U Sunčevu sustavu vlada poprilična gužva. Uz deset planeta, različitih veličina i udaljenosti od Sunca, postoji mnoštvo nebeskih tijela previše malih da bi bili planeti, no dovoljno velikih da bismo ih ignorirali. Četiri velika asteroida ponosno nose imena antičkih božica i jačaju mogućnost da pomoću astrologije bolje razumijemo sebe. Oni se zovu Cerera, Atena Palada, Junona i Vesta, a ovdje vam predstavljamo Atenu Paladu. Pronađite svoje asteroide na nekoj od brojnih internetskih stranica, npr. OVOJ i pročitajte što znači za vaš horoskopski znak.

Atena Palada: Mudrost srca

Atena je rođena iz glave svog oca Zeusa. Ona je dijete intelekta, logike, objektivnog razmišljanja. No sve te aktivne, dinamične „muške“ energije utjelovljene u božici Ateni simboliziraju mogućnost povezivanja intelekta i intuicije, stvaranja bolje ravnoteže između dinamičnih i receptivnih energija. Intelekt bez emocija može postati hladan i okrutan, pa ga Atena Palada oplemenjuje emocijama, dajući intelektu mogućnost još većeg uzleta i dubljeg razumijevanja. Simbolizira način kako skupljamo znanje i informacije da bismo razlučili ispravno od neispravnog, istinu od laži i naučili misliti vlastitom glavom. Ona je ratnica koja će nam pokazati za koje se ciljeve vrijedi boriti. Pokazuje nam kako se možemo obraniti i izaći na kraj sa svim vrstama konflikta u svakodnevici. Kada uskladimo glavu i srce, ono će nas voditi promišljeno, uz prihvaćanje stvarnosti onakve kakva jest i poštovanje svih moralnih načela. Mudrost je znati kada djelovati, a kada mirovati; kada se boriti, a kada povući; kada vikati, a kada šutjeti!

Atena Palada u Ovnu, Lavu ili Strijelcu sugerira da znanjem i pravednošću dokazujete plemenitost duha i time ističete vlastitu snagu i važnost. Često simbolizira idealista neupitnih moralnih vrijednosti koji druge nadahnjuje svojim kreativnim vizijama budućnosti. Sugerira da se u svakom konfliktu možete uspješno obraniti jer ste hrabri i izravni.

U Blizancima, Vagi ili Vodenjaku Atena Palada može ostvariti izuzetna intelektualna postignuća. Nerado ulazite u konflikte, spremni ste na mirenje i kompromise, no ako je potrebno, obranit ćete se znanjem, dosjetljivošću, humorom i izuzetnim komunikacijskim vještinama.

U Biku, Djevici ili Jarcu, osim što je mudra, Atena Palada sugerira i pragmatičan duh. Vaše znanje i oštri um znat će stvoriti materijalnu sigurnost. Moguće je da ste vješti u radu rukama te možete stvarati obrtnička ili umjetnička djela velike ljepote. U konfliktima djelujete smireno i strpljivo, spremni ste na dugotrajnu borbu da biste zaštitili sebe.

Atena Palada u Raku, Škorpionu ili Ribama mudra je u svim pitanjima srca. Sugerira potencijal stvaranja dugotrajnih i dobro uravnoteženih emotivnih odnosa. Uspješni ste u tome da maštu i osjećaje izrazite na neki kreativan ili umjetnički način. Intuitivno znate kako izbjeći konflikte.