Vrijeme nježnosti

Venera je u Raku do 5. lipnja i traži emocionalnu sigurnost, nježnost, oslonac, zaštitu, utočište. Prepušta se mašti, sanjarenju o romatičnoj ljubavi, o mirnoj luci gdje vlada harmonija i mir, a osjećaji su nit vodilja i motivacija. Sanjarimo o sramežljivim pogledima koji govore više od tisuću riječi, a najviše se mašta o majčinstvu, skladnoj obitelji i kućici u cvijeću!

Što se ljubavnog života, veza, odnosa i suradnji tiče, ovo razdoblje nosi izljeve nježnosti i brižnosti; odlaske na večere uz svijeće, vino i gitare u parku, pjesmu pod prozorom, uređivanje vrta, uljepšavanje doma kako bismo se što ugodnije osjećali... Osjetila se bude, evociraju se lijepi i topli trenuci. Na početku njenoga nježnog plesa u znaku Raka, Veneru je zagrlio Neptun pa je sve dobilo bajkovitu, nestvarnu crtu, stoga smo prošli tjedan i početak ovog bježali u svijet mašte i lelujali na oblacima idealnog.

Istina oslobađa

No već sredinom ovog tjedna stiže sve samo ne mir i spokojstvo, kako bi ova Venera u Raku htjela i kako sanja. Mogu se očekivati ljubomorni ispadi, potreba za kontrolom, provociranje, projiciranje, prebacivanje loptice na partnera, optužbe, teške riječi, uvrede. Na površinu izlaze potisnute potrebe, zakopani kompleksi i strahovi. Zbog svega toga pokušajte osvijestiti činjenicu da ne možete imati sve pod kontrolom i da je potrebna preobrazba, drugačiji kut gledanja, odbacivanje starih obrazaca satkanih od strahova i nesigurnosti.

Promjene su neizbježne - milom ili silom, što potvrđuje i drugi Venerin aspekt koji govori o iznenadnim događajima u ljubavnom životu, preokretima, promjenama raspoloženja, olujama i nemirima, neskladu, prevrtljivosti, hirovitosti, impulzivnosti, nestrpljivosti i nervozi.

Motiv zapravo leži u potrebi za istinom, a istina oslobađa. Neki od vas prekidaju odnose, bijesne, plaču, pakiraju kofere, lupaju vratima. No stanite malo na loptu i ipak razmislite, to je samo Uran koji voli šokirati, izbaciti iz kolosijeka kako bi nas razbudio i dao nam do znanja da su promjene moguće i nužne te da se stvari mogu gledati iz drugog ugla.

Zbrka retrogradnog Merkura

Sve ovo može začiniti retrogradni Merkur koji donosi nesporazume, pogrešna tumačenja i percepciju, brzopletost, zaborav. Donosi i teme i razgovore na koje se neprestano vraćamo, kao što se učenik vraća nepoloženom ispitu. Retrogradni Markur je izgubljeno, ali i nađeno, on je slika gužve u prometu, zastoja, zakazivanja signalizacije i svemu što pridonosi kaosu na cestama.

U ovom nas razdoblju lako izdaje tehnologija koja nam svakodnevno služi, pa se sljedećih dvadeset dana ne preporučuje kupnja tehnoloških novotarija jer lako je moguće da ćemo kupljeno morati reklamirati. Često se događaju greške i propusti u komunikaciji i modernoj korespondenciji, pa primjerice dobivamo mail koji nije namijenjen nama, a već za koji trenutak mi šaljemo poruku na pogrešnu adresu.

Ovake i slične greške mogu biti učestalije nego inače, pa valja biti koncentriran i fokusiran. Oprezno s papirima, računima, karticama, ugovorima, dogovorima, potpisivanjima, sve čitajte više puta, pazite na sitna slova i ostale trikove.

Sredite misli

Ovo razdoblje može biti korisno za preispitivanje i sređivanje misli, brisanje nepotrebnog i suvišnog, svojevrsni mentalni 'reset'. Isto primijenite u praktičnom smislu; napravite reda u ladicama, policama, kutijama, sredite stol u uredu, premjestite printer na drugo mjesto jer vam već mjesecima smeta.

Napravite bolju organizaciju u laptopu, mobitelu ili tabletu; unesite malo reda, osvježite računalo, nadogradite ga, pobrišite nepotrebno, ubacite korisno, učinite stvari jednostavnijima, bržima i praktičnijima, skratite put.