Energetsko čišćenje moguće je provesti na više načina. Izaberite one prema kojima osjetite sklonost. Prije čišćenja se umirite, pomolite ili meditirajte. Ne započinjite čišćenje uznemireni ili ako nemate dovoljno vremena. Prostor prije energetskog čišćenja mora biti fizički čist i pospremljen. Pokažite poštovanje prema svom prostoru. Čišćenje je najbolje obaviti u jutarnjim satima, no to nije uvjet. Važno je samo da ga ne provodite noću. Nakon čišćenja obavezno se istuširajte.

Svijeće
Upalite ih i pustite da gore tijekom čišćenja. Možete ih nositi po cijeloj kući da biste spalili negativnosti. Ostavite ih neka neko vrijeme gore u kutovima.

Tamjan
Kuglice tamjana treba rastopiti. Možete ga paliti na nekoj tavici koju ćete potom nositi po prostoru, no najbolje je imati jednu vatrostalnu, metalnu ili glinenu zdjelu isključivo za tu namjenu u kojoj ćete paliti ugljen i na njega stavljati tamjan. U istu posudu možete stavljati kadulju i paliti je kao i drugo aromatično bilje.

Voda
Ostavite staklenu bocu napunjenu vodom na suncu nekoliko sati te takvom energiziranom vodom prskajte prostor.  

Sol
Pospite je po podu, posebno po svim kutovima. Energija se, naime, kreće kružno te obično zaobilazi sam kut. Baš kao što ćete najviše prašine uvijek naći u kutovima, tako će i ustajala energija obitavati upravo ondje. Ostavite sol da stoji 24 sata pa je usisajte i potom bacite vrećicu usisavača. Sol upija negativnu energiju pa nije dobro da stoji predugo u prostoru jer će istu tu energiju nakon nekog vremena zračiti prema van.

Zvona
Koristite ona čiji zvuk dugo odzvanja. Zvonite obilazeći cijelu kuću. Umjesto zvona možete koristiti tibetansku zdjelu, pa čak i neku duhovnu glazbu s CD-a, a možete i samo pljeskati u prostoru.