Trn ne kleveće ružu

Zvijezda nije ljubomorna na ostale zvijezde koje sjaje u blizini. Kap kiše nije zavidna sebi sličnima. List koji je pao na tlo ne prestaje željeti sreću lišću koje se i dalje nalazi na grani. Trn ne kleveće ružu.

Ljudi su ljubomorni kada vide da netko drugi živi na način kako bi oni htjeli ili da posjeduju stvari koje oni žele za sebe. Prirodno je osjećati ljubomoru i u tome nema ništa loše dok god ona čovjeka potiče na napredak. Tada osoba vlastitim trudom može postići ono što želi u životu. Ovu je vrstu ljubomore svaki pobjednik iskusio barem jednom u životu.

Ljutnja i nervoza

No ako osjećaj ljubomore stvara ljutnju, zavist i nervozu u vama, tada niste samo ljubomorni, već se osjećate bespomoćno i umanjujete vlastitu sposobnost da dobijete nešto što druga osoba posjeduje. Ljubomora bi vas uništila iznutra kada biste je zalijevali ljutnjom umjesto trudom. Unutar sebe iz ljubomore možete uzgojiti ili kaktus ili indijski orašćić.

Ljubomora je vrsta vrsta osjećaja koji raste ili nestaje. Ako hranite ljubomoru, ona će nastaviti rasti. Kada počinjete osjećati kako vaša ljubomora prelazi granice, uzmite trenutak da porazgovarate s njom.

“Ovaj osjećaj nije dobar. Ne bih smio osjećati takvu ljubomoru prema nekome. Svi mi imamo jednaku moć i ja mogu postići više nego što vidim i zbog čega osjećam ljubomoru. Svemogući, pomozi mi da se ne osjećam tako.“

Svi smo jedinstveni i savršeni

Možete doslovno razgovarati s osjećajem ljubomore i potruditi se da nestane. Svi smo mi jedinstveni i apsolutno savršeni. Nemojte biti ljubomorni na nečiji novac, ljepotu, tijelo ili život. Ako ste ljubomorni na nečiji novac, tada sebi branite da privučete novac jer stvarate negativnu energiju koja svemiru šalje poruku da nemate dovoljno novca i tako privlačite upravo to što osjećate.

Ptica ne zavidi ribi ni obratno. Svi imamo jednaku energiju koju možemo iskoristiti za stvaranje vlastitog života.

Izvor: authorchetandalvi.blogspot.hr