1. Kako drveće liječi

Dendroterapija, odnosno liječenje drvećem, vjeruje da nas stabla mogu iscijeliti i napuniti energijom. Što je drvo starije, ima snažnije djelovanje, a najbolji u tome su hrast, breza, bor, cedar, bagrem, javor, jabuka i šljiva. Pronađite park ili šumu što dalje od grada. Sjednite ili stanite licem okrenuti prema drvetu na razdaljini od oko pola metra, opustite se i zatvorite oči. Dovoljno je nekoliko minuta ili najviše pola sata da se dogodi razmjena energije. Pokušajte osjetiti ili vizualizirati kako u vas ponire novi val svježe energije, a nakon 20 minuta trebali biste osjetiti promjenu.

2. Dulji izdah – više energije

Ako tijekom dana samo nekoliko minuta svjesno dišete, poboljšat ćete san i raspoloženje te smanjiti umor i povećati energiju. Fokusirajte se na izdisaj. Na kraju svakog izdisaja svjesno ga produljite, istisnite zrak iz pluća što više možete. S vremenom će vaše disanje postati uravnoteženije, tiše i dublje, a nivo energije će se povećati.

3. Peruanski čaj umjesto kave

Kavu zamijenite peruanskim ili yerba mate čajem iz južne Amerike. Ovaj napitak sadrži obilje vitamina, minerala i aminokiselina nužnih za optimalno funkcioniranje organizma, a zahvaljujući mateinu koji djeluje kao kofein, yerba mate osvježava, smanjuje umor, daje snagu i pomaže pri oporavku nakon teških fizičkih napora.