U Sunčevu sustavu vlada poprilična gužva. Uz deset planeta, različitih veličina i udaljenosti od Sunca, postoji mnoštvo nebeskih tijela previše malih da bi bili planeti, no dovoljno velikih da bismo ih ignorirali. Četiri velika asteroida ponosno nose imena antičkih božica i jačaju mogućnost da pomoću astrologije bolje razumijemo sebe. Oni se zovu Cerera, Atena Palada, Junona i Vesta, a najprije vam predstavljamo Cereru. Pronađite svoje asteroide na nekoj od brojnih internetskih stranica, npr. OVOJ i pročitajte što znači za vaš horoskopski znak. 

Cerera: brižnost prema sebi
Božica plodnosti, poznata u grčkoj mitologiji kao Demetra, održavala je život brinući se da priroda bićima podari dovoljno hrane i sve što im je potrebno za održavanje života. Majka hraniteljica i zaštitnica, majka Priroda, manifestira se u pravilnim ciklusima stvaranja, održavanja i smrti da bi život pulsirao bez prestanka. Cerera simbolizira sposobnost da te cikluse osvijestimo u vlastitom životu. Velika je mudrost prihvatiti cikluse stvaranja, gubitka i ponovnog početka koje doživljavamo cijelog života na svim razinama: u ljubavi i poslu, u odnosima s drugim ljudima i u procesu osobnog razvoja.

Kada prestane naš unutarnji otpor, strah ili nezadovoljstvo te kada uspijemo u potpunosti prihvatiti ritam života, možemo se bolje brinuti sami o sebi. Mjesec simbolizira što nam je najviše potrebno kako bismo se osjećali sigurno, a Cerera simbolizira sposobnost da se brinemo o sebi, čime će podržati i nadopuniti sve ono što simbolizira Mjesec. Brinuti se o sebi ne znači biti sebičan, nego znači zauzeti se za sebe, pronaći svoje pravo i sigurno mjesto u svijetu. Kada se znamo brinuti o sebi, možemo još više dati drugima.

Cerera u Ovnu, Lavu ili Strijelcu sugerira da se najbolje brinete o sebi slobodnim i spontanim izražavanjem svojih želja, osjećaja i ciljeva. Izražavate ih kroz kreativnost ili ljubav, kroz istraživanje novih mogućnosti, odlučno i hrabro. Najbolje ćete se pobrinuti za sebe ako njegujete svoju neovisnost i jačate ljubav prema sebi.

Ako je vaša Cerera u Biku, Djevici ili Jarcu, u središtu brižnosti prema sebi su vaša osjetila, tijelo i zdravlje. Kada svim svojim osjetilima doživite ugodu, vaš se osjećaj sigurnosti učvršćuje. Važna je povezanost s prirodom i dobro razumijevanje njenih ciklusa. Uspješni ste u tome da se pobrinete za sebe stvarajući materijalnu sigurnost.

Cerera u Raku, Škorpionu ili Ribama sugerira da trebate izraziti svoje osjećaje i ovladati njihovom snažnom energijom. U razvojnim godinama potreba da se osjećate voljeno i sigurno izuzetno je jaka, a poslije ostaje izražena potreba da se brinete o drugima i stvarate čvrste emotivne veze.

Cerera u Blizancima, Vagi ili Vodenjaku sugerira da se najbolje brinete o sebi njegujući svoju znatiželju, znanje i intelektualne sposobnosti. Izmjena ideja i društvene veze podupiru vašu sposobnost da se osjećate zadovoljno i prihvaćeno.