1. Otkrijte moć tišine.

Tišina vas povezuje s vašim najdubljim dijelovima. Ona je izvor kreativnosti, ljubavi, suosjećanja, radosti i mira. Svijest nadilazi vrijeme, a zato što nije vremenom određena, ona je neuništiva. Ona je vaša suština. Nikada se nećete povezati sa svojom dušom ako se ne riješite buke koja je proizvod misli. Kad naučite kako da ne čujete buku, tada ćete se povezati sa svojom suštinom. Vaša suština i suština univerzuma su jedno. Neki će je nazvati Bogom, neki beskonačnošću ili duhom, harmonijom. Ali, bez obzira na ime, suština ostaje suština.

2. Nađite dio koji vam nedostaje da biste bili potpuni.

Definicija uspjeha glasi: uspjeh je realizacija užitka u dobrom zdravlju. Uspjeh je vaša sposobnost da volite i da budete suosjećajni. Uspjeh je kada se povežete sa svojim izvorom kreativnosti. I svaki uspjeh potječe upravo iz vaše suštine koju, po mnogim spiritualnim tradicijama, predstavlja vaša duša.

3. Neka iscjeljenje bude vaš prvi prioritet.

Iscjeljenje je povratak u sjećanje o cjelini. Tijelo, um, duh, okruženje, odnosi i socijalne interakcije jedna su cjelina čiji ste i vi dio.

4. Umjesto da balansirate između brojnih obaveza - fokusirajte se.

Sabranost stvara fokusiranost. Kada obavljate jednu stvar - uspjeh je siguran. Odvojite vrijeme za svaku obavezu pojedinačno: za meditaciju, vježbanje, druženje, posao i odmor. Ne dozvolite da se aktivnosti preklapaju. Vaš mozak se treba usredotočiti samo na jednu stvar u jednom trenutku.

5. Kraj dana posvetite pozitivnim mislima.

Preporučljivo je da pišete dnevnik u kojem ćete izraziti zahvalnost na svemu što ste doživjeli tog dana. To će prizvati još stvari na kojima ćete biti zahvalni kada vam se dogode.