30. kolovoza 2023. na nebu će se pojaviti Supermjesec u znaku Riba. Budući da je ovo drugi puta da se tijekom kolovoza takav pun Mjesec nalazi izrazito blizu Zemlji, naziva se još i Plavi Mjesec.

Plavi Mjesec u Ribama i šest retrogradnih
Pod Plavim Mjesecom u znaku Riba, bit će retrogradni Merkur, Veneru, Saturn, Neptun, Uran i Pluton. Iako nije neuobičajeno imati nekoliko retrogradnih planeta u isto vrijeme, imati šest definitivno je rijetka pojava! Osim toga, retrogradni Merkur i Venera zajedno mogu biti intenzivna kombinacija.

Retrogradna energija ima tendenciju natjerati nas da se osvrnemo na prošlost. Vrijeme je za razmišljanje, a ne za kretanje prema naprijed. Izvana, snažna retrogradna energija može uzrokovati kašnjenja, pogrešnu komunikaciju i učiniti da se osjećamo pomalo nesigurno - mogli bismo se osjećati kao da se krećemo u krug.

Dok je naš vanjski svijet zamućen ogromnom količinom retrogradne energije, naš unutarnji svijet postaje naše utočište. Zapravo, tijekom snažne retrogradne energije poput ove, unutarnji svijet postaje naš kompas. Ova snažna retrogradna energija poziva nas da uđemo unutra, da se povežemo sa svojim unutarnjim svijetom i da prepoznamo da postoji bogatstvo mudrosti koja živi u nama.

Vođenje dnevnika, meditacija i šetnja prirodom fantastični su načini da smirite um i uđete u svoj unutrašnji svijet. Snažna retrogradna energija može izoštriti našu intuiciju i psihička osjetila. Energija nam se nudi, ali mi moramo odlučiti iskoristiti je. Mi moramo biti ti koji će poduzeti korak kako bismo pronašli mir i vjerovati da će nas naše strpljenje na kraju dovesti do pravog sljedećeg koraka.

Plavi Mjesec u Ribama čisti auru
Plavi Mjesec u znaku Riba prekrasno je vrijeme za čišćenje našeg energetskog tijela i otklanjanje svake težine iz polja aure koju ne možemo nositi.

Moguće je da skupljamo psihičku prljavštinu i krhotine iz svijeta oko nas, a ovaj Supermjesec moćno je vrijeme koje bismo mogli posvetiti brizi za sebe. Kada je u pitanju energetsko čišćenje, naša namjera je sve. Ne trebaju vam otmjeni alati, potrebna vam je samo - namjera.

Plavi Mjesec u Ribama donosi preobrazbu duše
Jedna stvar koju uvijek vrijedi zapamtiti je da nam Supermjesec u Ribama pomaže da stupimo u kontakt sa svojim emocijama. Daje nam slobodu da se izrazimo i da to izražavanje usmjerimo u nešto veće od nas samih.

Iako se može činiti previše kompliciranim uroniti u svoju unutrašnjost, ovaj Supermjesec nam nudi priliku da stupimo u kontakt sa svojim pravim ja, raščistimo sve što nam više ne služi i stvorimo prostor za nešto usklađenije.

Staza do tamo možda djeluje pomalo burno i kamenito; mogli bismo se osjećati kao da nas Svemir izaziva na toliko mnogo razina. Ali, kada se energije slegnu, prepoznat ćemo transformaciju. U tijeku je transformacija duše s ovim Plavim Mjesecom, i na osobnoj i na kolektivnoj razini. Prolazimo kroz neka važna vremena i neke izvanredne energetske frekvencije.

Izvor: Forever Conscious