Zvjezdani kaleidoskop Senke Ljubić: Ovog ljeta otkrijte novu ljepotu vaše osobnosti zahvaljujući jedinstvenom horoskopu

Inspirirana kaleidoskopom Senka Ljubić osvrće se na astrološku suprotnost dva znaka zodijaka. U znaku u kojem se nalazi vaše Sunce uvijek se zrcale i osobine onoga drugog. Otkrijte što možete vidjeti kada pogledate u svoj zvjezdani kaleidoskop

Allison Saeng / Unsplash

Suprotni astrološki znakovi čine savršene parove koji su povezani zajedničkim temama i jedinstvenim obrascima ponašanja. Oni se međusobno isprepliću, nadopunjuju i razvijaju u svim pojedinostima, osobitostima i ljepoti. Kada ih tako pogledamo, pred našim se očima otvaraju brojne mogućnosti da još bolje razumijemo sebe te pronađemo nadahnuće u svemu što nam nudi ona druga strana. Znak u kojem se nalaze vaši Sunce, Mjesec ili podznak upotpunite onim suprotnim i otkrijte novu ljepotu vaše osobnosti.

Sloboda i pripadnost

Ovan želi biti svoj, stajati sam protiv svijeta, osjećati uzbuđenje izazova i vlastitu snagu. Kad nešto poželi, osjeća da na to ima pravo i ništa ga ne može zaustaviti. Spontano, naglo, hrabro, Ovan će od života uzeti sve što želi i pritom ga ne zanima što drugi o tome misle. Vedar je, druželjubiv, okrenut budućnosti, ali neće se odreći svoje slobode. Vaga ne želi biti sama. Uz druge ljude, a posebno u ljubavnoj vezi traži ogledalo u kojem će bolje vidjeti svoj odraz.

Kako bi privukla ljude u svoj život, Vaga je šarmantna, uviđavna, stvara skladno okruženje pa se uz nju svi osjećaju posebno. Vaga je vješta u igri usklađivanja snaga i postizanja kompromisa, a cilj joj je osjetiti pripadnost, biti prihvaćena i cijenjena. Dok Ovan može biti previše svojeglav i impulzivan, Vaga može biti previše pristojna i neodlučna. Oboje traže odgovor na pitanje: tko sam ja? Ovan odgovor pronalazi u slobodi, Vaga u pripadnosti. Simetrična slika pokazuje promišljenog Ovna spremnog na suradnju i Vagu koja će znati sačuvati samosvojnost u vezi.

Allison Saeng / Unsplash 

Red i kaos

Djevica se pronalazi u stvaranju reda: u glavi, u srcu, u svijetu oko sebe. Stručnjak u promatranju i analizi, svoje će aktivnosti usmjeriti na praktične ciljeve. Posjeduje vještinu prilagodljivosti i zadivljujuću učinkovitost u rješavanju problema, poboljšavanju svega što je neispravno ili pogrešno, pažljivo odabirući samo ono što je korisno, učinkovito i ljekovito. Ribe naizgled ne mare toliko za praktične, svakodnevne stvari. Kao da su jednom nogom u svijetu mašte i osjećaja, tajnovite povezanosti s nevidljivim energijama.

Stoga Ribe znaju kako se prepustiti životu uvjereni da će ih ponijeti baš ondje kamo trebaju ići. Intuitivne i suosjećajne, Ribe žive u svojoj magičnoj realnosti, često neodlučne, preosjetljive, ali sposobne za važne uvide, neizmjernu kreativnost i nadahnuće. Djevica uči razviti suosjećanje kako bi drugima i sebi oprostila nesavršenosti i pogreške. Riba uči odgovorno djelovati u stvarnom svijetu, intuitivno se nositi sa zahtjevima svakodnevice. Skladna slika nastaje kada kreativnost i nadahnuće stvore nešto opipljivo i vrijedno.

Znanje i mudrost

Blizanci velikim očima promatraju svijet. Sve im je zanimljivo, um radi prekovremeno, definira, razvrstava, povezuje. Znanje je moć, a što bolje poznaju svijet oko sebe i trenutačna zbivanja, spremnije će reagirati na neprestane promjene. Sposobnost prilagođavanja dragocjena je vještina koja s prikupljenim znanjem znači sigurnost. Blizanac razmišlja konkretno, Strijelac razmišlja apstraktno, stvara mišljenja i stavove, oblikuje istinu u koju vjeruje i koja mu daje unutarnji oslonac.

Strijelac uživa oblikovati teorije, promišljati o svrsi života, voli dijeliti svoja uvjerenja. Optimistično gleda u budućnost, sa žarom uvjerenja radi ono što voli, uvijek otvoren za izazove i mogućnosti napretka. Skladna slika nastaje kada na temelju pravih činjenica nastane istinit, pravedan i sveobuhvatan svjetonazor, poticajan za sve. Oba znaka mogu naučiti manje govoriti o osjećajima i hrabro se otvoriti emotivnim iskustvima. Uz rizik da budu povrijeđeni, kad usklade um i osjećaje mogu dosegnuti još dublje razine znanja i mudrosti.

Allison Saeng / Unsplash 

Ljubav i sigurnost

Rak je duboko povezan sa svijetom osjećaja. Uz njegovu energiju možemo utišati glas uma te osluškivati, prepoznati i prihvatiti osjećaje. Iz toga bogatog unutarnjeg vrela izviru mašta i kreativnost, ali mekanu i osjetljivu nutrinu treba zaštititi. Rak ima kliješta kojima čvrsto drži one koje voli i brani se od svega što ugrožava njegovu sigurnost. Ponekad to ostavlja dojam grubosti. Rak ima golemu inicijativu u stvaranju emotivne sigurnosti, a kako bi je postigao, bit će brižan i suosjećajan zaštitnik. I Jarcu je važna sigurnost, ali on će je izgraditi u društvenoj zajednici.

Jarac razumije da postoje pravila i odlično zna kako ih koristiti za vlastite ciljeve. U tomu mu ne manjka discipline, strpljivosti i spremnosti na rad. Ambicija je način da pokaže svoju brižnost za one koje voli. Ponekad to ostavlja dojam emocionalne suzdržanosti. Oba znaka traže sigurnost pa će skladna slika nastati kad se postigne ravnoteža između privatnog i poslovnog svijeta u stvaranju i čuvanju onog što za njih znači sretan život.

Ostaviti trag

Lav traži priliku da zablista. Pozitivan, je, radostan, zaigran, zna kako osvojiti druge jer za učvršćivanje vlastitog samopouzdanja treba pohvalu. Želi osjetiti da ga vole i cijene, da je poseban. Lav stoga daje sebe, otvara srce šireći toplinu i ljubav. No njegov je pravi zadatak u različitim životnim iskustvima otkriti kreativne načine kojima će izraziti sebe i postati još bolja osoba.
Lav želi iza sebe ostaviti trag, dokazati da nije nevažan, da ne živi uzalud.

I Vodenjak želi ostaviti trag nečim što će svijet učiniti boljim mjestom. Reformator i humanitarac, ponekad buntovan, inovativnim idejama pokazuje kako napraviti pozitivne promjene. Uz njega se uvijek može očekivati neočekivano. Dok Lav daje svoje srce, Vodenjak daje svoje ideje i ideale, ali zadržavajući distancu. Skladna slika nastaje kada Vodenjak otkrije kako svoje društvene ideale i humanitarne ciljeve može ispuniti istinskim suosjećanjem, a Lav u kreativnom izražavanju nauči kako izraziti ne samo sebe, nego univerzalnu ljubav.

Allison Saeng / Unsplash 

Sigurnost i pomicanje granica

Bik dobro poznaje umijeće stvaranja sigurnosti. Zna stvarati nove vrijednosti, čuvati ih i uljepšavati. Poručuje nam: samo mirno, ako ti nešto godi, uživaj, uključi sva osjetila, uroni u ljepotu života. Kad god zatreba, tu je snaga za neumoran rad, izdržljivost i nepokolebljiva usmjerenost cilju. Bik oprezno pristupa promjenama, želi dobro procijeniti što je za njega dobro prije nego što donese odluku.

Škorpion se, pak, suočava sa strastima i strahovima, pomiče stvari do krajnjih granica. Dok Bik želi ljepotu i sklad, Škorpion želi istinu, ne boji se uzburkati situaciju, provocirati, istraživati zabranjene teme. Skladna slika nastaje kad se Bik prestane opirati promjenama, a Škorpion odustane od svoje potrebe da kontrolira i preobražava stvari kada i kako njemu odgovara. Škorpion uči kako emocije i odnosi s drugima mogu biti jednostavni, uči razviti povjerenje. Bik uči kako spremnost na promjene može u njegov život donijeti mnogo toga dobrog što će učvrstiti osjećaj sigurnosti.