Mišljenja se razilaze kada su u pitanju definicije moći i mogućnosti sigurnog i utjecajnog vodstva. No jedno je sigurno; ono iziskuje vrlo specifične kvalitete koje nisu jednodimenzionalne. Dapače, nude širinu, potporu i stabilnost. Oni, koji su u mogućnosti postići ove pozicije visoke vrijednosti znaju kako je upravo na njima teret uspostavljanja ravnoteže u okolini kojoj pripadaju te poticanja ostalih na izvrsnost. Ovo su pak, prema Zodijaku, oni znakovi koji imaju potrebne predispozicije za poziciju vodstva.

OVAN

Pripadate znaku koji odiše snagom. Ambiciozni ste i vrlo dobro znate što želite, stoga ne čudi kako pripadate onoj skupini ljudi koji su predodređeni za pozicije moći. Vaša motivacija leži u jasnoj viziji, širini interesa i mogućnosti strukturiranja, ali i delegiranja. Zbog širokog znanja, mnogi u vama vide uzor te žele djelovati pod vašim pravednim vodstvom.

ŠKORPION

Premda možete djelovati manje otvoreno jer ne dijelite sva promišljanja s drugima, upravo ste zbog toga vrlo uspješan strateg. Ne promiču vam detalji, jasno čitate ljude i poruke koje do vas dopiru te ih znate prioritizirati. Vaša tvrdoglavost čini vas posebno upornima kada je riječ o ostvarivanju željenog jer si ne dopuštate da vas itko odmakne od cilja. Drugi se u vas mogu pouzdati iako ne mogu vidjeti toliko koraka unaprijed kao vi.

RIBE

Privlačite druge svojom posebnošću i ističete se iz mase. Vaša empatičnost ne može se protumačiti kao mana jer vam daje odgovore na probleme koje drugi nisu u stanju uvidjeti, a ujedno je i moć vođe koji poštuje i njeguje razvoj ostalih u okolini. Zahvaljujući tome, oni u vama vide i osobu koja ih štiti te kojoj mogu vjerovati. Premda vješto radite samostalno, skloni ste pokazati svoju snagu unutar timskog rada. Ništa vam nije teško, dok god ste vođeni svojom inspirativnom i zaraznom vizijom.