1. Jedite lubenicu jer će vas ovo povrće ohladiti iznutra. Ako ste se već zasitili njezinih sočnih kriški, od lubenice napravite salatu, miješajući je s avokadom, feta sirom i lukom.

2. Zarolajte jezik s obje strane i dišite sitali: isplazite i savijte jezik u oblik slova „u“, obavijajući ga usnama, pa udahnite brzo na usta, kao kroz slamku. Zatim zatvorite usta, povucite jezik prema nepcu i kratko zadržite dah pa polako i tiho izdahnite kroz obje nosnice. Ponovite 8 - 10 puta ili dok se ne počnete osjećati osvježeno. Ova jogijska tehnika disanja snižava temperaturu tijela i rashlađuje krv.

Vježba disanja koja hladi tijelo

3. Izbjegavajte ledene napitke, kofein, alkohol i šećer ako se želite rashladiti. Umjesto toga, osvježenje potražite u mlakoj mineralnoj vodi začinjenoj metvicom, beskofeinskoj kavi ili svježem voću.

4. Vježbajući stoj na ramenima ili podizanjem nogu uza zid umirit ćete zagrijavajuću pitta energiju u svom tijelu. Ovi su jogijski položaji dobri su za srce jer olakšavaju filtraciju krvi u nogama i donjem dijelu tijela. Slično djeluju i asane kao što su položaj ribe i čamca.

Kako se izvode asane: Položaj vodopada

Joga nakon radnog dana - položaj ribe

Detoks joga - čamac