Moonology karte izvučene su za svaki horoskopski znak. Evo što vam Mjesec poručuje ovaj tjedan:

OVAN
Razmišljajte o sebi kao o natrpanom brodu koji će se potopiti ako ne izbacite višak tereta. Ono što se dogodilo unatrag nekoliko dana ili tjedana jest zanimljivo i predivno, ali postoji i negativan element kojeg potiskujete. Što potiskujete? Budite iskreni prema sebi. Iako vam jedan osjećaj, jedna senzacija, više ne služi jer se naslanja na toksično, upravo to je ono što morate otpustiti. To je teret koji prijeti vašem brodu. Ništa neće biti izgubljeno ako promijenite smjer. U najavi je emocionalna kriza koja će biti izbjegnuta razmatranjem situacije i kako se osjećate. Kako sada ocjenjujete ono što se dogodilo, a tišti vas? Imate li sada bolji plan? Uzmite vrijeme za odmak i predah. Želite li ponoviti ranije iskustvo? Želite li sada nešto napraviti mnogo bolje? Jeste li spremni? Ili će vam više služiti da cijeli slučaj otpustite? Možete li prihvatiti da jedan scenarij, jedna situacija izgleda tako kako izgleda? Ovo je konačan ishod? Nema pogrešne odluke u ovom slučaju.
U slučaju da prihvaćate kako novog scenarija ipak neće biti, odmaknite se i odmorite. Neka vaš brod pluta oceanom. A ako želite novi ishod, osnažite namjeru praktičnim planom. Učinite upravo ono što vas plaši, izađite iz kutije, napustite zonu komfora. Suočite se s onim što predstavlja teret, odnosno opsesiju. Pozvani ste rasteretiti svoj brod i otisnuti se u pravom smjeru! Tada ćete na horizontu ugledati ispunjenje, sreću, zadovoljstvo. Iako je život bio dobar i iza vas su neki stvarno sjajni dani, element koji baca sjenu sad je tek komad oceana koji pomaže vašoj plovidbi. Usudite se suočiti s neprijateljem, hrabrost će biti fantastično nagrađena.

BIK
Vaš privatan život dobiva novi početak. Nešto se pozitivno kotrlja s osobama koje nosite u srcu. Član obitelji donosi dobre vijesti. Ako ste se udaljili od obitelji i prijatelja, ovo je sjajan period za povezivanje. Postoji netko koga ćete pustiti da vam priđe bliže. Slušajte intuiciju. Za neke, u vaš život ulazi srodna duša. Ovo ujedno može biti i kraj sna vezano za nekog iz prošlosti. Pozvani ste skinuti ružičaste naočale i izvući glavu iz pijeska. Jeste li progledali? Ovo je period početka kraja, ali i novog početka. Svakako se preporučuje meditacija i vođenje dnevnika.
Ako ste nesigurni u sebe i kakav dojam ostavljate, krenite voditi više računa o sebi. Odmarajte se i spavajte dovoljno. Imate li ciljeva vezano za fizički izgled? Kako ih možete ostvariti?
Proučite gdje se u vašem domu nalazi Sjever i bavite se tim dijelom interijera. Postoji li ondje neki višak? Nešto staro što morate baciti? Ili pak prostor zjapi prazan i zanemaren? Nadalje, sjetite se četvrtka kao dana u tjednu. Postoji li četvrtak u vašem životu koji je bio najsretniji ili ako odemo u krajnost, najnesretniji dan u vašem životu? Što ste naučili iz tog iskustva? Kako se sad osjećate?
Profesionalno ulazite u novu fazu: vaš će se trud isplatiti. Ostanite disciplinirani jer upornost je jedini alat koji naše snove pretvara u realnost. Svaka ambicija započinje planom koji mora biti izvršen, a tada se postiže cilj. Ostanite marljivi i vrijedni, ne možete sada odustati.

BLIZANCI
Nakon ulaska u savez ili razmatranja partnerstva prošlog tjedna, Mjesec sada ukazuje kako je samopouzdanje ključ uspjeha, ali nemojte da vam ponos stoji na putu. Zanimljivo da ako izvučem „samopouzdanje“, pravilo je da odmah za njom „iskoči“ i karta koja vam želi ukazati kako nema smisla da vam ponos stoji na putu. Je li nešto od ovog utjecalo da do partnerstva dođe ili ne? Može se raditi i o poslovnoj dinamici gdje se od vas očekuje suradnja. Obje karte vode nas prema Lavu, stoga je moguće da imate posla s nekim vatrenim znakom (uz Lava, to bi mogli biti Ovan ili Strijelac). Nemojte da vam ponos postane prepreka. Postoji nešto što vas muči. Jeste li pitali za odgovor ego ili srce? Iako su svi jednako važni i nitko u naš život ne ulazi slučajno, razmotrite kraj jednog prijateljstva. Ako ne možete pronaći ravnotežu između tuđih i vlastitih potreba, vrijeme je za rez.
Samopouzdanje je ključ uspjeha, stoga se posvetite sebi, naročito fizičkom izgledu. U slučaju očekivanja da vas netko opazi, njegovi ili njezini komplimenti stižu! Dragi Blizanci, u ovo poruku Mjeseca ušao je Lav – oni su hrabri, ponosni, vole se pokazivati, šepuriti i – vole zavoditi i biti zavedeni. Radi se o energiji koja voli sebe, stoga učinite to, volite sebe. Budite ponosni na ono što jeste. To što nudite sasvim je dovoljno.
Ovo je svakako najava kraja teškog ciklusa. Nekog ste oduševili i uskoro stižu novosti na tu temu. Lav koji je obilježio poruke nadolazećeg perioda preferira sve južno voće, cimet, šafran, rižu, lovor, maslačak, suncokret, orah, anđeliku, bedreniku, različak. Razmazite se buketom suncokreta, grickajte južno voće, poslužite orahe. Uživajte na suncu. Blizanci, ovo je poziv - izađite malo iz zone komfora i budite Lavovi barem na nekoliko sati!

RAK
Očekujte stabilizaciju jer ništa nije uklesano u kamen. Prvi i drugi Moonology eksplodirao je od ove poruke, kao da smo svi bili pretplaćeni na tu kartu. U ovotjednom devetom izdanju, ovu su poruku izvukli jedino Rakovi. Ako se premišljate oko ishoda, to je u redu. Ako ste nesigurni, i to je prihvatljivo. Uzmite u obzir da je sve ono što se trenutno zbiva u vašem životu (čitaj: komplicira) daleko od konačnog ishoda. Situacija je nestabilna stoga nemojte pružati otpor. Prihvatite scenarij koji je izvan vaše kontrole i prilagođavajte se tako da držite fokus na onome što želite. Okolnosti nisu važne. Možemo utjecati jedino na to kako se osjećamo i jedino će to utjecati na konačan ishod. Ono što osjećamo, to prizivamo, a ono što prizivamo neće nas zaobići, takav je zakon!
Ovo će na dobro, što god da sad jest. Budite veći od ovih promjena i okolnosti. Na trenutke će vam se možda učiniti da morate nešto poduzeti. Vodite računa o ravnoteži između akcije i otpuštanja. Jeste li sigurni da morate reagirati? Jeste li znali da su astrološki gledano sretna mjesta jednog Raka šume, mora i luke. Iskoristite ovu informaciju kao manifestacijski alat te šetajte šumom ili uz more ako ste u mogućnosti. Svakom znaku zodijaka odgovara „sretno mjesto“, određeno dominantnim planetom znakova. Doslovno postoji veza između znakova i mjesta, što hoće reći da na tim mjestima planeti najpovoljnije djeluju na aktivnost pojedinca. Otiđite na svoje malo sretno mjesto ako se ne možete povezati s ovim astrološkim.
Osjećaji će vas spuštati i dizati, ali i ovo će proći jer – ništa nije uklesano u kamen.

LAV
Za neke od vas možda će informacija kako ste došli Blizancima u poruku imati određenu težinu. Vama je pak u prognozu došao Škorpion s porukom kako morate poraditi na svojim strahovima. Kako uopće radimo na tome? Kroz transformaciju i healing. Postoji li situacija iz koje neće izaći ništa? Jeste li došli do zida? Svjedočite li kraju veze, braka, gubitku posla ili bliskog prijatelja? Nema novog početka bez kraja. Ovo je proces novog rođenja. Mračno je na način koji ukazuje kako je najmračnije prije svitanja.
Paradoksalno, u najavi su seksi vremena. Mrak ulazi u dušu, seksualnost, skrivene čežnje i namjere, vaše će tajne strasti dobiti poseban zamah. Suočit ćete se s nijansama mračnog, okultnog, možda i pomalo zastrašujućeg nepoznatog. Zagrlite ovo iskušenje kako biste se odmaknuli od realnosti u kojoj možda ima zavisni i mnogo zamjeranja. Vrijeme je za kapitulaciju pred magijom i čarolijom, dozivaju vas. Razmotrite ovu svoju mračnu stranu.
Nemojte propustiti ovu transformaciju kako biste se upoznali sa svojim strahovima. Lav je neustrašiv i hrabar, a onda ga ugrize mali Škorpion s porukama o mraku i slabostima? Prihvatite izazov sudara vatre i vode. Ako gledamo kroz animal spirit okvir, ovo je sudar umiljate mačke i odbjeglog orla. U najavi je seksualni sudar svjetova i okus novog. Lav predstavlja snagu dana, a Škorpion moć noći i mraka. Uživajte u ovim suprotnostima.

DJEVICA
Vjerujte u nemoguće. Pred vama se nalazi rijetka prilika. Ako vam se na mahove činilo kako previše tražite, očekujete, nadate se... Svemir bi vas mogao razuvjeriti; ono čemu se nadate ovih dana bit će isporučeno. Ovakva se šansa neće uskoro pojaviti, stoga iskoristite ovaj poklon. Sad nije vrijeme da potiskujete sreću i uzbuđenje, vrijeme je za akciju jer vaš će se trud itekako isplatiti.
Odgovori koje trebate dolaze stoga očekujte komunikaciju. Vaše sretno mjesto su tržnice i restorani. Ta će mjesta najbolje djelovati na aktivnost pojedinca. Dok čekate manifestaciju, počastite se odlaskom u restoran ili uživajte u kupnji na tržnici. Ono što je na pomolu događa se jednom u životu stoga se energetski pripremite. Vaš sretan dan je srijeda. Slobodno razmotrite postoji li neka posebna srijeda u vašem životu? Tog je dana nešto lijepo počelo ili se nešto posve urušilo? Tko je u tim okolnostima bio prioritet? Jeste li sebi bili na prvom mjestu?
Vrijeme je za entuzijazam i da se prestanete brinuti toliko te svima biti na usluzi. Nemojte biti površni oko svojih potreba. Objasnite drugima kako i vi imate pravo na svoj život i privatnost. Pred vama su dani u kojima će netko htjeti koketirati s vama, na pomolu je ozbiljno udvaranje. Vrijeme je da ljubav postane sigurno mjesto za vas. Neka vas srce povede ondje gdje srce želi biti.

VAGA
Nakon turbulentnog ciklusa, vraćate vjeru u svoje snove pa barem i na silu. Nemojte odustati! Ono što želite tek poprima oblik, ali nije gotovo dok nije gotovo. I dalje se od vas očekuje da radite na manifestaciji. U nekom trenutku, samo ćete zakoračiti u željenu realnost. Nemojte se osvrtati unatrag i nemojte paničariti ako ste neprekidno jedan korak iza... Budite strpljivi i odvažni. Budite hrabri. Kopajte dublje i fokusirajte se isključivo na ono što želite ostvariti. Nekada moramo proganjati svoje snove, a to od nas zahtijeva da otpustimo svu negativnost.
Vaša sretna mjesta su svečane dvorane i banketi, stoga ako se nadate značajnom pozivu, slavlju ili velikoj zabavi – moguće da je na pomolu i to. Nemojte da vas zadržava ono što niste otpustili. Svaki predah iskoristite za analizu i healing. Nekad naši snovi kasne jer nismo zaliječili naše rane i uskladili se s osjećajem u novoj realnosti. Izbjegavajte prokrastinaciju i usredotočite se na emocionalnu stabilnost, ravnotežu, empatiju, ljubaznost, pravednost i ljepotu u sebi i oko sebe.
Vrijeme je za samopouzdanje; naši snovi i planovi vole kada se dobro osjećamo u svojoj koži. Nekad se osjećamo dobro sami od sebe bez ikakvog forsiranja, a nekad se moramo kalibrirati putem raznih alata poput pozitivnih afirmacija, razgovorom ispred ogledala, pisanja dnevnika zahvalnosti, EFT tehnike i slično. Sve što vam može pomoći da ostanete uporni dok ganjate svoje snove je jedno veliko DA.

ŠKORPION
Slobodna volja je nešto što stoji na putu svim astrolozima, tarot majstorima, numerolozima, uglavnom cijelom ezoterijskom poligonu. Problem slobodne volje jedan je od najvažnijih i neospornijih problema u astrologiji, od antike do današnjih dana. Ako mi ne vjerujete, nabavite „Leksikon astrologije“ i potražite stranicu 195.
Kako reagirate kada znate i osjećate da vam neka situacija, navika, osoba više ne služe? Jeste li tvrdoglavi da se voda pretvori u vino (dobro znamo kome je to uspjelo i ima li se smisla uopće uspoređivati?) ili ste u stanju zbrojiti gubitke i okrenuti novi list? Slobodna volja ono je što određuje naš život kao i koliko samopouzdanja imamo oko teme koja u nama izaziva strah. Čega se bojite? Čega se najviše bojite? Ovog puta niste pozvani na zahvalnost, iako se nagađa da prakticirate zahvalnost. Niste pozvani na opraštanje i nitko ne očekuje da pružate ruku pomirenja unedogled. Mjesec vas poziva da krenete dalje. Ono što vas muči najvjerojatnije se neće popraviti, barem ne uskoro. Stoga je vrijeme da razmotrite svoju slobodnu volju, a ona traži predanost i disciplinu. Jednom donesena odluka tek je početak posla, nikako konačna destinacija. Između se nalazi ponor satkan od neželjenih kompromisa, popuštanja, prilagođavanja, podilaženja.... Uglavnom sve na svoju štetu i štetu svoje duše, srca i intuicije.
Sinkronicitet voli novo. Voli nove odluke. Nove vizije. Zbog problema slobodne volje nekad se cijela ezoterijska scena može naći pod povećalom. Škorpion je jesenski znak stoga zgrabite ovu jesen kao da je posljednja. Budite uvjereni da će vaša odlučnost oko okretanja novog lista polučiti nevjerojatne rezultate!

STRIJELAC
Novi početak dolazi, vaši se snovi napokon ostvaruju! Ako nešto već neko vrijeme stoji, ovih se dana pomiče s mrtve točke. Ako negdje iz vedra neba ugledate jelena, konja, slona ili pauna – to je siguran znak da manifestacija dolazi! U obzir dolaze sva moguća ukazanja, od T-Shirt printa pa do plišane igračke ili pak iznenađenja uživo. Definitivno zaboravite prošlost. Ispred vas nalazi se budućnost i izgleda prilično dobro. Novi romantični ciklus i fatalno novo poznanstvo točno je ono što vam treba.
Pred vama je važan razgovor, ali zadržite mirnoću. Komunikacija u najavi. Vodite računa da ne kažete previše, nekad je izrečeno kasnije teško povući.
Ako ste imali praznog hoda vezano za ljubav, akcija u najavi i imat ćete pune ruke posla. Ovo je izvrstan period za razmotriti kakvog partnera želite? Koliko ste spremni dati? Koliko ste spremni dopustiti drugoj strani dopustiti da uzme i koliko ćete čekati s postavljanjem granica? Koji je izazov pratio ranije odnose? Nemojte biti površni i brzopleti. Kemija između dvoje ljudi dolazi spontano i prirodno, upravo poput ljubavi. Oko ostalog se u pravilu sami moramo izboriti. Budite predani sebi i svojim potrebama, ali spremni otključati svoje srce.
Začarani krug je nešto čime se možete baviti ovih dana. Osvijestite ono što ponavljate na svoju štetu i zamislite kako se radi o krugu „koji je začaran“. Sve izvan njega novo je i čudesno. U mislima, vi upravljate situacijom, a samim time i ishodom, stoga nemate što izgubiti.

JARAC
Pozvani ste da malo usporite. Ništa što je zamišljeno da postane vaše, neće izgubiti vašu adresu stoga ne brinite toliko. Vrijeme je za iskrenu komunikaciju, barem sami sa sobom i komadom papira. Gdje toliko žurite? Na što ćete zakasniti? Što vam toliko izmiče? Objekt neće postati bliži ili dalji, objekt je jednostavno objekt. Važni ste vi i kako se osjećate. Vrijeme je da definitivno usporite. Iza vas je nekoliko teških ciklusa, nitko vam neće zamjeriti ako uzmete pet minuta samo za sebe.
Postoji jedno specifično razočaranje koje morate otpustiti. Nešto vam više definitivno ne služi. Ovog puta izaberite pravi trenutak za sebe. Identificirajte se s onim što želite privući. Vrijeme je da maštate, sanjarite, budete tromi i neaktivni. Meditirajte i kontemplirajte. Ako želite biti beznadno romantični, ovog ste puta pozvani da očarate sami sebe ili nekog tko vam se sviđa. Nije vrijeme za logiku, analitiku i matrice.
Prvo razriješite dileme sa sobom, a onda eventualno s drugima jer očekujte komunikaciju. Iskoristite mudro ovo vrijeme tako da se posvetite „ničemu“, odnosno sebi.

VODENJAK
Kreirate energiju koja ostvaruje sve vaše nade i snove. Cilj je blizu, ali uživajte u putovanju. Nakon ove želje, što je iduće jeste li se zapitali? Razmotrite svoje planove i konačne destinacije. Situacija je prepuna potencijala i Svemir vam ovih dana uistinu čuva leđa. Meditirajte, vjerujte, ali budite disciplinirani. Zacrtano je moguće ostvariti. Držite se plana i vizije. Nekad se nadamo da su neka ljeta vječna, ali ništa ne traje zauvijek pa tako neće ni ovo.
Preko izvučene karte posjetila vas je Vaga, znak partnerstva i ravnoteže te pravedne odluke. Budite pošteni prema sebi i priznajte da ljudi dolaze i odlaze radi i nakon lekcija. Ovdje smo došli učiti i služiti. Separacija, odvajanje, nešto je čemu svjedočimo neprekidno. Astrološki, brži se planet udaljava od sporijeg. U redu je da se i vi udaljite od nekog tko vas usporava.
Vodenjake prati strastvena intelektualnost stoga nemojte se sputavati. Razmišljajte, planirajte unaprijed, pozvani ste služiti se logikom.
Vaš će se trud isplatiti. Nekad je samo potrebno spoznati koliko nešto jako želimo i tada ako smo i mislili odustati, vraćamo se u igru. Dopustite sebi spoznaju koliko jako želite to što želite i postanite iznova predani.

RIBE
Pred vama je novi romantični ciklus iako je zaključak na tu temu izvan dosega. Je li romansa nova ili nastojite osvježiti nešto staro? Odgovori dolaze. Jedna će se vrata definitivno zatvoriti. Nešto novo uvijek okreće leđa starome. Nešto je, čini se, ipak zauvijek gotovo. Promatrajte to kao blagoslov. Olakšajte sebi tehnikom otpuštanja. Vodite dnevnik, meditirajte.
U slučaju nove ljubavne opcije, ovo ne mora biti godina velike ljubavi. Ljubav prema sebi može sasvim dobro poslužiti. Za razliku od nekih drugih znakova, pozvani ste oprostiti i zakopati ratnu sjekiru. Ovo je period novog mira.
Novoj osobi ili partneru objasnite kako se osjećate. Neka komunikacija bude ključ. Pozvani ste zaboraviti prošlost. Okrenite se novim avanturama!
Budite i snažni i ranjivi! Pokažite kako se osjećate. Osjećajte se dobro u svojoj koži, vrijeme je da skinete masku i budete autentični. Neka vam se i smije i plače, u redu je. Okružite se simbolima ribe i divljači, neka vam pruže energetsku zaštitu. Ako ste planirali tetovirati motiv ribe, sad je trenutak. Pokažite svijetu kako niste „sitna riba“!

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com