Nije tajna da bivša prva dama SAD-a, spisateljica i supruga bivšeg američkog predsjednika, 57-godišnja Michelle Obama vodi zdrav život koji uključuje balansiranu prehranu te svakodnevnu fizičku aktivnost. Vlastitim je primjerom i agitiranjem tijekom suprugova mandata postigla da američke škole radikalno promijene stare jelovnike te djeci spravljaju obroke s više voća, povrća i cjelovitih žitarica, a manje masnoća, šećera i soli. Jedan od njenih posljednjih projekata je i Netflixova kulinarska serija ‘Waffles+Mochi’, prvenstveno namijenjena najmlađima uz koju uče o zdravoj prehrani.

A što jede Michelle?

Njen doručak obično uključuje kajganu, pureću kobasicu i cijeđeni grejp. Ponekad uživa i u žgancima ili vaflima. Omiljeni ručak joj je puretina s čilijem uz salatu ili kuhano povrće. Ne odriče se ni grickalica - najčešće su to orašasti plodovi ili tost s maslacem od badema ili humusom.

"Tajna je u umjerenosti. To učim i svoju djecu - ako svakodnevno jedete voće i povrće, nije problem da se ponekad počastite pizzom ili sladoledom. Problem nastaje ako takve poslastice postanu navika", izjavila je Michelle. Uz to što se čitava obitelj Obama trudi jesti zdravo, Michelle napominje koliko je važno da jedu zajedno jednom dnevno te tijekom obroka razgovaraju o situacijama u danu, jer upravo ih to najviše zbližava.

"Moja je sreća najvažnija"

Osim uravnotežene prehrane, tajna dobrog izgleda i zdravlja bivše prve dame krije se u načinu razmišljanja, odnosno stavljanju sebe na prvo mjesto. "Najvažnija navika koju sam stekla s godinama jest to da si svakodnevno dopuštam da budem sretna. Žene se to ne uči, osjećamo se sebičnima ako si ugađamo - prehranom, tjelesnom aktivnošću, njegom... Ali naučila sam da kada sebe stavim na listu prioriteta sa svima ostalima u svom životu, to zapravo koristi i njima. Kad sam sretnija i zdravija, moja je obitelj sretnija i zdravija, a to utječe i na moju interakciju s prijateljima i ljudima s kojima radim", objasnila je.

Fizička aktivnost

"Nakon što sam rodila Maliju, počela sam davati prioritet vježbanju jer sam shvatila da je moja sreća povezana s tim kako se osjećam. Želim da moje djevojčice vide majku koja se brine o sebi, čak i ako to znači da moram ustati u 4:30 kako bih mogla vježbati", smatra Michelle. Kako se približava 60. godini života, više ne provodi toliko vremena u teretani kao prije, već se posvetila plivanju.

Michelle Obama: Autentičan glas žene koja je osvojila milijune srca