Empatija je jedna od najljepših osobina današnjice, a određeni horoskopski znakovi imaju posebno istančanu sposobnost suosjećanja s drugima oko sebe. To ih čini najboljim prijateljima i brižnim partnerima koje svi vole imati u svojoj blizini. Uvijek su okrenuti ka potrebama drugih, a obitelj im je na prvome mjestu. Naravno, njihov karakter čini ih kompetentnima i u poslovnome svijetu koji zahtijeva bliski rad s ljudima. 

Ovo su 3 najempatičnija horoskopska znaka s najvećom sposobnošću suosjećanja.

Rak

Rak je vodeni znak koji se često opisuje kao emocionalno dubok i slojevit. Osobe rođene u znaku Raka vrlo su vezane uz obitelj i prijatelje te su spremni uložiti puno truda u očuvanje tih veza. Njihova empatija proizlazi iz dubokog razumijevanja emocionalnih potreba drugih ljudi, a ponekad i iz vlastitih iskustava i osjetljivosti.

Vaga

Vaga je zračni znak, povezivan s potrebom za ravnotežom, pravdom i harmonijom. Osobe rođene u znaku Vage vrlo su svjesne potreba drugih ljudi i trude se stvarati pozitivne odnose. Imaju iskrenu želju za pravednošću i razumijevanjem različitih perspektiva što ih čini izuzetno empatičnima. Uvijek su spremne poslušati druge i pomagati im u rješavanju konflikata.

Ribe

Ribe su vodeni znak koji je poznat po svojoj suosjećajnosti i intuiciji. Imaju tendenciju suosjećati s patnjom drugih ljudi, a ponekad i do te mjere da preuzmu tu patnju na sebe. Ribe su kreativne i često koriste tu svoju osobinu kako bi pomogle drugima na neuobičajen i zanimljiv način.