OVAN

Nedavna prošlost: U tarot kartama vidim povratak, odnosno „vratili su se“, ali niste se pomirili. Moguće da se radilo o kraćem susretu ili kontaktu (vraćanje ključa od stana, majice za spavanje i sl.) no bez ozbiljnije namjere da se odnos dalje razvija. Opaža se razlika u godinama i vidljiva nezrelost u akcijama: nezrelost jedne strane odvukla je zrelost druge strane u provaliju. Moguće da ste u prošlim danima bili izvan sebe.
U najavi: Nastaje zbrka radi loše procjene. Oni ne žele nešto od vas ili vi od njih, zaista nije nemoguće da nitko više ne želi doslovno ništa. Oboje nemate smisla za razriješiti nesporazum i ne znate kako premostiti problem. Naravno da je super kada s nekim kliknemo, ali tehnički možemo super kliknuti i s kaktusom, za nešto dublje i prelazak na iduću razinu treba postojati sposobnost da se konflikt riješi. A ljudi koji ne znaju riješiti problem obično odlaze ondje gdje tog problema nema i tako unedogled.
Potencijalni ishod: Ostvaruju se vaše loše misli; ono što mislim sada, dogodit će mi se do kraja dana. Danas kreiram svoje sutra. Ako ste se pitali je li vas troje u vezi, sada vas definitivno jest troje u vezi iako treća strana može biti nečija prezaposlenost ili nezgodan član obitelji. Oštra konkurencija. Ako je riječ o poslu, s nekim se više ne možete natjecati, a u ljubavi je netko bolji od vas i treba priznati poraz; ovo je dovršeno, ne mogu pobijediti (i to je skroz u redu). Kao da nije bilo isprva loše, ali netko je počeo razmišljati o tom koliko je loše i na kraju imamo da je iskreiran loš scenarij i to se manifestiralo. Okrenut ćete se novim planovima, novim ciljevima i novim odlukama. U daljnjem razvoju tjedna dobro ćete razmisliti kako ćete utrošiti svoje vrijeme i na koga. Ako niste pregrmili nekog iz prošlosti razmatrati ćete što s time. U najavi su bolne ideje poput „zašto ona, a ne ja?“ i što ima netko, a nemam ja... Okosnica je svega da je do ove situacije došlo iz pozicije misli koje su vas poremetile. Imate loš festival kako to izgleda kad um preuzme i onda odnese svu zabavu. Ovo se zasad ne može spasiti, ali će otvoriti moguća nova pomirenja sa starom osobom.

BIK

Nedavna prošlost: Iza vas je potpuno nova situacija i nova osoba, ovo je nešto novo. Nova osoba potiče vas da se ponašate na nov, bolji način. Ako se ovo nije dogodilo, smatrajte da je u najavi. Iz nekog razloga postoje otpori ili čak sukob interesa, netko nije siguran kako uklopiti sudar svjetova u svoju dnevnu rutinu. Zasad nije došlo do neke značajne ponude, ali vas uhode preko društvenih mreža na najjače.
U najavi: U nekom će trenutku preuzeti kontrolu nad situacijom i istupiti. Na početku ovog ciklusa dominantno su se predstavili, ali to se pomalo urušilo i sad s osjetnim padom samopouzdanja prilaze pomalo ponizno i diskretno. Problem s ovom energijom je što nije postojana (dominantnost s početka trebala se razvijati na način da dominacija ekspandira) i nekako je previše fluidna pa se možemo slobodno zapitati u integritet te osobe. Lako mijenjaju uloge. Ipak, najveći je problem što netko žali za nekim iz prošlosti. Ima žaljenja u toj staroj energiji, a šteta je već počinjena, već neko vrijeme svjedočite gubitku. Na sve to nema akcije ni od prve, nove energije, nedostaje im koncept. Rado bi se zabavljali sa vama, ali ne znaju kako. Niste završili, ali nemaju ideje što i kako. Moguće da vam odnos neće odgovarati jer vas vraća na početak, a to ste ipak premostili, ne želite se opet vraćati na staro.
Potencijalni ishod: Svađica u najavi. Ništa strašno, ali do konflikta će svakako doći. Nakon toga dolazi do komunikacije. Pokušat će vas impresionirati nečim materijalnim i u tome će uspjeti. Nemaju možda razvijene emocionalne vještine koju vam odgovaraju, ali ovako za prvu pomoć poslužit će zanimljiv poklon, dobit ćete od njih nešto materijalno što priželjkujete. Sve se svodi na taktiku - da bi uhvatio ribu, razmišljaj kao riba. Imate posla s nekim tko će se vratiti u igru iako ih nervira vaša moć i proboj. Što vas više uhode na internetu to im se više sviđate, ali su i sve više jadni jer im popušta samopouzdanje. Bikovi, vi dosta slabo reagirate na sve iako se vidite s njima u priči, ali vas njihova nesigurnost vraća na početne postavke koje ste deinstalirali.

BLIZANCI

Nedavna prošlost: Nešto nije uspjelo ili ne uspijeva, ali nije tragedija, na tome možemo izgraditi uspjeh. Moguće je da povlačite ponudu jer je druga strana vezana za prošlost. Netko se svakako ne usudi ići korak dalje i odbija priznati što osjeća, odbija se komunikacija. Prava se ponuda nije niti dogodila, oboje ne tražite dalje, ali je stagnacija nepremostiva. Usprkos ovom ishodu, vama je sve bolje i bolje u životu i naučili ste nove trikove koji će vam služiti. Ako ih uhodite na internetu, oni nemaju nikog, ali imaju neku svoju emocionalnu prtljagu koju moraju sami sa sobom razriješiti. Upravo zbog toga vjerojatno i nemate zašto biti ljuti, nije da ste izgubili, jednostavno nema akcije.
U najavi: Vatromet i intimnost kojoj se zasad ni ne nadate. Može i ne mora biti s energijom od ranije, ali biti će iz vedra neba i kako došlo, tako prošlo. Nisu emocionalno dostupni. Prijateljstvo s povlasticama, ali barem nećete proći bez ljetne afere ili umrijeti od znatiželje.
Potencijalni ishod: Netradicionalni prekid. Osoba ima fobiju od vezivanja. Nikako ih nećete moći natjerati da budu u vezi s vama. Ako budete imali čelične živce ovo bi usprkos svemu moglo uspjeti, negdje do kraja godine. Prvi put nakon intimnosti, oni bi mogli odmah nestati i povući se.Moguće je da ste oboje zauzeti pa je iznimno teško pronaći rješenje.

RAK

Nedavna prošlost: Imate više situacija s kojima se nosite; jedna je materijalna i ona će se ili raščistiti ili se već raščistila, ali što god da jest nije dovoljno. Možda nešto nudite, ali oni ne žele, ili vi nešto nudite dok oni oklijevaju. Niste u elementu i ne vladate situacijom. Moguće da vas muči mali nepouzdani festivadžija, nemate osjećaj koji je idući korak i ne možete predvidjeti ishod. Osjećate da morate promatrati što se događa bez reakcije. Sve vam ide na živce, nije vaš najbolji period, niste ovako zamišljali ovo ljeto i mnogo je žena uključeno u vaš problem. Žene stvaraju prepreku. Muškarci naprave juriš, a ništa ne riješe. Osjećate da je situacija nemoguća.
U najavi: Ugrabit ćete trenutak raja i imat ćete snage za izdržati. Rekla bih da vas netko voli i da vi nekog volite, a iz te će se energije razriješiti i sve ove tegobe od ranije. Imate ljubavnu temu koja daje snage iako vas sve muči. Bilo bi poželjno da razmotrite iz kojeg osjećaja manifestirate, a iz koje pozicije se sve urušava? Kako ste se osjećali kada ste svjedočili pobjedama, a kako kad ste primali golove? Boga nećete moći požuriti, stoga morate brusiti svoje manifestacijske talente.
Potencijalni ishod: Pazite se samoranjavanja i gdje vam je fokus. Ovo bi mogla biti lekcija o tome da se morate sami spojiti na Izvor i ne možete koristiti drugu osobu kako biste se osjećali bolje, a ujedno ih smatrati odgovornima ako se osjećate loše.

LAV

Nedavna prošlost: Idete prema mirnijim vodama, nemate baš kontrolu nad situacijom. Nešto nije vrijedno vašeg truda i vremena. Nekog ćete staviti na hladno, ako već niste ili će vas netko staviti na hladno, uloge mogu biti zamijenjene. Odlazak je neminovan.
U najavi: Ima nade za nešto, ali je tehnički gotovo. Ne vidim da je netko nekome učinio nažao, prije je netko u miru sagledao situaciju i odustao. Netko nekog ne može sustići. Osjeća se bijeda koju vi ne možete probaviti ili slušati ili uopće biti dio toga. Jedna energija više ne namjerava ulagati u ovo, bilo da se radi o poslu ili pak ljubavi. Osjeća se superiornost i naravno inferiornost te predbacivanje i prozivka. Nadalje, biti ćete sve manje nervozni. Vaša i njihova moć se ne podudaraju. Ili nije dobar tajming ili općenito režete odnose u ovoj fazi, ali načelno ne podudara se uloženo i dobiveno, nemate računicu.
Potencijalni ishod: Nema veće katastrofe, ali očekujte „dramicu“ i „svađicu“. Ovo je ionako nešto zasad malo i sitno i u povojima, pa je takva i prepreka. Međutim, posve sa strane, dolazi nešto veliko i nema veze s ovom energijom. Posve neočekivano, netko iz prošlosti zna kako odigrati igru s vama i preuzima kontrolu, a u tome ćete oboje uživati. Je li to eventualno ova prva energija? Moguće je, ali nekako sumnjam. No, sve u svemu s nekim ćete pronaći zajednički jezik. A pak sa svim ovim scenarijima, imamo i treći u kojem energija koja ne zna kako vas pridobiti odrađuje mali detektivski posao radnog naziva „istražujem svoju simpatiju“ (a to ste vi) i osoba dobija informacije koje će joj pomoći da shvati kako da vam se približi. Netko iz prošlosti želi nešto ponoviti sa vama, ali i nova osoba želi okusiti nov osjećaj, također s vama. Očekujte komunikaciju na svim frontovima. Svi će vam se javiti. Birat ćete između najmanje dvije osobe. Ovo će biti intrigantan period u kojem će se moć i dominacija izmjenjivati iz trenutka u trenutak. Odlučit ćete se za jednu od opcija, no ta će odluka biti tek privremena.

DJEVICA

Nedavna prošlost: Upoznali ste nekog ravnog sebi. Može se reći da je igrač upoznao trenera i obratno. Oboje ste prezaposleni i fokusirani na sebe. Nemate vremena za gluposti, ali ni za „ovo“, što god da to jest. Oboje ste razjasnili da ono što je prošlost je prošlost i načelno nemate repova i prtljage. Sazidani ste od iste materije i oboje ste podešeni na dobru frekvenciju. Međutim, ništa se ne razvija usprkos potencijalu.
U najavi: Komunikacija je dobra, ima obilja i integriteta. Obilje čak može biti u knjjigama, obrazovanju, časti i sreći. Moguće da ste posve smetnuli s uma da ovakav profil osobe uopće postoji. Jedna strana nije raspoložena za vezu i ne zanima ih izlazak iz zone komfora, ne žele riskirati. Malo su sami sebi dovoljni i otvara se prostor za čekanje, ali ni to ne predstavlja problem.
Potencijalni ishod: Sve što započne mora biti dovršeno, a sve dovršeno iznova će negdje započeti: osjećaju vaše kolebanje. Ili vi osjećate njihove nedoumice. Ovo bi na duge staze moglo dovesti do frustracije, a frustracija do konflikta. Stvari će se pogoršati prije nego se poboljšaju. Negdje putem ćete čak zaključiti da nemate ništa zajedničko jer ćete u fazama čekanja zaboraviti na sve sjajne elemente koji su vas spojili. Niste na vrijeme iskomunicirali tko što želi, a zatim ste zakoračili u nagađanje što otvara potencijal katastrofe. Velika šteta koju će biti teško izbjeći. U bližoj budućnosti netko sebe i dalje ne vidi u vezi ili nečemu tradicionalnom, ali niste završili, barem ne tako brzo. Nakon ovog perioda nećete čekanje uzimati zdravo za gotovo i dobro ćete razmisliti ima li smisla i koristi od odgađanja namjere i akcije. Ovo će čekanje i kolebanje ostaviti dojam da ste napokon naučili lekciju vezano za tu temu. 

tarot
Pexels 

VAGA

Nedavna prošlost: Imamo dvije energije, dvije situacije. Prva je zauvijek nedovršeni posao i ne znate možda sad već cijeli život što s time. Imamo i drugu energiju, ali takve su te energije koje vam se ionako cijeli život nude: korektne i nimalo uzbudljive. Niti blizu kao ono prvo. Vi biste ponudu prve energije na taj neki način u tom nekom periodu, ostale ponude nisu dobrodošle. Možda biste mogle razmotriti teoriju da više nikad nećete pronaći svoju drugu dušu s kojom ste bili razigrani, veseli, sretni. Imate ranu koju ne znate kako zaliječiti. Dolaze odnosi koji žele nadmašiti sve ranije odnose, ali vas ništa ne može zadovoljiti i ispuniti.
U najavi: Na pomolu je potpuno nova ponuda, ali se vraća i stara energija koja ništa ne nudi. Bilo bi dobro da krenete otpuštati i da se prestanete nadati boljoj prošlosti, ovo sve više i više postaje teret za vas. Više nije zabavno niti koketno i nema vjetra u leđima, uzleta i stalno se jedno te isto dešava u beskonačnom ciklusu kojem se ne nazire kraj. Moguće je da bivši partner ima novi život i novu partnericu što vam uzrokuje bol.
Potencijalni ishod: Moguće da promatrate nečiju obitelj. Zanima vas netko i njihova obitelj. Smeta vam tuđa sreća. Tjedan će biti bez većih pomaka iako će ponude stizati, no to nije ono što priželjkujete. Razmotrite da se suočite sa svojim traumama i zaliječite rane koje su očito još uvijek svježe. Svakako bi bilo korisno i poželjeno da u ovoj fazi proučite teme poput ugovora duša i kojih pet duša nam je potrebno kako bismo uopće opstali u ovoj realnosti. Neke su veze neraskidive, no nekih se ugovora i savze poželjno odreći.

ŠKORPION

Nedavna prošlost: Neprekidno se jedna te ista saga provlači kroz kolektivnu energiju vezano za kolektivnu energiju, a da je astro combo Škorpion, a to je netko ništa ne nudi, ali je doza toliko taman da ostajete iako vam već neko vrijeme nije po volji. Nekad je najteže prerezati prvi odnos u kojem ne dobijate ljubav koju zaslužujete, ali nakon tog zahvata svaki idući je vrlo jednostavan. Ako ne investiraju u odnos ne trebaju vam. To je samo sindrom kojeg se možete riješiti.
U najavi: Nastavljate propuštati dobru šansu s nekim drugim jer ste zatočeni u ovoj staroj energiji. Ovi stari ne žele da odete, a novi se ne mogu probiti do vas. Moglo bi vas biti troje u vezi jer Svemiru ponestaje mašte i znakova da okončate ovo, što god da to jest. Akcije će svakao biti, ali ići će u prilog stagnaciji.

Potencijalni ishod: Niste bespomoćni kao što vam se možda čini: ili se želite baviti temom promjene ili ne želite. Izbor je na vama.
Kolektivna čitanja za Škorpione postaju sve više specifična i iznimno kratka: ili su ekstremno dobra ili pak ekstremno loša. Opet smo u lošoj fazi. Svakako se preporučuje rad na sebi i da sami sebi budete prioritet. Razmotrite vođenje dnevnika ili kretanje na radionice iz partnerskih odnosa i obiteljske konstelacije.


STRIJELAC

Nedavna prošlost: Odlučili ste da vas nitko neće staviti u tzv. sobu za čekanje. Nekome ste okrenuli leđa i ne pristajete na polovno ili već korišteno. Moguće je i da manipulirate u smislu - idem ja njih staviti u sobu za čekanje prije nego oni mene ondje smjeste. Jasno znate što želite, a što ne dolazi u obzir.
U najavi: Veza u najavi, moguće da ćete birati između dvije osobe. Netko će ozbiljno razmisliti i uključiti mozak kako da vas osvoji i pridobije. Također, osjećaju veliko žaljenje ako nisu bili iskreni u smislu - pokušao sam sve, samo nisam bio iskren. Ne bi me začudilo da su vas namjerno stavili na čekanje kako biste se zainteresirani, no vi ste energetski napustili situaciju.
Potencijalni ishod: Biti će vam teško odlučiti između te dvije energije i sada će vam dobro doći da se malo pritajite. Međutim, jedna je opcija promijenila mišljenje i odlučili su se za vas. Ako ste bili u ljubavnom trokutu, sada su spremni boriti se za vas. Svaki će akter morati razmisliti o svojoj iskrenosti i iz koje pozicije nastupa.

JARAC

Nedavna prošlost: Iza vas je velika sreća; na nekom vam se polju otvorila šansa. Ekstremno uživanje u izbjegavanju iako ste oboje raspoloženi za pokret i akciju, no iz nekog razloga namjerno je zapelo – netko od vas dvoje tako je namjestio scenarij. Čini se da ste u blizini fizički, ali toliko daleko emocionalno iako nema trećih osoba i razmatrate što i kako. Načelno svjedočite zastoju.
U najavi: Pronaći ćete zajednički jezik i nastaviti ćete, ali ima tendenciju zaudaranja da nešto nije kako treba biti, dugoročno opažamo i zaudaranje. Ljudi koji igraju glupe igre osvajaju glupe nagrade. Kao da nemaju smisla i ne znaju udvarati se. Napustit će vas intuicija i smisao za zabavu te volja za nastavkom. Moguće da ćete ovaj odnos pretvoriti u prijateljstvo.
Potencijalni ishod: Mnogo čekanja biti će uključeno u ovaj proces. Ništa se neće odbijati brzo. Ovo otvara priliku u kojoj imamo nekog novog. Ta će osoba s vama iskomunicirati pomirenje i novi početak. Može li to biti prva energija? Moguće, ali vuče me da se ipak pojavljuje netko nov i birati ćete između dvije osobe. Ovo je netko iz vedra neba! Gorka lekcija za nekog tko ne zna kako rukovati i ophoditi se sa vama. 

VODENJAK

Nedavna prošlost: Nešto smišljate, nešto ste smislili. Primjerice, javit ću da sam bolesna na poslu kako bih odmarala uz filmove, ali nisam očekivala da će se svi interesirati je li mi bolje, a tako će mi upropastiti odmor i odmak od posla. Muči vas jer nema transformacije, a i dalje ste prepušteni sami sebi, a moguće i materijalno ovisni. Ono što više definitivno ne želite jest još životnog iskustva, želite slobodu i hedonizam. Nekome nećete dati nešto, ako nećete dobiti nešto. Razmatrate trampu i zamjenu. Postoji uvjetovanost koja mora biti ispoštovana.
U najavi: Želite da vas svi ostave na miru, potrebno je povlačenje ili se ono tek treba dogoditi. Imamo očekivano žaljenje jer nema prave ponude i nedostaje vam komunikacija iz vedra neba koja se očito ranije događala, a sad izostaje.
Potencijalni ishod: Možda vas je troje u vezi i smeta vas deficit truda. Ljetovanja i zimovanja znaju biti nezgodna kada vas je troje u odnosu jer jedna strana definitivno osjeća zakinutost i nedostajanje. Ljubav svakako dolazi i ovo će proći. Sad ona rutina od koje ste bježali na početku priče i nije tako loša ideja. Tog nekog definitivno volite i taj netko definitivno voli vas, tu se nalazi i snaga da ustrajete, ali izvan toga ništa vas ne zadovoljava. Neželjeno će se događati sve dok ne popravite raspoloženje iako, naravno, kako da popravite raspoloženje kad opažate realnost i sve nedostatke iste. Probajte se fokusirati na ono što vam ide i budite zahvalni jer zasad ste u fazi neujednačenosti i nema pravog balansa te kao da nema prave pravde koja će vas zadovoljiti; nezadovoljstvo, tuga, neprihvaćanje situacije, spor period, potištenost, ojađenost, ravnodušnost, nemate snage za svađanje i raspravljanja. Nedostaje vam osjećaj vječnosti i da nešto može potrajati zauvijek. Ponuda stiže, ta faza uvijek dođe kao lagana doza ljubavi koja vam treba točno da izdržite sve ovo. Dobit ćete snage za dalje, ali ništa se i dalje ne mijenja.

RIBE

Nedavna prošlost: Netko vas je pokušao osvojiti ili ste vi nekog pokušali osvojiti, ali završilo je netradicionalnim krajem; moguće da su htjeli previše toga odjednom. Imali ste „kućnu posjetu“ i ta posjeta nije bila intimna, nešto nije ispalo naj-naj. Ponuda je svakako povučena. Kada ste očekivali da odigraju brzo, oni su usporili. I obratno. Nešto se ne podudara sa tempom. Nemate isti ritam dolaska i odlaska i smisao za javljanje i komunikaciju. Imate hrabrosti, mudrosti i spretnosti da ovo razriješite na jedan kvalitetan i zreo način. Oni bi ljubav, ali ne bi vezu.
U najavi: Dobiti ćete ispriku, izvinjenje, ponudu. Radi se o nekome iz prošlosti i scenarij se osjetno popravlja. Neki od vas vratiti će ugled i reputaciju. Možete očekivati i javnu izjavu ljubavi, javno iskazivanje naklonosti i obožavanja.
Potencijalni ishod: Ako birate između dvije osobe i ako su oboje bili nekompatibilni, sada će se osjetiti pomak i progres i biti će vam teško odlučiti se. Razmatrati ćete tko vam može ispuniti vaše tamne, skrivene želje. Niste raspoloženi za zabavu na jednu noć, ali nisu niti oni. Kraj drame iako očekujte odgođeni put ili izlazak. Postoji žena od ranije, moguće prijateljica, koja vuče konflikte za sobom i stvara nervozu, a to će se nastaviti u narednom periodu. Moguće da blokira vašu ekspanziju. Postoje indicije da postoji žena koja je davež i s time ćete morati naučiti nositi iako će na mahove biti previše. U ovoj dinamici usprkos svemu pronalazite svoj par i ostavrujete ljubavnu sreću; velika ljubavna manifestacija u najavi. Ako ste priželjkivali trudnoću, moguće je, ali kao da je nećete smjeti priznati – poruka je vrlo specifična, kao da netko ne može ili ne smije priznati trudnoću. Potreban je rad na sebi i biti će vrlo živo i dinamično. Dobre prilike u najavi.

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com