Ljeto je već u punom jeku, a vrućine polako rastu. Situacija na nebu je prilično zanimljiva i uzbudljiva. Šest planeta bit će retrogradno ovog ljeta: Merkur u Djevici, Venera u Lavu, Jupiter u Biku, Uran u Biku, Saturn u Ribama, Neptun u Ribama, Pluton u Vodenjaku i Jarcu.

Osjećat ćemo se pomalo zaglavljeni u situacijama dok se energija ne promijeni pred kraj ljeta. Romantični planet, Venera, kreće retrogradno u strastvenom znaku Lava od 22. srpnja do 3. rujna, što nas tjera da preispitamo svoje odnose. Srećom, zvjezdana točka Venere u Lavu 13. kolovoza trenutak je kada možemo vidjeti dalje od ljubavne izmaglice i zbrke te donijeti odluke o partnerstvu, piše mixer.hr.

Retrogradni Merkur u Djevici počinje od 23. kolovoza do 15. rujna, nudeći nam priliku za razmišljanje i razumijevanje naše prošlosti, što će nam pomoći da idemo naprijed. Najbolji dan za retrogradni Merkur je 6. rujna, kada se Sunce i Merkur poravnaju — koristite to kao datum za poduzimanje radnji.

Retrogradni Uran u Biku od 28. kolovoza do 26. srpnja 2024. traži od nas da polako uvodimo promjene i rast u svoje živote. Rijedak Plavi Mjesec u Ribama (drugi Pun Mjesec u mjesecu) pojavljuje se 30. kolovoza, tražeći od nas da svoje snove i vizije pretvorimo u stvarnost. Retrogradni Jupiter u Biku počinje 4. rujna i traje do 30. prosinca, donoseći nam sreću i obilje u opuštenom ritmu.

Ovan

Bivša ljubav želi se vratiti u vaš život. Poslušajte što imaju za reći i pobrinite se da njihove izjave ljubavi odgovaraju njihovim djelima. Ako to učine, trebali biste im oprostiti i ponovno izaći s njima. No, ako ne osjećate da jest, izmaknite im se iz ruku što je prije moguće.

Bik

Iako se opirete rastu, širite svoje horizonte i razvijate svoj ukus. Budući da ste stoički i kruti Bik, možda ćete osjećati da je promjena u suprotnosti s vašim prirodnim instinktima. Oduprite se svom unutarnjem strahu i naučite hodati nizvodno. Kada ljeto završi, moći ćete krenuti naprijed i transcendirati se u osobu kakva ste trebali biti u ovom trenutku.

Blizanci

Ovo je vaše ljeto radosti! Ne postoji događaj na koji nećete biti pozvani niti poziv koji ćete odbiti. Budući da ste društveni leptir, važno je osigurati da se svi vaši prijatelji okupe radi zabave — stoga preuzmite uzde i proširite vijest u grupnom chatu kako biste bili sigurni da neće biti isključeni iz događaja.

Rak

Sada kada nemate obaveza, tražite aktivnost koja će vam okupirati vrijeme i koja ne uključuje puno obaveza koje ne morate obaviti. Okušajte se u kreativnom zanimanju koje je u skladu s vašom urođenom umjetničkom prirodom, emocijama i intuicijom. Uzmite prazno platno i počnite slikati u prirodi. Iznenadit ćete se koliko je priroda inspirativna i koliko se volite izražavati kistom. Ovo može postati vaš novi omiljeni hobi ili čak životni poziv.

Lav

Ovo je sezona istraživanja, putovanja i avanture. Spakirajte kofer, uzmite putovnicu i isplanirajte odmor s nekolicinom svojih najboljih prijatelja. Čak i ako se odlučite na kraći izlet, osjećat ćete se slobodni i puni uzbuđenja vidjeti nova mjesta. Osim toga, imat ćete mnogo zabavnih i lijepih fotografija koje možete dodati svojim isječcima na Instagramu ili TikToku kako biste prikazali vrhunce svog nevjerojatnog odmora.

Djevica

Cool, odgovorno, skromno ljeto ne znači da se nećete stalno družiti—samo uravnotežite zabave na plaži sa svojim dnevnim obavezama kako ne biste dopustili da vas ljetne svirke previše ometaju. Istini za volju, želite se družiti s prijateljima – ali samo vikendom i povremeno navečer.

Vaga

Nova grupa prijatelja dočekuje vas raširenih ruku. Međutim, to ne znači da biste se trebali odmaknuti od svoje trenutne ekipe i družiti se s ljudima koje ste tek upoznali. Budite društvena poveznica između dviju skupina okupljajući ih zajedno. Budući da ste mirotvorac, trebali biste organizirati okupljanje koje će sve ujediniti. Na taj ćete način moći uključiti svoje stare i nove prijatelje u svoje društvene aktivnosti i izlete.

letnji horoskop
Pexels 

Škorpion

Zaslužujete veliko tapšanje po ramenu za sav rad i trud koji ulažete u svoj posao. Napori i naglasak mogli bi dovesti do mogućeg unapređenja. Zato će se agonija tijekom sljedećih nekoliko mjeseci isplatiti jer bi mogla utjecati na vašu budućnost.

Strijelac

Imate sve razloge za uživanje u moru i odmoru. Sve dok ste voljni prihvatiti izazove i prihvatiti život punim plućima—što bi trebalo biti vrlo lako—probijat ćete se kroz manje stresove koji stoje na putu ljetnim radostima.

Jarac

Zaboravite svoje brige i pobjegnite u svoje maštarije — pod tim mislimo na štivo s plaže koje uživa u golicanju vašeg intelekta i duhovitosti. Prije nego što shvatite, pisanje vaše priče moglo bi oduzeti puno vremena. Čak i ako niste spremni da to itko vidi, poželjet ćete podijeliti nekoliko scena sa svojim najboljim prijateljima i pustiti ih da vode dio dijaloga. Bit će sjajno čuti vaše riječi na djelu.

Vodenjak

Potresi i oluje iz dana u dan donijet će promjene u partnerskim odnosima. To ne znači da se partnerstvo bliži kraju, već da je u zastoju sve dok oboje ne napravite kompromis i nađete sredinu prema kojoj ćete krenuti. Srećom, moći ćete se skupiti do zadnjih dana ljeta.

Riba

Ljeto je čarobno godišnje doba u kojem ćete se osjećati kao da ste na vrhu svijeta. Provest ćete se fantastično sve dok ste prisutni i voljni biti u trenutku (umjesto da brinete o posljedicama svojih postupaka, koje su male). Pokušajte reći da više aktivnosti i pokušajte prigrliti pravi duh i energiju sljedećih nekoliko mjeseci. Carpe diem, Ribe!