Stvorite svoju "torbu obilja"

U ženskim se torbama nađe koješta, često se u njima nakupi stvari kojima je zapravo mjesto u smeću: hrpe računa, omota od žvakaćih guma i papirnatih maramica, neupotrebljivih ruževa, sasušenih kemijskih olovaka…

Takve stvari, osim što nas živciraju kad na brzinu pokušavamo nešto naći u svojoj torbi, remete tok energije, a time i one novčane. Jayme Barrett, stručnjakinja za feng shui, savjetuje kako postići da energija slobodno teče te da od svoje vjerne pratilje napravite torbu obilja.

1. Stvorite namjeru obilja Vaša je torba čuvarica vašeg novčanika, ključeva doma i automobila… Što ona govori o vama? Kakve vam osjećaje pobuđuje? Sad je trenutak da iskažete namjeru u vezi s njom – ona treba pozivati i multiplicirati vašu energiju obilja.

2. Očistite nered Svakih nekoliko tjedana trebate istresti sadržaj svoje torbe (i novčanika te aktovke i/ili torbe za laptop, ako ih nosite). Riješite se svega što ne podupire vaše samopouzdanje i prihode te bacite smeće. Stvari u torbi organizirajte tako da sve možete brzo naći. Nemojte dopustiti da vam nered zaustavi tok bogatstva!

3. Birajte crvenu i zlatnu Crvena i zlatna boje su obilja koje će dati energetski poticaj vašem novčanom toku. Osobito se preporučuju za novčanik. Njega pak održavajte u dobrom stanju kako bi uvijek bio sjajan te zamijenite kad postane otrcan. Jednom tjedno iz njega izbacite račune i potvrde s bankomata ako imate naviku spremati ih u novčanik. A kako biste se uvijek osjećali prosperitetno, u novčaniku nosite kakvu veću novčanicu, može i u stranoj valuti.

4. Detoks kozmetičke torbice Ni njezino djelovanje nije zanemarivo, stoga uklonite svu neupotrebljivu šminku, sve razmrvljeno, potrgano, zamrljano. Nemojte čuvati ni promotivne uzorke samo zato što su besplatni; mnogima je možda već prošao rok uporabe. Zadržite samo proizvode i boje koje nosite i volite.

5. Nabavite držač torbice Često se u lokalima događa da nemate gdje odložiti torbu, stoga je za takve prilike dobrodošao držač torbice. Torbu nipošto nemojte odložiti na pod jer se time iscrpljuje energija novca.