Mjesečni horoskop za listopad 2024. godine!

OVAN

Listopad će vam donijeti priliku za nove početke, posebno oko 2. listopada kada pomrčina Sunca otvara vrata za promjene. Ovaj je mjesec usmjeren na osobni razvoj, a puni Mjesec 17. listopada, također u vašem znaku, potaknut će vas da se uhvatite ukoštac s dugotrajnim izazovima.

Očekujte proboj u osobnim i poslovnim odnosima dok energija planeta Plutona izlazi iz retrogradnosti 11. listopada i pomaže vam da oslobodite teret prošlih problema. Krajem mjeseca, Marsova energija može donijeti tenzije, no usmjerite je na konstruktivne ciljeve.

BIK

Listopad će za vas biti vrijeme introspekcije i promjena u ljubavnom životu. Venera će biti aktivna, donoseći nepredvidivost i iskušenja u vaše odnose, posebno oko 13.-15. listopada.

Pomrčina Sunca početkom mjeseca pomaže vam osvijestiti prioritete, dok Plutonov direktni hod 11. listopada može značiti kraj jedne dugotrajne faze i početak nečeg novog, posebno na osobnom planu. Prihvatite promjene i iskoristite Jupiterovu retrogradnost za unutarnji rast.

BLIZANCI

Merkur je vaš vladar, pa će 1. listopada donijeti jasnoću i uvid u situacije koje su vas mučile. Jupiterova retrogradnost 9. listopada pomaže vam da preispitate odluke donesene u prethodnim mjesecima.

Plutonov izlazak iz retrogradnosti 11. listopada otvorit će vam vrata za obnovu nekih važnih odnosa. Usmjerite svoju energiju na kreativne projekte i poslovne prilike koje će se pojaviti krajem mjeseca. Napetosti s prijateljima ili partnerom mogu eskalirati oko 28. listopada, ali kroz iskrenu komunikaciju mogu se riješiti.

RAK

Ovaj mjesec donosi vam izazove na emotivnom planu, ali i prilike za rast. Pomrčina Sunca 2. listopada može donijeti važne odluke vezane uz dom ili obitelj. Sunce u kvadratu s Marsom 12. listopada povećava stres, stoga pokušajte kontrolirati emocije i izbjegavajte sukobe.

Plutonov direktni hod 11. listopada donosi vam olakšanje i pomirenje s prošlim događajima. Oko 17. listopada, puni Mjesec vas poziva na hrabre korake, bilo u poslovnim projektima ili osobnim ciljevima.

LAV

Listopad donosi naglasak na odnose, bilo poslovne ili ljubavne. Merkur u konjunkciji sa Suncem početkom mjeseca pruža vam jasnoću u komunikaciji, dok pomrčina Sunca 2. listopada otvara mogućnost novih poslovnih partnerstava. Jupiterova retrogradnost pomaže vam da ponovno razmotrite svoje dugoročne ciljeve.

Oko 17. listopada, puni Mjesec potiče vas na odlučne akcije u vezi s poslovnim ili obrazovnim pitanjima. Kraj mjeseca donosi napetost u ljubavnom životu, posebno oko 28. listopada, ali rješenja će doći kroz iskrenost.

DJEVICA

Merkur, vaš vladar, bit će u fokusu početkom mjeseca i donijet će vam jasnije uvide u osobne i profesionalne situacije. Pomrčina Sunca 2. listopada otvara vrata novim financijskim prilikama, ali traži od vas da budete oprezni s rizicima.

Plutonov direktni hod 11. listopada može vam pomoći da prevladate stare strahove i obnovite svoj unutarnji mir. Oko 13.-15. listopada, vaša komunikacija bit će duboka i transformativna, što će vam pomoći u rješavanju dugotrajnih problema.

VAGA

Listopad je vaš mjesec! Početak s pomrčinom Sunca u vašem znaku 2. listopada donosi vam priliku za potpuni preokret u životu, bilo na profesionalnom, bilo na osobnom planu. Jupiterova retrogradnost 9. listopada donosi refleksiju na temu vaših odnosa i partnerstva.

Očekujte porast energije oko 17. listopada kada će puni Mjesec pojačati vašu želju za napretkom. Kraj mjeseca može donijeti napetost u odnosima, ali fokus na dugoročnu viziju donijet će ravnotežu.

ŠKORPION

Listopad je mjesec introspekcije za vas, posebno s početkom Plutonovog direktnog hoda 11. listopada. Ovaj tranzit donosi vam priliku da završite s nekom starom pričom i krenete naprijed.

Vaša energija bit će intenzivna, osobito oko 22. listopada kada Sunce ulazi u vaš znak. Ovo je vrijeme osobnog rasta i transformacije. Izazovi na ljubavnom planu mogu se pojaviti krajem mjeseca, ali vaš unutarnji fokus pomoći će vam da zadržite stabilnost.

STRIJELAC

Venera ulazi u vaš znak 17. listopada, donoseći vam osjećaj slobode i radosti u ljubavi i prijateljstvima. Početak mjeseca s pomrčinom Sunca potaknut će vas da preispitate svoje ciljeve, osobito na profesionalnom planu.

Oko 13.-15. listopada, osjećat ćete potrebu za promjenama, a Merkur i Pluton donose duboke uvide u vaše komunikacijske obrasce. Kraj mjeseca donosi izazove u ljubavnom životu, no kroz iskrenu komunikaciju moguće je izbjeći konflikte.

JARAC

Listopad donosi značajne promjene u vašem profesionalnom životu. Pomrčina Sunca 2. listopada može otvoriti nove poslovne prilike, a Plutonov direktni hod 11. listopada donosi vam završetak dugotrajnog ciklusa.

Očekujte intenzivna razmišljanja i unutarnje promjene tijekom 13.-15. listopada. Krajem mjeseca, bit će potrebno izbjegavati sukobe s nadređenima ili autoritetima, osobito oko 28. listopada.

VODENJAK

Listopad je za vas mjesec rasta i ekspanzije, posebno nakon što Pluton započne direktni hod u vašem znaku. Pomrčina Sunca donosi vam nove uvide u vaše obrazovne ili profesionalne ciljeve. Jupiterova retrogradnost 9. listopada pomaže vam da se fokusirate na osobni razvoj.

Oko 17. listopada, puni Mjesec donosi vam energiju za akciju, a Venera u vašem društvenom krugu donosi užitke i zabavu. Kraj mjeseca može donijeti napetosti u odnosima, no konstruktivna komunikacija pomoći će vam prevladati izazove.

RIBE

Listopad donosi introspektivne promjene, osobito vezane uz financije i osobne granice. Pomrčina Sunca 2. listopada može otvoriti nova financijska vrata, ali i traži od vas mudre odluke. Jupiterova retrogradnost 9. listopada potiče vas na preispitivanje svojih vrijednosti.

Plutonov direktni hod donosi završetak jednog poglavlja u vašem profesionalnom životu. Oko 28. listopada, mogu se pojaviti izazovi u ljubavi, ali ključ je u strpljenju i razumijevanju.