Sinkronicitet je pojam koji je stvorio švicarski psiholog Carl Gustav Jung u svom članku "Duh psihologije", a označava da slučajnosti ne postoje ili da svaka stvar ima specifično značenje glavnom protagonistu. Zašto trebamo paziti na sinkronicitete? To su trenuci u kojima se povezujemo sa svojom dušom ili izvorom i stvaramo čarobnu vezu s božanskim. To su trenuci kada smo usklađeni sa svemirom, tako da u tom trenutku možemo primati važne poruke. Evo kojih 7 sinkroniciteta ne bismo smjeli zanemarivati: 

1. Brojevi koji se ponavljaju
Život voli komunicirati s nama putem brojeva. Ako često vidite isti broj, ili često gledate na sat i on uvijek pokazuje isto vrijeme, zapitajte se što vam ti brojevi znače. Također provjerite značenje u numerologiji.

2. Vidjeti istu životinju
Životinje su čuvari Majke Zemlje. Svaka vrsta vibrira na svojoj frekvenciji. Ako često susrećemo istu životinju, ili nam se ona pojavi u snu, pokušava prenijeti važnu poruku... Provjerite simboličko značenje određene životinje i razmislite što ona predstavlja u vašem životu.

3. Déjà-vu nije slučajan
Osjećaj da ste nešto već doživjeli nije neka vrsta igra igre pamćenja, već činjenica da iza toga stoji određena spoznaja. Zapitajte se zašto se osjećate onako kako se osjećate. Što vam govori deja-vu osjećaj? Ljudi koji puno meditiraju otkrivaju da ponekad imaju vrlo duboke uvide: stvari se u stvarnom životu tada događaju točno onako kako ih dožive tijekom meditacije.

4. Pomislite na nekoga, a onda vas ta osoba nazove
Ako imate dublju povezanost s određenom osobom, često se dogodi da ćete je sresti ubrzo nakon što ste pomislili na nju... ili će vam se ona javiti. Majke i djeca, na primjer, također često primjećuju da se u isto vrijeme zovu na telefon. U svakom slučaju razmislite što vam dotična osoba znači.

5. Sjetite se stare pjesme, a zatim je čujete na radiju
Kako ste sretni! Vjerojatno ste vrlo intuitivni. Nemojte se iznenaditi ili uplašiti, prepustite se. Budite zahvalni svemiru na tako divnom daru. Ima li ova pjesma neku posebnu poruku za vas? Obratite pažnju na svoje misli i osjećaje dok je slušate.

6. Neočekivano ste dobili odgovor na svoje pitanje
Nešto vas muči, a onda vidite vrlo jasan simbol, uhvatite riječi potpunog stranca kako priča ili telefonira nekome nasred ceste ili pročitate rečenicu negdje koja vam daje nagovještaj, možda čak i rješenje za vaš problem. Život ima svoje načine da nam pokaže što trebamo vidjeti i znati. 

7. Nešto vas podsjeća na sinoćnji san 
Vrlo često kroz snove dobivamo poruke iz podsvijesti. Moramo biti svjesni da su snovi stvarni koliko i naša svakodnevica – odvijaju se samo u drugom području. Potrebno je malo vježbe i strpljenja da biste detaljnije razumjeli svoje snove. Kad ih se sjetite, zapišite ih na papir. Još bolje: počnite voditi dnevnik snova. Zatim usporedite dojmove s onima iz 'svakodnevnog' života... snovi se ne mogu doslovno tumačiti. Obratite pažnju na simbole.