Prema numerolozima svaki broj ima svoju simboliku i značenje, a također može biti povezan i s energijom novca. Neki brojevi se mogu smatrati i zaštitnim znakom ili srećonošom, a vjeruje se da određeni broj može poslužiti za privlačenje novca. Možete ga držati na vidljivom mjestu u domu, uredu ili, na primjer, ako je vaš broj tri, možete na stolu imati tri kemijske olovke ili tri knjige. Ipak, najbolji način je da na list papira napišete svoj sretan broj i stavite ga u novčanik. 

U nastavku pročitajte značenje brojeva, i ovisno o tome što vam je potrebno u ovom trenutku, izaberite jedan broj i stavite ga u novčanik.

Jedan: Broj 1 je početak svega, kretanje naprijed. Indirektno utječe na financijski sektor. Jedinica pomaže ljudima da uštede novac, vide budućnost i razumno je procijene. Ovo je broj analitičara. Ako radite u području u kojem morate stalno razmišljati o budućnosti i analizirati poteze, onda je ovo vaš broj.

Dva: Ovaj broj potiče ljude da češće misle samo na sebe. Loš je pomoćnik u pitanjima financija jer sebičnost donosi samo siromaštvo. Sama filozofija Dvojke suprotna je bogatstvu, pa je upotreba ovog broja kao srećonoše u novčaniku nepoželjna.

Tri: Ako izaberete broj 3 imat ćete financijske koristi. Ovaj broj je odličan vodič kada je riječ o financijama. Ovo je broj harmonije. Trojka prema numerolozima pomaže u gotovo svakoj situaciji, pa ju je potrebno koristiti za financijski sklad.

Četiri: Broj 4 je simbioza dvije dvojke. Iako pomaže da postavite ciljeve i oslobodite se nepotrebnih stvari, ovaj broj nije najpovoljniji za financije. Više nam pomaže da pronađemo svoju životnu misiju. Četvorka ne pomaže u postavljanju prioriteta u životu. Kao stalni financijski 'srećonoša' neće biti od velike koristi.

Pet: Predstavlja zlatnu sredinu i ima dobru simbiozu s energijom obilja. Za Peticu numerolozi smatraju da privlači financijsku sreću, usklađujući tokove energije obilja. Ovo je dobar broj za one čiji financijski život uključuje rizike i avanture. Pogodan je za poslovne ljude i sportaše.

Šest: Broj 6 nije povoljan za financije, njegovi su elementi ljubav i odnosi. Umjesto Šestice, izaberite neki drugi broj, a energiju broja 6 iskoristite za pitanje emocija.

Sedam: 7 je sretan broj, poput Petice, ali Sedam ima dodatne "bonuse". Sedmica mijenja sudbinu osobe, a numerolozi smatraju da su ljudi koji imaju ovaj broj prisutan u životu (broj kuće, datuma rođenja...) posebno sretni. Energija takvog broja može se usmjeriti u bilo kojem smjeru.

Osam: 8 predstavlja znak beskonačnosti. Osmica može biti znak sigurnosti i uštede novca, odnosno održava novac koji trenutno kruži u vašoj kući. Ipak, ako želite napredovati i steći dodatno bogatstvo, bolje je u novčaniku držati Sedmicu.

Devet: Energija broja 9 vam omogućava da odvežete sudbinske čvorove. Ovaj broj je neophodan za one koji se bave teškim fizičkim ili intelektualnim radom. Može donijeti pozitivnu energiju osobama koje se iznova suočavaju s financijskim teškoćama.

Određeni numerolozi ističu da su neparni brojevi posebno pogodni za privlačenje novca, pa upotrebljavaju kodove 1-3-5-7-9 u vidu afirmacija i mantri, a smatraju i da kod obilja pomaže niz 5-7-5-7-3. Ovi kodovi se koriste kao afirmacije za privlačenje obilja ili se zapisuju u rokovnike ili mobilne telefone kao srećonoše.