Odmorite se Relaksacija je ključna za naše zdravlje, a tako je rijetko primjenjujemo. Slušajte svoje tijelo – ako ste umorni, odmorite se! Ponekad je važnije da si priuštite više sna nego da se ranije probudite kako biste obavili neki kućanski posao ili stigli na vježbanje.

Cijenite rutinu Pokušajte svaki dan u isto vrijeme obavljati iste stvari (npr. spavanje, meditiranje, objedovanje) jer naše tijelo voli rutinu pa će vaš trud nagraditi povećanom razinom energije.

Princip prehrane 70:30 Hranite se najkvalitetnijom i najzdravijom hranom koju si možete priuštiti. Neka barem 70 posto vaše prehrane čine zdrave namirnice, pa ćete povremeno moći pojesti i ono što volite, a nije baš zdravo, primjerice komad pizze ili torte. Katkada si i to priuštite te uživajte bez grižnje savjesti.

Hidratacija Pijte otprilike svaki sat jednu čaše vode. Jedino nemojte piti za vrijeme jela, sat nakon i oko pola sata prije jela jer voda razvodnjava želučanu kiselinu koja je nužna za probavu. Da biste zadovoljili potrebu za tekućinom, dodajte vodu i u puding od chia sjemenki, voćni shake, zeleni sok...

Na otvorenome Kad god možete, što više boravite u prirodi. Hodajte bosi, zagrlite stablo, radite u vrtu... Uzemljujući i iscjeljujući učinci prirode blagotvorno djeluju na sve razine našeg bića.

Krećite se (više) Nije važno kojom se aktivnošću bavite i je li ona zahtjevna, najvažnije je da u njoj uživate!

Fokusirajte se na sebe Odredite doba dana kad ćete vježbati prisutnost. To je vrijeme koje ćete provesti sami sa sobom, bez vanjskih stimulacija. Možete, primjerice, vježbati jogu ili svjesno disanje, meditirati ili šetati u prirodi. Ove jednostavne aktivnosti istinski su čin brige o sebi.