Svjesni su svojih vrijednosti, ali u trenutcima neshvaćenosti nerijetko teško pronalaze način za komunikaciju i iznošenje svojih emocija. Tada se zatvore i borave u vlastitim mislima sami, udaljeni. Pokušavaju ih razabrati, ali teško dijele svoju bol. Ovi horoskopski znakovi stoga se u trenutcima slabosti ili tuge, smatraju izrazito usamljenima. Ne razumijete li zašto se netko vama blizak osjeća izolirano i samotno, možda je tajna zapisana u Zvijezdama.

LAV

Životnu snagu crpe iz pažnje koja je usmjerene prema njima, načina na koji ih drugi vide. Potrebna im je zdrava doza divljenja i uvažavanja. Nedostatkom iste, smatraju se slabima, neuspješnima, a utjehu traže u bijegu. Često skrivaju svoje nesavršenosti kako ne bi razočarali druge, a zbog toga izbjegavaju komunikaciju vlastitih osjećaja. Distanciranjem lako mogu potonuti dublje jer time gube priliku primiti upravo onoga što im je potrebno. Nalaze se tada u začaranom krugu, a nužna im je pomoć drugih kako bi se iz njega izvukli.

VODENJAK

Iako su slobodnog duha, a kreativnost kao da izvire iz njihovih bića, često se osjećaju usamljeno u svijetu. Njihov pogled na okolinu inovativan je i uvijek su ispred ostalih svojim svjetonazorom. Bez mogućnosti razumijevanja i okoline koja je spremna saslušati ih i prihvatiti njihove ideje te viziju, pribjeći će boravku u vlastitom Svemiru. Premda će ih to na kratko vrijeme ispuniti, usamljenost ih počinje nagrizati i gušiti njihove kvalitete.

ŠKORPION

Mnogi pristupaju Škorpionu kao opasnom, kompliciranom znaku s kojim se ne treba sukobljavati. Vrlo su samostalni i, kada je potrebno, neustrašivi pa drugi u njihovoj okolini često ne uviđaju kako i sami osjećaju razočaranje i tugu. Mislite kako im nije potrebna pomoć? U krivu ste. Možda vješto skrivaju slabosti, ali vrlo su ih svjesni. Imate li blizak odnos s pripadnicima ovog znaka, znajte kako je i njima ponekad potreban oslonac. Barem znak, kako je netko tu za njih. Već to ih može spasiti od usamljenosti.