakako razmotrite da se primite posla i projekata. Razmotrite svoju materijalnu poziciju i kako je poboljšati.
Emocionalni dio zasad je zbunjujuć i nedovršen.
Osho Zen Tarot karta koju smo izvukli je „Odgađanje“. Osho kaže da je odgađanje jednostavno glupo. Sutra ćete također morati odlučiti, stoga zašto ne danas? Mislite da ćete sutra biti mudriji nego danas? Mislite da ćete sutra biti mlađi, svježiji nego danas? Sutra ćete biti stariji, vaša će hrabrost biti manja; sutra ćete biti iskusniji, vaša lukavost će porasti. Sutra će vam se smrt približiti – počet ćete se kolebati i bojati. Nikada ne odgađajte nešto za sutra. Tko zna? Sutra može, ali i ne mora doći. Ako morate odlučiti, odlučite upravo sada. Prestanite neprestano odgađati.

RAK

Nedavna prošlost: Sve čega ste se primili prošli tjedan – nije uspjelo. Ako ste u super periodu – nije vaše čitanje. Dakle, ne samo da ništa nije uspjelo, nego vaše ideje uopće nisu prihvaćene. Smatraju vas nesposobnima, nekompatibilnima, ne čuju vas, ne vide, ne slušaju vas i ne doživljavaju. Da li vas je troje u vezi? Ne bih rekla. Prije bih rekla da sve što ste radili u ovom tjednu bio je fijasko. Ovo sve jako boli. Niste bili na strani holograma gdje su kokteli, zabava, samba, zumba, more i zalasci. U ne tako davnom periodu bili ste na strani matrice gdje pokušavate ispraviti krive Drine, ponestalo vam je municije, sredstava, elemenata logike i kreativnosti. Ovaj je tjedan bio za Rakove tragičan. Posao nije dovršen. Druga je strana i dalje nemoguća, energija s kojom se sukobljavate je izvan vaše kontrole.
U najavi: Uskoro će biti gotovo. Iz vedra neba otvara se šansa, naročito materijalno. Rezultat je pola – pola. Na prvu biti će „ništa“, ali na drugu stvar će uspjeti. Mislim da imate poslovne probleme i probleme logistike, ljubav vam nije u prvom planu.
Potencijalni ishod: Pustite da stvari idu svojim tokom, naročito kada se opet sve krene pogoršavati. Spoznajte i dopustite da sile rade za vas. Želite nešto materijalno, ali vam izmiče, a što vam više izmiče to postajete nervozniji; nemojte popravljati ono što niste razbili. Ovo je veliki test kada i kako ne preuzimati kontrolu kako kontrola ne bi preuzela vas. Promatrat ćete kako ponude dolaze i odlaze, ne možete ništa, jača žaljenje i pritisak.
Još to ne vidite, ali stiže ljubav i nada; sada plaćate cijenu užitka do kojeg vam sada i nije naročito stalo pored ovih izazova. Zaista, biti će bolje iako ne nužno danas i odmah.
Osho Zen Tarot karta koju smo izvukli je „Integracija“. Ovo je vrijeme komunikacije između ranije doživljenih dualnosti života. Naspram noći koja je suprotnost danu ili tami koja umanjuje svjetlost, one rade zajedno stvarajući jedinstvenu cjelinu, neprestano se stapajući jedna u drugu jer svaka u svojoj najdubljoj srži sadrži sjeme suprotnosti.
Postoji vrlo maleni most. Ako taj most slučajno uništite osoba postaje razdvojena, ona postaje dvije osobe. Ujutro ste puni ljubavi, vrlo lijepi, navečer ste vrlo ljuti, potpuno ste drugačiji. Ne sjećate se svog jutra – a kako biste se i mogli sjetiti? Tada je djelovao drugi um: osoba vrlo lako postaje dvije osobe. Ako se prvotni most ojača tako da dva uma nestanu kao dvoje i postanu jedno, tada dolazi do integracije, kristalizacije. Mi predstavljamo jedinstvo.

LAV

Nedavna prošlost: Pokušavate nadigrati igrača tako da ga stavljate na čekanje; možda vam se čak netko i sviđa ili vam se svidjela njihova priča, ali im ne želite to odati. Iskušavate nečije strpljenje. Uloge mogu biti zamijene. Netko želi da netko odustane. Moguće da imate sukob u glavi ili postoji sukob interesa, ispipavate kako će netko reagirati jer ste poučeni dramama od ranije. Jeste li se ikad zapitali kako je Pustinjak postao pustinjakom? Između ostalog povukao se u osamu kako bi se riješio drame. Zašto uopće postoji čekanje? Kako bismo usporili tempo. Čini se da želite vidjeti kako će druga strana reagirati ako nešto nije odmah, izloženi ste testovima ili testirate. Ovdje se netko malo preračunao jer i druga strana ima čelične živce i strpljenja.
U najavi: Netko će nekog oduševiti, ali jedna je strana ipak nezainteresirana za nešto dugoročno. Možda vas neće jer vas neće, ali možda vas i testiraju. Moguće je da ispod neodlučnosti i nepokazivanja pravih namjera kriju se ozbiljne namjere, ali žele se zaštititi od eventualnog razočarenja. Neće vam prići objektivno i pošteno, prije kao nekakav zabavljač ili zabavljačica.
Potencijalni ishod: Imamo festival strpljivosti. Kada biste oboje odustali i predali se tko zna gdje bi vam bio kraj. Oboje ste oduševljeni jedno drugim, ali umjesto priznavanja osjećaja i namjera oboje se počinjete uhoditi na društvenim mrežama. Svakako vas ne žele staviti na hladno. Nisu nervozni, primili su se posla i obaveza, a definitivno neće odustati od vas. Ako je ovo netko nov, nema žurbe. Zasad vas nema troje u vezi, ali ako čekanje potraje ulaze novi kateri u priču, naročito iz prošlosti. Rukovati s oprezom. Netko se nekome javlja iz prošlosti, predviđam povratak povratnika. Ovo će započeti kao formalno zavođenje, ali tijek vremena iznjedrit će nekoga iz prošlosti i tu će vjerojatno nastati drama te bi sve moglo biti upropašteno.
Osho Zen Tarot karte koje smo izvukli su „Tišina“ i „Lijenost“, a u najavi su „Ljubavnici“.
Ne znamo našu konačnu destinaciju, ne postoji konačno odredište. Putovanje još uvijek nije završeno. Moguće da ne osjećate da posjedujete energiju i osjećate se pomalo tupo. Budite pozorni.

DJEVICA

Nedavna prošlost: Netko više ne vidi vašu vrijednost ili vi više ne vidite nečiju vrijednost, sasvim je svejedno da li se ide ili ostaje. Jedan dio vas smatra da se netko nije ponio fer. Oboje ste prigrlili poslovni dio i posvetili ste se poslu. Njih ili vas više nije briga. Ovo može biti netko od bivših tako da ovo nužno ne mora biti vaša aktualna osoba; ovo mogu biti i kolege s posla.
U najavi: Probavljanje činjenice da je sve gotovo i ne može se spasiti; nema empatije, nema razumijevanja, akcije. Ako razmišljate da im se javite radije nemojte. Ovo su karte gdje biste mogli dobiti mrvice i ovo je jedan veliki NE. Ne žele surađivati s vama. Ako ranije nisu bili nepošteni, sad bi mogli pokazati vam kako to izgleda kada oni nisu fer.
Potencijalni ishod: Ako očekujete pomirenje, sad nije trenutak. Niste na istoj frekvenciji; jednoj je strani žao drugoj baš i ne. Trenutno nemate isti sustav vrijednosti. Uglavnom, sad nije dobar trenutak. Ako im budete prišli, neće biti dobro. Novi početak je moguć, ali dajte vremena vremenu jer ova će se energija predomisliti, ali sad su neumoljivi. Svakako preskočite ovaj ciklus i stisnite pauzu jer ovo će se promijeniti. Ovo može biti i povratak na staro radno mjesto, iako zasad izgleda beznadno.
Osho Zen Tarot karta koju smo izvukli je „Novo viđenje“, ali i „Usporavanje“. Sada vam se ukazala prilika da sagledate svoj život u svim svojim dimenzijama., od najvećih dubina pa do najviših visina. One zajedno postoje i kada vas iskustvo podučava da su tama i teškoća potrebne isto toliko koliko svjetlost i lakoća, tada počinjete dobivati posve drugačije viđenje svijeta. Nosite svoj dom gdje god da ste krenuli. Gdje god da odeš, ondje si. Odmorite se i predahnite.

tarot
Shutterstock 

VAGA

Nedavna prošlost: Započeli smo s kartom Pravde, a ta karta simbolizira Vagu. Dakle, došli ste u svoju prošlost što je uvijek dobar početak. Moguće je i da imate posla s još jednom Vagom ili je netko dupla Vaga. Pravedna razdioba, pravedna presuda, pobjeda. Imate resurse, imate rekvizite. Fer razgovor i kompromis.
U najavi: Dolaze nove ponude i nove akcije, za neke od vas i novo partnerstvo. Na dobrom ste mjestu, u elemntu ste. Nove stvari su stvari iz prošlosti koje morate okončati. Dobro izgledate, dobro mirišete, dobro se brinete o sebi. Imate mnogo strpljenja, balansa, ne žuri vam se, imate mjere i ne srljate. Ovo je vaša iznimno dobra faza.
Potencijalni ishod: Nečeg ipak ima previše, ali to će se ujednačiti. Mnogo novih ponuda radi kojih ćete biti nervozni. Niste više toliko vezani za prošlost. Moguće i da u vaš život ulazi netko tko nije vezan za prošlost. Vjeruju u vas i žele vas, najavljujem intimne odnose, naročito s novim partnerom. Moguća je i trudnoća s bivšim partnerom s kojim već imate dijete – vrlo specifična poruka pa malo pripazite ako to ne želite. Iako imate novog seksualnog partnera moguće je trudnoća sa starim ljubavnikom pa svakako pripazite.
Dajte šansu novome. Moguća je razlika u godinama.
Osho Zen Tarot karta koju smo izvukli je „Mi smo svijet“. Ova karta predstavlja vrijeme komunikacije i dijenjenja bogatstva koje svatko od nas donos u cjelinu. Ovdje nema grabeža i zgrtanja. Ovo je krug bez straha od osjećaja manje vrijednosti ili prevlasti. Kada slavite, čitavo postojanje slavi s vama. Kako je i prošlost bila optimistična, pravedna, cjelovita, najavljujem dobar, pravedan period. Sve je moguće.

ŠKORPION

Nedavna prošlost: Strast koja malo miriše da ne kažem zaudara na rasipanje potencijala: tehnički vodimo rat, a ne ljubav. Oboje ste tvrdoglavi do iznemoglosti. Ovdje ima jako mnogo osobnog nezadovoljstva. Moguće da su se srela dva ortodoksna samca, solera, a vuku obiteljske probleme i tragedije od ranije. Akcije ima, ali je nelogična. Niste na istoj frekvenciji. Razmotrite i sami o čemu se tu zapravo radi?
U najavi: Što god da jest, moćno je, ali ne ide. Ovdje ima i vrijeđanja i ulizivanja. Ima dobrih aspekata, ali i loših. Toksična dinamika. Sve ima trik i zamku, ništa nije samo tako ili jednostavno. Nema dugoročnih planova i postavlja se pitanje što vi ovdje zapravo tražite?
Potencijalni ishod: Izbacivanje iz takta, nema kompromisa, antijunak, stav „ničija budala“, ali na kraju ispadaš budala. Nedostaje pravila, ustroja, saveza. Oboje ste puni rana, ali i samoživi. Dolazi treće energija i ovdje su problemi tek počeli, na sve ove probleme i teškoće. Nije nemoguće da jedno drugo koristite kako biste se spojili na kreaciju, Svemir, energiju i sl.
Odnos koji zasad nema pomaka.
Osho Zen Tarot karte koje smo izvukli su „Buntovnik“ i „Kreativnost“. Buntovnik vas poziva da budete dovoljno hrabri da preuzmete odgovornost za ono što jeste i da živite svoju istinu. Prosvijetljeni čovjek je najveći stranac na svijetu; on ne pripada nikome. Njega ne može ograničiti nikakva organizacija, zajednica, društvo ili narod. Ljudi se boje, veoma se boje onih koji poznaju sebe. Ova karta može biti poticaj da krenete upoznavati sebe, naročito ako čitanje kolektivne energije rezonira. S druge strane, kreativnost je kvaliteta koju dovodite u aktivnost kojom se bavite. To je stav, unutarnji pristup – način na koji gledate na stvari. Što ste više kreativni, to ste više božanski. Sve religije svijeta govore da je Bog kreator. Kada vaša kreativnost dosegne vrhunac, kada čitav vaš život postane kreativan, vi živite Boga. Razmotrite ranije spomenuto rasipanje potencijala.

STRIJELAC

Nedavna prošlost: Nešto su vam ponudili. Tek toliko da se vratite. I onda su vam to oduzeli, što god da jest. Ciklus je dovršen, bilo bi dobro da pustite. Ovo je prošlost u prošlosti.
U najavi: Klasična navlakuša gdje daju, uzmu, vi ste zbunjeni, oni opet ne žele ništa, a vi poletite. I tako unedogled. Druga strana iznova želi suradnju, ali nema nekog plana, a niti ponude. Nemamo zdravu ljubavnu dinamiku, svaka je ponuda čista manipulacija i nema neku svrhu, osim da vas potakne da se predomislite, a tada oni pak promijene mišljenje.
Imamo novu osobu na vidiku. U ovoj zbrci, vezani ste za svog prvotnog ljubavnog teroristu. Ipak, ova nova ponuda je zdrava, u mogućnosti su, ali odbijate ponudu. Uglavnom, ako želite brak, djecu, partnera, s prvom osobom na krivom ste odjelu. Ako želite keramiku i parkete, niste na odjelu gdje se reže salama i sir. Postoji tendecija da krivo izaberete.
Potencijalni ishod: Nova energija i dalje vas nastoji osvojiti. Nije nemoguće da se pojavi još jedna energija pa bi vas moglo biti čak i četvero u vrtlogu. Period zbunjenosti, neodlučnosti i pomalo nejasnih izbora.
Osho Zen Tarot karta koju smo izvukli je „Odgađanje“. Osjećaj olakšanja i početak ekspanzije ćete osjetiti onda kada ostavite po strani sve kolebljive misli koje vas sprječavaju da djelujete već sada, a tada ćete se zapitati zašto ste uopće čekali tako dugo.

JARAC

Nedavna prošlost: Prolazite iznova i iznova kroz istu ili sličnu situaciju, a nije isključeno i da se osjećate kao žrtva. Prilaze vam nečasno i proračunate. Razmatrate kako vam je dosta neuspjeha i pokušaja. Ovo je jedan veliki NE. Nešto se nije isplatilo ili se ne isplati. Netko se pokušava vratiti, ali pomalo neiskreno. Imamo jednu staru osobu ili više starih, dobro poznatih osoba. Moguće je da se čuvate za jednu veliku, novu šansu, ali nema ničega na vidiku. Ima nekoliko dobrih karata, ali su uprljane lošim kontekstom.
U najavi: Upornost će se isplatiti, ali ne vaša. Ipak će jedna od ne baš tako pozitivnih energija pronaći put do vas. Tu je prisutna energija koja vuče konce iz pozadine. Moguće je da imate posla s nekim tko je veliki gazda u poznatom okruženju, naročito ako je vladavina osigurana rođenjem ili pripada im to što im pripada jer je to jednostavno moralo biti njihovo nasljedstvo. Taj lik izvan poznatih okvira nije prikladan vođa i ne zna se nositi s emocijama te kad je ljubav u pitanju osoba ne zna zauzeti stav. Ovo je osoba koja zna šefovati primjerice u obitelji, ali u firmi, tvornici i slično, nepoznati ljudi ne uvažavaju autoritet. Ovo čak mogu biti majka i sin čija je povezanost pomalo neobična. Imamo drugu ženu koja je dominantna. Odnos je na ivici disfunkcionalnog. Vaš pak odnos s njima nema neke veće nade. Ne bih očekivala vezu ili brak, barem ne na duge staze.
Potencijalni ishod: Ipak, ponuda stiže i borit će se za vas. Situacija bi se mogla popraviti iz vedra neba. Međutim, ponudit će vam točno onoliko koliko treća strana odobri da vam ponude. Jednostavno postoji treća energija. Po kartama ispada da vi morate naučiti reći „ne“ njima, a oni pak svojoj majci. Ili toj trećoj energiji. Svakako će se izložiti i podebljati akciju u nadi da vaš odnos bude spašen. Na duge staze moguće je da sklopite savez iz pozicije ako ih ne možete pobijediti, pridružite im se.
Osho Zen Tarot karta koju smo izvukli je „Potiskivanje“. Pronađite iscjeljujući ispušni ventil za potencijalnu eksploziju. Neophodno je da pronađete način kako da otpustite napetost i stres koji se trenutno gomilaju u vama. Ne čekajte da dođe do katastrofe; meditacija je jedini način da postanete potpuno razumni. Druga karta koju smo izvukli je „Iscjeljenje“. Ova karta govori da je sada vrijeme u kojem duboko zakopane rane izranjaju na površinu, spremne i dostupne za iscjeljenje. Ako vas netko i uvrijesi, prihvatite to, nemojte reagirati, promatrajte što će se dogoditi. Iznenada ćete osjetiti kako u vama počinje teći energija koju nikada prije niste osjetili.

VODENJAK

Nedavna prošlost: Ako je rastanak ili razlaz bio u najavi, nije došlo do toga. Netko nije baš ispao Car ili Carica prema vama, moguće je da ste uvijek davali mnogo, a dobijali figu u džepu. Htjeli ste držati fokus na onom što je lijepo, ljupko, ali naravno ništa od toga. Ipak, ponudili su vam to što ste htjeli dobiti, ali bilo je zamračeno zemaljskim stvarima poput „što će mama, selo, društvo“ reći.
U najavi: Nemojte igrati igrice ako nema potrebe da se igraju igre. Nema potrebe da se gnjavite time. Nemojte brinuti tuđe brige, nemojte također zatvarati srce, naročito ako ste odlučili ostati. Malo vas čudi neka ponuda. I tu nešto ne štima. Ta vas ponuda podsjeća na nešto što ne želite, ali uporno se nudi: ne mora svaka ponuda biti i vaša prilika. Moguće da se javlja bivši koji vas nije prebolio i traži pukotinu kroz koju se može provući i približiti.
Imamo i nekog tko nudi više nego ranije, nije povezano s povratkom od ranije: ali vaše se potrebe ne podudaraju. Balansirati ćete između novog i starog kroz prizmu sebičnosti.
Potencijalni ishod: Novi ciljeni i novi planovi koji baš i ne uključuju trikove starih kauboja. Ništa od ovog u konačnici nije ono što priželjkujete. Stagnacija.
Osho Zen Tarot karta koju smo izvukli je „Sudjelovanje“ i „Stres“. Vezano za prvu kartu (jer drugu nije potrebno previše tumačiti) Osho nas navodi da se zapitamo jesmo li ikad vidjeli noć kako odlazi. Jeste li ikad vidjeli večer kako dolazi? Ponoć i njegovu pjesmu? Izlazak sunca i njegovu ljepotu? Mi se ponašamo poput slijepaca. U tako lijepom svijetu mi živimo u malim potocima vlastite patnje. Sudjelujte u odlasku noći, sudjelujte u dolasku večeri, sudjelujte u zvijezdama i sudjelujte u oblacima; neka sudjelovanje postane vaš životni stil i čitavo postojanje postaje takva radost, takva ekstaza. Bolji univerzum ne možete ni zamisliti.

RIBE

Nedavna prošlost: Situacija se poboljšava, naročito vezano za posao i obitelj. Netko vas je izopćio ili isključio, nešto su vam uskratili – zaobišao vas je godišnji, povišica, promaknuće, nasljedstvo. Međutim, situacija se popravlja. Ovo zakidanje je privremeno. Za neke, netko vam ne želi prepustiti vozilo, barku – uglavnom, nešto pokretno, a prijevozno je sredstvo. Prisutna je i šteta.
U najavi: Ovo nije neki veliki gubitak, nije strašno. Očekujte razgovor, ali sad vi nešto ne želite ustupiti. U ovim okolnostima može se reći da nitko nije bio spreman na vašu fantastičnu reakciju. Vi ste nešto popravili i sanirali u vašem karakteru. Netko je smatrao da nešto ne trebate dobiti i sada ispada da su pogriješili.
Potencijalni ishod: Nećete znati gdje s ponudama, naročito poslovnim. Taman ste onoliko pametni, sebični i pronicljivi, a imate i hrabrosti. Maestralno odigravate scenarij. Ako se radite o ljubavi, nedodirljivi ste i nezamjenjivi. Velike pobjede u najavi. Iz ove ćete priče izvući veliku korist.
Oprezno sa bitkama, u nekim će trenucima nestati pa će doći vrijeme mirenja. Sada ste spremni za izazove, ali pripremite se i na harmoniju i sklad. Povratak na tron, sve ćete mirnije spavati dok su svi oko vas izvan sebe. Nadmudirli ste protivnike baratajući mudro alatima i resursima.
Osho Zen Tarot karta koju smo izvukli je „Teret“. Vrijeme je da se rasteretite.

  *Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com