Kad se u glavi vrte negativne priče...

Kad razmišljate o svojim odnosima s drugima, primjećujete li da vam je um katkad zaokupljen negativnim mislima, da u glavi vrtite negativne priče? Ovako ćete ih se riješiti, umiriti um i jasno izraziti svoje gledište i/ili osjećaje, što bi trebalo pridonijeti poboljšanju odnosa s nekom osobom.

Za početak, upitajte se s kime biste željeli imati bolji i čvršći odnos, a razmislite i o osobama s kojima nemate dobar odnos. Zatim razmislite o tome koliku važnost ti ljudi imaju u vašem životu. S nekim tko vam nije osobito važan, vjerojatno ćete željeti podijeliti samo svoja stajališta, a nećete imati potrebu iznijeti svoje najdublje osjećaje. No s osobama do kojih vam je stalo trebali biste otvoreno razgovarati i o onome što osjećate. Da bi razgovor tekao lakše te da vaš pristup bude konstruktivan, pripremite se za njega.

Pod okriljem božanske ljubavi

Nađite mirno mjesto na kojem vas nitko neće ometati i slijedite ovih pet koraka:

1. Zapišite stvari o kojima želite razgovarati i/ili one za koje osjećate da o njima možete govoriti.

2. Zatražite pomoć božanskog sebstva, a zatim pokušajte zamisliti željeni razgovor, i to tako da teče glatko.

3. Zamislite da osoba s kojom želite razgovarati prihvaća taj razgovor. Taj će odnos postati snažniji nakon što iznesete svoje stajalište. Neprestano imajte na umu kako vam je cilj da ta osoba razumije vaše osjećaje.

4. Sada zatražite arkanđela Mihaela da vas zaštiti svojom energijom kako biste mogli obaviti taj razgovor.

5. Zamislite kako vas i osobu s kojom želite razgovarati obavija prekrasan balon zlatne tople svjetlosti koja unosi mir. Nakon vizualiziranog razgovora vaš sugovornik razumije vaše gledište, a i vi ste saslušali njegovo, pa možete otpustiti prijašnje negativne misli vezane uz to. Usto, zamislite kako cijelu situaciju prekriva toplina božanske ljubavi. Zamjećujte svoje misli i osjećaje te, ako se pojavi bilo kakva negativna, otpustite je.

Ova vam vježba može pomoći i da otpustite sve misli koje vas energetski iscrpljuju. Dakako, moguće je da se unatoč vašoj želji i uloženom trudu odnos s nekom osobom ne poboljša. Tada jednostavno sve otpustite, bez gorčine, svjesni da ste učinili najbolje što možete.