Nijedan retrogradni planet ne uspijeva slomiti toliko srca kao retrogradna Venera, koja se događa otprilike svake dvije godine i traje četrdesetak dana. Ovo je planet novca, romantike, zadovoljstva, samopoštovanja i temeljnih vrijednosti, a simbolizira način na koji dajemo i primamo ljubav. Iako je vjerojatnost sukoba i povrijeđenih osjećaja puno veća nego inače kada je ovo nebesko tijelo retrogradno, čarobni su i trenuci oslobađajućeg oprosta, ponovnog povezivanja i spoznaja koje nam pruža. Nemojte se bojati, jer će ova retrogradnost biti ljekoviti napitak za kojim vaša duša žudi. Međutim, taj napitak može biti gorak i težak za progutati.

Venera postaje retrogradna 22. srpnja na točno 28 stupnjeva Lava, sve do 3. rujna na 12 stupnjeva Lava. Ovaj fiksni vatreni znak svoju snagu dobiva iz kreativnosti i samoizražavanja, jer jednostavno želi biti viđen i obožavan zbog onoga što nudi. I zato bi ova retrogradnost mogla iskopati nesigurnosti koje su vas dugo sprječavale da se istinski otvorite nekome ili podijelite svoje umjetničko umijeće sa svijetom. Također će vas potaknuti da se zapitate volite li se i vole li vas na način na koji je vama potrebna ljubav, jer su šanse da je mnogima od vas nedostajalo ljubavi koja je vašem srcu potrebna za preživljavanje. 

Ne zaboravimo da retrogradni planeti uvijek oživljavaju ono što je još ostalo neriješeno. A budući da je Venera planet ljubavi, možete očekivati da će se bivši partneri i stari prijatelji ponovno pojaviti u vašem životu, što vam može pružiti priliku da oprostite jedno drugome. Međutim, to također može dovesti do nedovršenih odnosa koji se nastavljaju tamo gdje su stali.

Retrogradna Venera obično se ne smatra dobrim vremenom za početak nove veze, promjenu izgleda ili redizajniranje prostora. Također,  retrogradna Venera u Lavu može donijeti preispitivanje naše kreativnosti ili strasti, dublje razumijevanje želja našeg srca, preispitivanje odnosa u našim životima, završetke veza, iscjeljenje srca, smrt ega, lekcije s novcem.

Venera će se 9. kolovoza susresti s neovisnim i nepredvidivim Uranom što bi također moglo dovesti do neočekivanih promjena koje će poljuljati vaš osjećaj sebe i natjerati da pronađete dublji izvor samopouzdanja i samodostatnosti. Ne treba vam ništa da vas upotpuni. I dok Venera formira trigon s Kironom u Ovnu (tzv. "ranjenim iscjeliteljem") 14. kolovoza, imate sposobnost donošenja hrabrih odluka koje jačaju vašu ljubav prema sebi.

Horoskop za ovaj period možete pročitati OVDJE