Uskladimo odmor sa svojom životnom energijom

Ritam života daje nam malo prilika za temeljit odmor. Umor se nakuplja unatoč našoj brizi o sebi i svakodnevnim malim opuštajućim ritualima. Idealan odmor trebao bi obnoviti cjelokupnu energiju našeg bića koje ima svoje tjelesne, emotivne i duhovne potrebe. Njih će svatko od nas pokušati ispuniti drukčije. U nestrpljenju da nadoknadimo sve što smo propustili, početak odmora može donijeti još više stresa. S obzirom na brojne mogućnosti, nije se lako opustiti, a pravo je umijeće i odabrati odgovarajuću aktivnost.

Da bismo bolje razumjeli sebe i druge, podsjetili se da svakome treba drukčija obnavljajuća energija, pogledajmo što nam predlažu zvijezde. Otvorimo se novim mogućnostima, jer čak i ako odmor provodimo kod kuće, možemo ga začiniti posebnim sastojcima.

Vatreni znakovi - Ovan, Lav i Strijelac

Vaša je životna energija dinamična pa joj za dobar odmor treba dati sadržaje koji će rasplamsati unutarnji žar. To uključuje aktivan odmor: putovanja, sport, avanturu i ljubav.

Važni su vam pokret i tjelesna aktivnost, to je ono što vas odmara. Putovanje je idealan odabir. Što dalje, to bolje! To je prilika da iz drugoga kuta pogledate svoj život. Dobit ćete svježe ideje kako promijeniti ono što vam smeta.

Igre i sport potiču vašu maštu, donose uzbuđenje u kojem osjećate da život nije dosadna i obična svakodnevna rutina. Bez obzira na to igrate li Čovječe, ne ljuti se ili neku sportsku igru, želite pobijediti. Pobjede obnavljaju vaš osjećaj vlastite snage i važnosti, a ništa bolje od toga ne može napuniti vaše baterije. Volite podići razinu adrenalina, koji razbija nakupine stresa, pa ne zazirete od ekstremnih sportova. Vi se ubrajate među avanturiste koji rado provode robinzonski odmor na najzabačenijem otoku bez struje i vode u pokušaju da preživite u divljini.

Ključna je riječ vašega emotivnog odmora romantika. Ne čekajte da vas partner iznenadi. Krenite u akciju uz romantičnu večeru, zaigrajte igru zavođenja kako biste rasplamsali ljubavni žar. Kad osjetite da ste poželjni, a romantika rastopi vaše srce, osjetit ćete punoću života i pulsiranje strasti svog bića. To je pravi odmor!

Zračni znakovi - Blizanci, Vaga i Vodenjak

Vaš idealan odmor ima dinamičan predznak. Vi se odmarate u pokretu. Potrebni su vam vanjski podražaji, događaji, ljudi, druženja da biste obnovili svoju zaigranost i znatiželju. Dobra knjiga najjednostavniji je i najmirniji način odmora koji će istodobno potaknuti vašu maštu, zaposliti vaš um i odvesti ga iz zamorne svakodnevice u uzbudljive izmišljene svjetove.

Odmara vas i gledanje propuštenih filmova i serija, no još ćete radije sjediti s prijateljima na dugim kavama, gurmanskim večerama, kazališnim predstavama, filmskim festivalima i koncertima. Možda se na prvi pogled čini neobičnim, no velika vas društvena okupljanja ne umaraju. Ona su poput injekcije veselja koje će vas opustiti i odmoriti. Putovanja su prilika za učenje koju ćete rado iskoristiti.

Tijelo odmarate fizičkim aktivnostima koje vam daju mogućnost da osvajate prostor oko sebe. Sigurno ste dobro opremljeni sportskom opremom, poput bicikla, koturaljki, daske za jedrenje, svega što se brzo kreće, a što možete pokrenuti snagom vlastitih mišića. Volite kolektivne sportove, jer je druženje čak i važnije od rezultata. Ipak, ne zaboravite na opuštanje. Meditacija će vas vratiti vašem središtu. U njoj možete otkriti neistražene svjetove koji nude više uzbuđenja, znanja i radosti nego što ste mogli zamisliti. PageBreak

odmor
Thinkstock odmor
Zemljani znakovi – Bik, Djevica i Jarac

Da biste obnovili svoju životnu energiju i kvalitetno se odmorili, planirajte mirne aktivnosti ili, bolje reći, što manje aktivnosti. Sportske aktivnosti neće se naći na vrhu ljestvice prioriteta. Vašu potrebu za kretanjem zadovoljit će lagane šetnje, plivanje ili joga. Odaberite najljepše mjesto za odmor koje si možete priuštiti jer će već ljepota okoliša i smirena atmosfera pozitivno poticati sva vaša osjetila te ih pripremiti na odmor.

Za vas sigurno nisu divlje plaže, nego udobne ležaljke pod suncobranom, topli bazeni ili dobri wellness centri. Za odmor vam je katkad dovoljan i njegovan vrt, gradski park kojim ćete moći prošetati svojega psa ili, pak, raskošno stablo pod čijom ćete se krošnjom odmarati i upijati boje i mirise svijeta probuđenog toplinom ljeta. Vi ste njegov mirni dio, stabilan u svom postojanju, sa svojim čvrstim mjestom u njemu.

Pravi odmor vašem tijelu dat će brižljiva njega tijela, poput masaža, sunčanja i puno sna. Uljepšajte se maskama za kosu, lice i tijelo koje ćete sami pripremiti od hranjivih sastojaka.

Dobra hrana još je jedan uvjet vašega idealnog odmora. Pojačana svijest o zdravoj hrani u kombinaciji s dovoljno vremena i obiljem ljetnih namirnica razigrat će vašu maštu. mOsjećaj duboke životne radosti koju vam mogu pružiti vaša istančana osjetila pojačajte delicijama koje si inače uskraćujete.

Vodeni znakovi – Rak, Škorpion i Ribe

Pravi odmor za vas znači okrenuti se sebi. Potrebno vam je mirno razdoblje u kojem ćete posjetiti svoje unutarnje krajolike i otkriti što se tamo događa. Otputovati u sebe uz pomoć meditacije, plesa, glazbe, slikanja ili pisanja znači provjeriti stanje rijeka i mora vašega osjećajnog svijeta. Odmorit ćete se kad ih očistite od naplavina ružnoća i povreda pristiglih izvana. Odmarate se dok puštate da vas kreativna energija ponese u stvaranju ljepote.

Vaše tijelo obnavlja se spontanim aktivnostima čiji se intenzitet mijenja s promjenjivim tokovima vaše senzibilne energije. Jednog ste dana spremni na velike fizičke aktivnosti, da biste potom potonuli u san te obnovili svoje unutarnje zalihe. Kad se s više mira i vremena usmjerite prema unutra, lako ćete osjetiti kojim područjima tijela treba više njege. Voda je važan element u vašem odmoru pa većinu svojih tjelesnih aktivnosti vežite uz vodu. Ako ste daleko od mora, obnovite energiju uz kupke, biljne čajeve i masaže.  

San je spontano utočište koje vas odlično odmara, a briga za djecu, kućne ljubimce ili okoliš otvorit će vaše srce. Rado ćete uroniti u prirodu, bez problema se uskladiti s njezinim ritmom. Nesputanim rasporedom življenja zaplovit ćete na tokovima vlastite energije. Dopustite joj bez straha da vas povede sa sobom i pritom vjerujte da vas vodi baš tamo gdje trebate biti.