Feng shui nudi različite tehnike za detektiranje negativne energije, kao i za čišćenje prostora od štetnog utjecaja loših i nestabilnih vibracija. Ako se u domu često osjećate bezvoljno, umorno i neodlučno, moguće je kako se unutra nalaze posebne sile koje nepovoljno utječu na vas.

U slučaju da ne možete samostalno doći do zaključka radi li se tu o tome da je vaš prostor zaista nabijen negativnom energijom, feng shui nudi rješenje. Vjeruje se kako list lovora ima posebnu moć kojom može otkriti što se događa s energijom vašeg prostora.

Naime, lovor je izuzetno korisna i multifunkcionalna biljka izuzetne vrijednosti. Nezaobilazan je začin raznih jela, a poznate su i njegove zdravstvene koristi. Najbolji nam je saveznik tijekom sezone prehlade, a sprječava nadutost i pogoduje zdravlju crijeva. Osim navedenih benefita, ima sposobnost prepoznati sile koje vladaju vašim domom, kao i djelomice ga očistiti od negativnog utjecaja.

Feng shui trik provjere energije u prostoru

Za ovaj jednostavan trik neophodna su vam samo 3 lista lovora, mirisna svijeća i tanjur manjih dimenzija. Potrebno je zapaliti listove lovora i odložiti ih u tanjur da izgore do kraja. Zatim napustite prostoriju na 10-ak minuta kako biste se neutralizirali od zastupljenih mirisa.

Kada se vratite u prostor, usredotočite se na prisutne mirisne note. Ako vaš prostor odiše umirujućim mirisom, u njemu nema negativno rasprostranjene energije. Ipak, ako osjetite previše jak miris i podsjeti vas na nešto trulo ili kiselo, riječ je o negativno nabijenim vibracijama. Izgorjeli lovorov list u nekoj će mjeri ublažiti negativnu energiju, ali za potpuno pročišćenje prostora morat ćete se dodatno angažirati i pronaći način kako ga iscijeliti.