Uvid u zdravlje

Natalna karta zemljovid je naših fizičkih, emotivnih i psihičkih energija. Cijelog života putujemo znanim i onim tek otkrivenim predjelima svoga bića u potrazi za srećom. Briga o tijelu i zdravlju najvažniji je preduvjet da bismo mogli istraživati i ostvarivati sve svoje vještine i mogućnosti koje simbolizira naš horoskop.

Natalna karta daje nam uvid i u zdravlje. Svaki astrološki znak ima određene osjetljive točke organizma koje će prve reagirati na neravnotežu. Najvažniji simboli zdravlja su Sunce, Mjesec, podznak i planet koji vlada podznakom. Kad se neki od tih najvažnijih „centara zdravlja“ nađe pod teškim planetarnim utjecajima, sugestija je to da je vitalna energija umanjena, blokirana ili oštećena pa se otvara put tegobama i bolestima.

Strah od promjene

No u našem se horoskopu nalaze i Neptun i Pluton, planeti čije energije nije lako osvijestiti, a još manje njima upravljati. Moćne energije nesvjesnog snažni su katalizatori promjena. U njihovim procesima prolazimo kroz razna iskustva, ponekad zbunjujuća i neizvjesna, obilježena strahom zbog nespremnosti da se mijenjamo.

No u konačnici, daju nam mogućnost da dosegnemo više razine svijesti i osobnoga razvoja. Njihove energije pomažu nam u očuvanju zdravlja i cjelovitosti. Netko takve sposobnosti ima jače izražene pa ih može koristiti da bi iscjeljivao ne samo sebe nego i druge.

Mogućnost regeneracije

Znameniti liječnik Paracelsus, koji je radio u petnaestom stoljeću i ostavio značajan trag u razvoju medicine, rekao je: „Sve su stvari otrovne i ništa nije bez otrova, a količina određuje hoće li nas one liječiti ili otrovati.“ Slično bismo mogli reći i za energije Neptuna i Plutona, čiji su utjecaji istovremeno i suptilni i moćni.

Ako u natalnom horoskopu, primjerice, postoji napet odnos između Sunca i Plutona, postoji mogućnost oslabljene životne energije, no istovremeno i velika mogućnost regeneracije. Kad se taj potencijal osvijesti i kad osoba s takvim aspektom nauči raditi s tim moćnim energijama, umjesto bolesnika postaje iscjelitelj.

Iscjeljenje i ozdravljenje

Između pojmova ozdravljenja i iscjeljenja postoji suptilna razlika. Pojam izliječiti ili ozdraviti govori o prestanku simptoma bolesti, o nestanku bolesti. Pojam iscijeliti znači ponovo uspostaviti cjelovitost, ne onu od prije bolesti, nego uspostavu novog, različitog, boljeg stanja nego što je bilo prije bolesti.

Iscjeljenje, za razliku od ozdravljenja, ne znači samo prestanak simptoma bolesti nego i regeneraciju. To je cjelovit proces koji nadilazi fizičku razinu i uključuje mentalnu, emocionalnu i duhovnu vitalnost. I upravo tu stupaju na scenu potencijali Neptuna i Plutona koji nas svojim preobražajnim energijama mogu dovesti do iscjeljenja.

Neptun - more ljubavi i vjere

Pluton - snažna regeneracijska sila u nama