Na sljedeća pitanja odgovorite s "da" ili "ne" da biste saznali je li vaša sakralna čakra blokirana:

1. Osjećate li često kao da nemate izbora?

2. Jeste li često depresivni?

3. Jeste li preosjetljivi i pretjerano emocionalni?

4. Jeste li nesposobni lako izraziti svoje osjećaje?

5. Jeste li neobično agresivni?

6. Imate li problema s bubrezima ili mjehurom?

7. Da li je vaš menstrualni ciklus u ravnoteži?

8. Imate li problema sa začepljenjem arterija ili proširenim venama?

9. Jeste li nesposobni planirati i realizirati svoje ciljeve?

10. Donosite li nezdrave odluke za svoje fizičko, mentalno i emocionalno tijelo?

Rezultat:

6 ili više DA indicira da je vaša sakralna čakra ili totalno u disbalansu ili je prenaglašena. Morali biste poduzeti svakodnevne mjere da ju uravnotežite i oslobodite moćnu energiju koju vaša druga čakra posjeduje. Kako ju dovesti u balans doznajte ovdje.

4 ili 5 DA znači da koristite samo mali dio ove energije koju nosi vaša druga čakra. Uvedite dnevne rituale, poput ovih, da izbalansirate i oslobodite veću količinu energije u sebi.

2 ili 3 DA indiciraju da ste sposobni transmutirati i primiti energiju koja je u vašoj sakralnoj čakri, ali postoje rituali koje bi bilo dobro da dodatno uključite u svoju dnevnu praksu kako biste povećali energiju druge čakre, kao i mogućnost aktivacije kundalini energije – najmoćnijue energiju stvaranja koju posjedujete. Buđenje ove energije jest ultimativni cilj svakog pojedinca i kroz nju dolazi do potpunog ispunjenja i potpune svjesnosti sebe kroz fizičku, mentalnu, emocionalnu i energetsku dimenziju. Kako ju dovesti u još bolji balans doznajte ovdje.

0 ili 1 DA su pokazatelj da pozitivno koristite energije unutar sakralne čakre, a da biste ih održali protočnima, zdravim i izbalansiranima, svakodnevno se posvetite ovom svetom mjestu u sebi i prakticiraj neke od sugeriranih rituala.

Više o autorici Jagdeesh Kaur, certificiranoj učiteljici kundalini joge i Shakti plesa doznajte na Soul Temple.