U četvrtak, 4. studenog u 22 sata i 14 minute očekuje nas mladi Mjesec u Škorpionu. On nosi sjeme dubokog unutarnjeg preporađanja. Uči nas kako pustiti nepotrebno, kako se osloboditi svih tereta i ograničenja koji nas sputavaju. Želimo li živjeti život po vlastitoj mjeri, nužno je provesti detoks, kako onaj unutarnji, tako i onaj u vanjskom svijetu.

Mlađak se odvija na 12′ stupnju Škorpiona, nasuprot se smjestio Uran u Biku, a Saturn u Vodenjaku pojačava intenzitet ove energije. Saturn nam pokazuje slabe točke tako da ih možemo popraviti, dok Uran donosi naglu promjenu koja će nas potaknuti na aktivnost. Suočavamo se s vlastitim strahovima i s odgovornostima od kojih smo dosad pokušali pobjeći. Sada vidimo. Jasno nam je. I bude li nekih izazovnijih iskustava od iznimne je važnosti djelovati iz mira i za svoje najviše dobro.

Moguće je da će doći do neke separacije, odvajanja, do nekog neočekivanog događaja. Nužnost prihvaćanja je velika jer će nam olakšati shvaćanje onoga što se događa, a time i rješavanje eventualnih problema.

Nešto spaljujemo, iz pepela stvaramo novi život. Imamo priliku prevladati strahove, stid, osjećaj nemoći. Dalje ovako ne ide. Odsada činim sve što znam i mogu, da bi mi bilo bolje.

Sada jasnije vidimo gdje si uskraćujemo zadovoljstvo, gdje se odričemo na vlastitu štetu i vrijedno je pronaći način kojim prekidamo te spone. U pozadini naših nerazumnih reakcija često se krije strah. U pozadini začaranog kruga ponavljanja istih obrazaca stoji nespremnost (osjećaj nemoći) da se izborimo za sebe i bolji život. A možemo bolje. Možemo više. Što ćemo učiniti i poduzeti, ovisi o nama.

Nešto napuštamo u ime bolje budućnosti. Budimo snagu i odlučnost da promijenimo ono što nam ne ide u prilog. Život je spirala neprestanog umiranja i ponovno rođenja. Ovaj Mlađak nas uči kako usmrtiti da bismo bolje živjeli. 

Teme ovog mladog Mjeseca su financije, odnos sa starijim osobama, zdravlje, neriješena imovinska pitanja, ali i prilika da u svojim bliskim odnosima stvorimo nove prostore intimnosti i bliskosti. Početak svega je suočavanje, priznavanje, svjesno prihvaćanje, a potom i djelovanje.

Ono što više nema svrhe, otići će iz našeg života. Svako zadržavanje nesvrsishodnog, uzaludna je bitka. Lekcija se ponavlja sve dok ju ne naučimo. Prepustite se životnim procesima s povjerenjem i djelujte u ime vlastite dobrobiti.

Bolje je vratiti se i izgraditi mrežu, nego spustiti se do rijeke i tek priželjkivati ribu.’ Kineska poslovica