Na kojem god otoku jadranske obale ljetovali, velika je vjerojatnost da će vas očarati neka od prekrasnih plaža. Okružene beskrajnim plavetnilom mora te mirisom soli i borova bez daha ostavljaju posjetitelje koji im se rado iznova vraćaju. Mnoge stjenovite, pješčane i šljunčane plaže postaju i glavni razlozi zbog kojih se turisti odluče posjetiti baš neko specifično mjesto, a to nimalo ne čudi. 

Upravo je ljetovanje na nekom od jadranskih otoka savršen odabir za vas ako želite uživati u prirodnim ljepotama i odmaknuti se od užurbane vreve urbanih sredina. Na otocima ćete pronaći sve što vam treba za idealan odmor, a ponosni mještani bit će sretni što ste baš njihov komadić raja odabrali za svoj godišnji odmor. 

Otkrivamo neke od poznatih otočkih plaža koje morate posjetiti, a ako još uvijek osmišljavate svoj itinerar za ljeto - ove plaže svakako ne smijete zaobići!

Plaža Sv. Ivan, Lubenice, otok Cres
Na otoku Cresu skrila se jedna od najljepših plaža hrvatskih otoka - plaža Sv. Ivan, Lubenice. Sakrivena je od turističkih atrakcija, a pogled sa strme litice na ovu šljunčanu plažu uvjerit će vas da je otok Cres zaista idealno mjesto za ljetovanje.

Rajska plaža, Lopar, otok Rab
Otok Rab nalazi se u Kvarnerskom zaljevu sjevernog Jadrana, a za vrijeme ljetovanja na ovom sunčanom otoku sigurno ćete posjetiti pješčanu Rajsku plažu - najveću plažu mjesta Lopar na otoku Rabu. Zanimljivo je da je nagrađena "Plavom zastavom" što ukazuje na kvalitetu morske vode te očuvanje okoliša i sigurnosti koji su na najvišem nivou.

Plaža Zlatni rat, Bol, otok Brač
Zlatni rat jedna je od najpoznatijih plaža hrvatske obale, a prepoznatljivi oblik simbol je cijeloga otoka Brača. Ova šljunčana plaža najzanimljivija je po tome što pod utjecajem vjetrova, valova i izmjene morskih struja, njezin vršak stalno mijenja svoj oblik.

Plaža Stiniva, otok Vis
O ljepoti otoka Visa nepotrebno je govoriti, a upravo je po izboru čitatelja renomiranog portala „European Best Destinations” 2016. godine plaža Stiniva na otoku Visu proglašena najljepšom europskom plažom! Okružena kristalno čistim morem i stjenovitim liticama, ova plaža bijelog pijeska najljepša je uspomena koju možete ponijeti s odmora.

Uvala Saplunara, otok Mljet
U uvali Saplunari na otoku Mljetu smjestile su se čak dvije plaže - Velika i Mala Saplunara. Budući da je Saplunara udaljeno naselje, na plažama ćete uživati u miru okruženi zaštićenim i autohtonim biljnim vrstama. Upravo je zbog svojih prirodnih posebnosti, Saplunara je zakonom zaštićeno područje još od 1965. godine.