Čovjek je pronašao čahuru leptira. Jednog dana na njoj se pojavio mali otvor. Sjedio je i promatrao leptira nekoliko sati dok se borio progurati svoje tijelo kroz tu malu rupu. Sve dok iznenada nije prestao napredovati i izgledalo je kao da je zapeo. 

Stoga je čovjek odlučio pomoći leptiru. Uzeo je škare i odrezao preostali dio čahure. Leptir je tada lako izašao, iako je imao natečeno tijelo i mala, smežurana krila.

Čovjek nije ništa razmišljao o tome i sjedio je čekajući da se krila povećaju kako bi poduprla leptira. Ali to se nije dogodilo. Leptir je proveo ostatak svog života nesposoban za let, puzeći okolo sa sićušnim krilima i natečenim tijelom.

Unatoč dobrom čovjekovom srcu, on nije razumio da su ograničavajuća čahura i borba koja je potrebna leptiru da se provuče kroz mali otvor bili način tjeranja tekućine iz tijela leptira u njegova krila. Da se pripremi za let nakon što izađe iz čahure.

Naše borbe u životu razvijaju naše snage. Bez borbe ne rastemo i nikada ne postajemo jači, stoga je važno da se s izazovima nosimo sami, a ne da očekujemo da će nas drugi 'spasiti'.