Što je ljubav? Pitanje je koje je mučilo mnoge filozofe, znanstvenike, psihologe, a definicija je mnogo. Ipak svjesni smo da je ljubav nešto što se riječima ne može do kraja izraziti i opisati. Ta toplina u grudima, želja da nekoga zagrlite i budete s tom osobom - zaista je nemoguće opisati što se u tom trenutku događa u vašem želucu, srcu i glavi.

Svakako možemo reći što ljubav nije. Nije sebičnost, ljubav nije ovisnost, bol, udaljenost... Ljubav nije nepoštivanje, laž ni manipulacija. Ljubav nikada ne može biti nešto negativno, teško i opterećujuće, ona samo može nadahnjivati, inspirirati i pokretati.

Dalaj lama jednom je rekao kako izgleda dobar ljubavni odnos između muškarca i žene:

"Najbolji odnosi su oni u kojima vaša ljubav jedno prema drugome nadilazi vašu potrebu jedno za drugim."

Biti s nekim i željeti nekoga dvije su različite stvari. Ako volite jer vam je netko potreban, to vam neće donijeti istinsku sreću. Kad nekoga voliš i želiš iskreno i obostrano, to je divno.

Kada nekoga volite bezuvjetno, bez ikakvih ograničenja ili pritiska, to je ljubav iz koje napredujete. Ljubav nije sebična – partneri nisu zajedno jer trebaju jedno drugo, već zato što se vole. Kada se dvije duše spoje, one se međusobno podupiru u razvoju, ne gube svoju prirodu i autentičnost. Podržavaju jedno drugo da budu bolji, ali istovremeno ostaju ono što jesu.

Ljubav između muškarca i žene je slobodna, lagana i romantična, čarobna – a prava osoba je ona koja te voli bez nekog posebnog razloga ili potrebe, samo te jednostavno voli.

Izvor: sensa.mondo.rs