Najdragocjenije veze koje imamo tijekom života

Veza između srodnih duša može biti ljubavna ili platonska. Možemo razviti duboko, značajno prijateljstvo sa srodnom dušom koje će biti značajnije od bilo koje ljubavne veze koju smo imali.

Većina odnosa sa srodnim dušama s kojima se susretnemo u životu bit će platonska. Njih nazivamo duše prijatelji. Povremeno se susrećemo s onima s kojima ulazimo u ljubavnu vezu i obično mislimo na takve veze kada pričamo o srodnim dušama.

Bez obzira na vrstu odnosa među srodnim dušama, one su jedne od najdragocjenijih koje imamo tijekom života, jer se sa srodnom dušom povezujemo na najdubljoj razini. Dijelimo zajedničke porive, ciljeve i vrijednosti koje nas čine onima koji jesmo. Osim toga, oni dijele i energiju koja oblikuje našu dušu.

Veza s drugom dušom pomaže nam da iskusimo istinsku ljepotu života. Nažalost, kroz takve veze doživljavamo i najviše boli.

Prekid srodnih duša

Žalosno je, ali neizbježno da mnoge veze doživljavaju svoj kraj. Veze između srodnih duša nisu imune na prekid. Kada do njega dođe, osjećamo kao da smo dosegnuli dno života.

Razdvajanje veze između srodnih duša šalje valove šoka kroz energije duše. Možemo osjećati kao da smo izgubili dio sebe, a na neki način i jesmo.

Kraj veze između srodnih duša označava smrt duše koju ste dijelili i u nama se događa promjena. Osjećamo dubok osjećaj gubitka te se osjećamo izgubljeno. To je potpuno prirodno.

No ova su iskustva nužna. Takav prekid donosi bol i tugu, ali je promjena koja se u nama događa nužna za naš duhovni rast.

Kroz veze sa srodnim dušama učimo o sebi – svojoj snazi, svojim slabostima, energijama i emocijama koje oblikuju naš duh i osobnost.

Oprostiti se od veze može biti teško, ali veza između srodnih duša, bez obzira kako završi, ima nevjerojatnu vrijednost.

Ponovno sjedinjenje srodnih duša

Nisu svi prekidi konačni. Bilo da je riječ o ljubavnom ili platonskom odnosu, jednom kada naučimo potrebne lekcije iz gubitka, rastemo i postajemo snažniji. Uz malo sreće, isto se događa i s drugom stranom.

Kada se dogodi potreban rast, veza između srodnih duša može se obnoviti. Možda ste uspjeli riješiti problem koji je doveo do prekida, prepreke koje su vam nekoć stajale na putu, možda su sada nestale. Energije koje su bile u konfliktu možda su pronašle ravnotežu i duše su ponovno u skladu.

U ovom slučaju, obnovljene energije koje dijelite sa svojom srodnom dušom ponovno će vam pružiti potrebno iscjeljenje i duhovni rast.

Izvor: consciousreminder.com