Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arkanđeli i anđeli: razlike i značenje

Svi smo čuli za anđele i arkanđele koji paze na naše aktivnosti i naše živote. Ali koje su sličnosti i razlike između arkanđela i anđela? Prije no što pogledamo razlike, obratit ćemo pažnju na sličnosti

 Anđeli Izvor: Shutterstock

Glasnici Božanskog

Prva i najvažnija dodirna točka je da su i jedni i drugi anđeoska i onostrana bića. Oba ova anđeoska stvorenja korisna su i velikodušna prema čovječanstvu.

Oni služe čovječanstvu iz viših sfera i djeluju kao glasnici Božanskog. Šire poruku ljubavi i istine među ljudima.

I arkanđeli i anđeli izvršavaju različite vrste zadaća posvećenih dobrobiti ljudi. Oni također pokušavaju proširiti našu svijest podešavajući našu unutarnju moć i pomažu nam da steknemo neizmjernu mudrost koja nas oslobađa od svakog zla.

Međutim, arkanđeli i anđeli iz različite su hijerarhije anđeoskih redova. Oboje imaju izuzetno visoku svijest i ogromno suosjećanje. Uvijek nas pokušavaju voditi prema višoj duhovnosti i individualnosti tijekom našeg života. 

Anđeli

Anđeli su među visoko rangiranim anđeoskim bićima koja borave u superiornoj hijerarhiji nebeskog carstva. 

Anđeli su duhovni vodiči kroz život i potpora su svim ljudima. Kao rezultat toga, svaki pojedinac ima snažan i prisan odnos s anđelima.

Najbliži anđeo postaje čovjekov anđeo čuvar koji ostaje povezan s njim od rođenja do njegove smrti. Naš anđeo čuvar djeluje kao naša podrška i vodič te pruža pomoć i zaštitu tijekom cijeloga života.

Također se vjeruje da po činu i prirodi samo anđeli mogu biti naši čuvari, a ne arkanđeli. Unatoč tome, arkanđeli također mogu djelovati kao naši anđeli čuvari u vrijeme velike potrebe. 

U osnovi, anđeli su dodijeljeni kao naši anđeli čuvari i oni su u potpunosti predani našoj dobrobiti. Jako nas dobro poznaju i aktivno rade na poticanju ispunjavanja naših potreba i ciljeva u životu. 

Samo angažiranjem s našom superiornom sviješću možemo se istinski povezati s našim anđelima čuvarima i čuti njihovu poruku.

Arkanđeli

Arkanđeli su za jednu razinu viši od anđela i posjeduju višu i prošireniju svijest.

Arkanđeli imaju vatreni duh i sposobnost za upravljanje i nadgledanje čovječanstva. Oni nadgledaju imenovanja, institucije, gradove, mjesta i nacije.

Arkanđeli imaju veću odgovornost u smislu upravljanja grupama, a ne samo pojedincem.

Arkanđeli su također poznati kao posrednici između čovječanstva, Božanskog, Beskonačnog svjetla i Boga. 

Oni su most koji nam pomaže davati i uzimati mudrost, nadahnuće i istinu. Oni nam pomažu u preživljavanju i nastavku našeg postojanja. Također nam pomažu u prosvjetljenju koje rezultira evolucijom i osobnim rastom.

Mihael je najpoznatiji arhanđeo koji aktivno djeluje za dobrobit cijelog čovječanstva. Poznat je pod raznim imenima u različitim kulturama, ideologijama i religijama.

Posvećen je širenju svijesti ljudi u cijelom svijetu i potiče druge arkanđele da čine isto. Pomaže nam napredovati na putu duhovnosti i transformirati ljudsku svijest. 

Primarna razlika između arkanđela i anđela je njihova svijest i ono što čine za pojedinca i čovječanstvo.

Izvor: consciousreminder

Najnovije