Zdravlje je kad sva četiri područja funkcioniraju

Dovoljno je primijetiti samo neke od simptoma nakupljanja toksina u organizmu poput umora, loše probave, nekoliko kilograma viška, začepljenih sinusa, lošeg zadaha, alergije, podočnjaka, menstruacijskih tegoba, nesanice i zbunjenosti pa da vam bude jasno kako je vrijeme za detoksikaciju, i to izvana i iznutra.

Brojni naturopati i aromaterapeuti danas ljudsko tijelo gledaju kao fizičku, ali i mentalnu, emotivnu i duhovnu cjelinu, a potpunim zdravljem smatraju jedino ono stanje kad sva četiri područja normalno funkcioniraju.

Budući da je ljudski organizam stalno u funkciji, izlaže se brojnim naporima i izazovima (stres, cigarete, alkohol, premor) te se često zna dogoditi da pojedina područja ili čak sva područja pate, pa su im za normalno funkcioniranje hitno potrebni odmor i regeneracija.

Kako prepoznati što je ugroženo i koje čišćenje treba provesti?

FIZIČKO ZDRAVLJE – Kad je ugroženo fizičko zdravlje, onda ćete najčešće osjećati umor, bolove u mišićima, mučit će vas loša probava, alergije, grčevi, žučni kamenac, bolne menstruacije, hunjavica, perut, prištići i slično. Sve to traži čišćenje tijela putem prehrane i dodatnim tretmanima – od ispijanja detoksicirajućeg čaja i posta do odlaska u saunu i na masažu.

Detoks tijela: Kako se pije zelena glina?

Kako napraviti masku i oblog od zelene gline?

Sve o detoksu

Kako se provodi čišćenje biljnim čajevima?

EMOTIVNO ZDRAVLJE – Ako vas svako malo preplavljuju emocije koje ne možete kontrolirati poput snažnih provala bijesa, plača, euforije, tuge pa i ravnodušnosti, vaše emotivno zdravlje je narušeno. Za čišćenje emotivnog područja dobro je baviti se sportom, pravilno disati i kretati se, meditirati, vježbati jogu ili neke druge tehnike opuštanja. Radite ono što volite i bavite se nečim kreativnim.

Energetska detoksikacija: Kako se očistiti od teških misli i emocija?

Čiste emocija, prava ljubav: Emocionalnim detoksom do novog životnog stava

MENTALNO ZDRAVLJE – Kad vam je glava puna nepotrebnih informacija i misli kojih se ne možete osloboditi te ako imate čudne i nemirne snove, bezrazložno se brinete i često se panično stresete jer vam se čini da nešto niste dobro napravili pa se neprekidno preispitujete, vjerojatno ste dobrano opteretili svoje mentalno područje. Najlakše ćete ga očistiti bavljenjem sportom, meditacijom i tehnikama opuštanja te postom i boravkom u prirodi.

Tehnodetoks: Isključite se da biste ponovno uspostavili vezu sa životom

DUHOVNO ZDRAVLJE – Depresija, apatija, osjećaj bespomoćnosti i nedostatka podrške, veliko nepovjerenje u ljude i život te izbjegavanje bilo kakvog izazova u životu najčešći su simptomi poremećaja na tzv. duhovnom tijelu koje se najbolje čisti meditacijom, molitvom i vjerom te druženjem i dijeljenjem spoznaja s osobama sličnih interesa.

Je li vam potreban duhovni detoks?

6 vrsta posta - očistite tijelo i negativne emocije

Koje god čišćenje primjenjujete, imajte na umu da su sva četiri područja povezana i da djelovanjem na jedno od njih najčešće mijenjate i ostala. Ako još niste pronašli svoj način čišćenja duhovnog područja ili zasad niste spremni pozabaviti se svojim emocijama, znajte da ćete se bolje osjećati i ako počnete od samog tijela jer će ono svojom vitalnošću ipak pokrenuti vaš emotivni, mentalni i duhovni život.